BEL Art opening
op 19 april
 
Vandaag donderdag 19 april opent om 17.00 uur de veelzijdige BEL Art tentoonstelling van Ans van Horssen-Medema, Rineke Wartena en Ria van der Mik in het BEL-kantoor.

Als kind al raakte gefascineerd door foto’s die haar vader met zijn boxje maakte. Op haar 17e kocht zij zelf voor 25 gulden een camera en sindsdien is fotografie haar passie geworden.
Van 1956 tot 1961 volgde Ans de avondopleiding Publiciteit bij Academie Artibus. Daar leerde zij over camera- en Doka-technieken. Na haar opleiding heeft ze tot 1998 zelf haar filmpjes ontwikkeld en vergrotingen (tot 50x70) geprint, altijd zwart-wit. De laatste jaren fotografeert Ans digitaal. Vooral lijnen en structuren blijven haar boeien.

Rineke Wartena vertrok in 2000 een week naar Frankrijk om te schilderen op muziek en zij werd daardoor gegrepen. Bij schilderen op muziek gaat het erom of je in staat bent bepaalde vermogens naar believen in- of uit te schakelen. Een hele Kunst! Het is een kwestie van “Niet denken, gewoon doen. Niet kijken waar het op lijkt, dat leidt maar af. Laat de kwast dansen op het ritme van de muziek. Laat je verrassen!”

Ria van der Mik begon 25 jaar geleden met glas te werken. Boeiend vindt zij vooral de combinatie van het creatief bezig zijn met het ambachtelijke. Naast glas-in-loodramen in opdracht, en het restaureren ervan, maakt ze ook wandobjecten naar eigen ontwerp en lampen en maskers in de Tiffany-techniek.
Ria werkt graag met andere kunstenaars. Zo heeft Margreet Bruins uit Baarn keramische vogels vervaardigd en heeft Ria de vleugels ervan van glas gemaakt. Bij de Venetiaanse maskers werkt ze samen met steenhouwer Ruud van de Vliet uit Utrecht, die de sokkels heeft ontworpen.

De tentoonstelling is nog tot en met 29 mei te zien tijdens kantooruren in het BEL-kantoor, Zuidersingel 5 in Eemnes.

Ga terug of bekijk naar jaaroverzicht van 2018,2019

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Karin en Peter en fractie van harte gefeliciteerd

10 mei. Gisterenavond zijn maar liefst twee wethouders van Larens Behoud voor het nieuwe college van B&W van Laren beëdigd. Voor de geschiedenis van Larens grootste politieke vereniging een historische avond. Nooit waren  Lees verder

[Het weer in Laren]

19°Cza
23°Czo
25,5°Cma
26,5°Cdi

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (16)

24 mei.- In de zomermaanden van 1887 zag het huidige Museumplein er uit als de sprookjeswereld van Anton Pieck.  In Amsterdam werd de Internationale tentoonstelling van Voedingsmiddelen gehouden. All  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]