BEL Art opening
op 19 april 2018
 
Vandaag donderdag 19 april opent om 17.00 uur de veelzijdige BEL Art tentoonstelling van Ans van Horssen-Medema, Rineke Wartena en Ria van der Mik in het BEL-kantoor.

Als kind al raakte gefascineerd door foto’s die haar vader met zijn boxje maakte. Op haar 17e kocht zij zelf voor 25 gulden een camera en sindsdien is fotografie haar passie geworden.
Van 1956 tot 1961 volgde Ans de avondopleiding Publiciteit bij Academie Artibus. Daar leerde zij over camera- en Doka-technieken. Na haar opleiding heeft ze tot 1998 zelf haar filmpjes ontwikkeld en vergrotingen (tot 50x70) geprint, altijd zwart-wit. De laatste jaren fotografeert Ans digitaal. Vooral lijnen en structuren blijven haar boeien.

Rineke Wartena vertrok in 2000 een week naar Frankrijk om te schilderen op muziek en zij werd daardoor gegrepen. Bij schilderen op muziek gaat het erom of je in staat bent bepaalde vermogens naar believen in- of uit te schakelen. Een hele Kunst! Het is een kwestie van “Niet denken, gewoon doen. Niet kijken waar het op lijkt, dat leidt maar af. Laat de kwast dansen op het ritme van de muziek. Laat je verrassen!”

Ria van der Mik begon 25 jaar geleden met glas te werken. Boeiend vindt zij vooral de combinatie van het creatief bezig zijn met het ambachtelijke. Naast glas-in-loodramen in opdracht, en het restaureren ervan, maakt ze ook wandobjecten naar eigen ontwerp en lampen en maskers in de Tiffany-techniek.
Ria werkt graag met andere kunstenaars. Zo heeft Margreet Bruins uit Baarn keramische vogels vervaardigd en heeft Ria de vleugels ervan van glas gemaakt. Bij de Venetiaanse maskers werkt ze samen met steenhouwer Ruud van de Vliet uit Utrecht, die de sokkels heeft ontworpen.

De tentoonstelling is nog tot en met 29 mei te zien tijdens kantooruren in het BEL-kantoor, Zuidersingel 5 in Eemnes.

Ga terug of bekijk naar jaaroverzicht van 2019,2020

[Laren in beeld]

[Column]

Regionale Bestuurskracht

18 jan.-  De minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, heeft een brief geschreven aan de Gooise gemeenten, met kopie aan Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord Holland en de Tweede Kamer. Daarin stelt ze ondermeer dat een provinciale grenswijziging pas aan de orde is, wanneer gemeent  Lees verder

[Kijk op Laren]

Fusieproblemen?

18 jan.- Ik moet u iets bekennen. Ik vind die Kajsa Olongren wel erg spannend. Onze minister van Binnenlandse zaken heeft echt alles mee. Ze is mooi, ze is - toe maar- van adel en de camera 'loves her'. Omgekeerd ook!. Ze straalt. Als  Lees verder

[Het weer in Laren]

-1°Cza
-4,5°Czo
-3°Cma
-4,5°Cdi

[Opinie]

Bestuurlijke impotentie

6 jan.- Beroepschauffeurs staan op non-actief omdat het CBR niet in staat is hun rijbewijs tijdig te verlengen. Wie daarover bij het CBR verhaal wil halen hangt 1,5 uur onbeantwoord aan de telefoon. Burgeme  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 50

17 jan.- Nog even deze januariweek volhouden! Daarna zal het leven u toelachen. Maar eerst door ‘Blue Monday’ heen. Deze ‘blauwe maandag’, bedacht door Cliff Arnall en PR bureau Porter Novelli, is zo o  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]