BEL Art opening
op 19 april
 
Vandaag donderdag 19 april opent om 17.00 uur de veelzijdige BEL Art tentoonstelling van Ans van Horssen-Medema, Rineke Wartena en Ria van der Mik in het BEL-kantoor.

Als kind al raakte gefascineerd door foto’s die haar vader met zijn boxje maakte. Op haar 17e kocht zij zelf voor 25 gulden een camera en sindsdien is fotografie haar passie geworden.
Van 1956 tot 1961 volgde Ans de avondopleiding Publiciteit bij Academie Artibus. Daar leerde zij over camera- en Doka-technieken. Na haar opleiding heeft ze tot 1998 zelf haar filmpjes ontwikkeld en vergrotingen (tot 50x70) geprint, altijd zwart-wit. De laatste jaren fotografeert Ans digitaal. Vooral lijnen en structuren blijven haar boeien.

Rineke Wartena vertrok in 2000 een week naar Frankrijk om te schilderen op muziek en zij werd daardoor gegrepen. Bij schilderen op muziek gaat het erom of je in staat bent bepaalde vermogens naar believen in- of uit te schakelen. Een hele Kunst! Het is een kwestie van “Niet denken, gewoon doen. Niet kijken waar het op lijkt, dat leidt maar af. Laat de kwast dansen op het ritme van de muziek. Laat je verrassen!”

Ria van der Mik begon 25 jaar geleden met glas te werken. Boeiend vindt zij vooral de combinatie van het creatief bezig zijn met het ambachtelijke. Naast glas-in-loodramen in opdracht, en het restaureren ervan, maakt ze ook wandobjecten naar eigen ontwerp en lampen en maskers in de Tiffany-techniek.
Ria werkt graag met andere kunstenaars. Zo heeft Margreet Bruins uit Baarn keramische vogels vervaardigd en heeft Ria de vleugels ervan van glas gemaakt. Bij de Venetiaanse maskers werkt ze samen met steenhouwer Ruud van de Vliet uit Utrecht, die de sokkels heeft ontworpen.

De tentoonstelling is nog tot en met 29 mei te zien tijdens kantooruren in het BEL-kantoor, Zuidersingel 5 in Eemnes.

Ga terug of bekijk naar jaaroverzicht van 2018,2019

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Cza
14,5°Czo
20°Cma
21°Cdi

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]