BEL Art opening
op 19 april
 
Vandaag donderdag 19 april opent om 17.00 uur de veelzijdige BEL Art tentoonstelling van Ans van Horssen-Medema, Rineke Wartena en Ria van der Mik in het BEL-kantoor.

Als kind al raakte gefascineerd door foto’s die haar vader met zijn boxje maakte. Op haar 17e kocht zij zelf voor 25 gulden een camera en sindsdien is fotografie haar passie geworden.
Van 1956 tot 1961 volgde Ans de avondopleiding Publiciteit bij Academie Artibus. Daar leerde zij over camera- en Doka-technieken. Na haar opleiding heeft ze tot 1998 zelf haar filmpjes ontwikkeld en vergrotingen (tot 50x70) geprint, altijd zwart-wit. De laatste jaren fotografeert Ans digitaal. Vooral lijnen en structuren blijven haar boeien.

Rineke Wartena vertrok in 2000 een week naar Frankrijk om te schilderen op muziek en zij werd daardoor gegrepen. Bij schilderen op muziek gaat het erom of je in staat bent bepaalde vermogens naar believen in- of uit te schakelen. Een hele Kunst! Het is een kwestie van “Niet denken, gewoon doen. Niet kijken waar het op lijkt, dat leidt maar af. Laat de kwast dansen op het ritme van de muziek. Laat je verrassen!”

Ria van der Mik begon 25 jaar geleden met glas te werken. Boeiend vindt zij vooral de combinatie van het creatief bezig zijn met het ambachtelijke. Naast glas-in-loodramen in opdracht, en het restaureren ervan, maakt ze ook wandobjecten naar eigen ontwerp en lampen en maskers in de Tiffany-techniek.
Ria werkt graag met andere kunstenaars. Zo heeft Margreet Bruins uit Baarn keramische vogels vervaardigd en heeft Ria de vleugels ervan van glas gemaakt. Bij de Venetiaanse maskers werkt ze samen met steenhouwer Ruud van de Vliet uit Utrecht, die de sokkels heeft ontworpen.

De tentoonstelling is nog tot en met 29 mei te zien tijdens kantooruren in het BEL-kantoor, Zuidersingel 5 in Eemnes.

Ga terug of bekijk naar jaaroverzicht van 2018,2019

[Laren in beeld]

[Column]

Utrecht of Haarlem?

28 sept.- Graag wil ik de gemeenteraden van Laren en Blaricum een compliment geven. Zij namen deze week een motie aan met als strekking dat Laren en Blaricum het best passen, net als Eemnes,  in en bij de provincie Utrecht. Utrecht , dat als democratisch standpunt heeft dat er voor fusie  draagvlak moet zijn i  Lees verder

[Kijk op Laren]

Even schakelen...

11 okt.- Als directeur van Heemschut dat zich inzet voor het behoud van erfgoed is het even wennen in de gemeente- raad. Ik zit nu niet (meer) als inspreker bij de raadscom- missies maar als volksvertegenwoordiger in d  Lees verder

[Het weer in Laren]

16°Cdi
14,5°Cwo
14°Cdo
12,5°Cvr

[Opinie]

Zeker toekomst voor Federatiegemeente door prof. Douwe Jan Elzinga

9 okt.- Een federatie van de Kempengemeenten (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden) is afgeblazen, zo berichtte Binnenlands Bestuur in het vorige nummer. Dat is jammer want deze figuur heeft allerlei aantrekkelijke kanten. De vorming van deze federati  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 36

11 okt.- Deze week beleven we tot en met 14 oktober de laatste dagen  van de Kinderboekenweek 2018 met als thema vriendschap.  Hét voorbeeld daarvan vind ik ‘Aap & Mol’, een unieke creatie v  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]