Lezing over de strijd tegen darmkanke
op 20 november
 
Lezing over de strijd tegen darmkanker

20 november 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Brinkhuis Laren

Kosten: € 5,00

Het boek ‘buikgevoel’

Suzanne Bos-Heerkens werd op haar 21e gediagnosticeerd met dikke-darmkanker. Ze verloor het vertrouwen in haar buik, maar een onverwacht advies bracht haar verder: ze herwon het vertrouwen in haar lichaam toen ze zich ging verdiepen in de werking van de darmen.

Bos reist in haar boek "Buikgevoel" door haar leven met een darmziekte, waarbij ze haar eigen verhaal afwisselt met praktische informatie. Wat kun je verwachten van onderzoeken en operaties? Wat is de zin en onzin van alle recente informatie over de darmen als 'tweede brein', over darmflora en probiotica? Wat doet stress met je? Welke voeding is goed, en hoe kun je zorgen voor een ontspannen buik? Haar verhaal is niet alleen inspirerend voor mensen met een darmaandoening, Buikgevoel is geschikt voor iedereen die gezond wil leven..

Luc Colemont

Elke dag sterven in Nederland 14 mensen aan darmkanker. Luc Colemont was meer dan 25 jaar maag- en darmspecialist in Antwerpen en oprichter van 'Stop Darmkanker'. Verschillende aspecten zijn belangrijk in een efficiënte strijd tegen deze ziekte. Het nut van bevolkingsonderzoek, welke symptomen op darmkanker kunnen wijzen, wat de mogelijkheden van behandeling zijn en hoe darmkanker hopelijk een zeldzame ziekte wordt. Darmkanker is vroegtijdig op te sporen en dan zijn de kansen op genezing veel groter. De focus ligt op vroegdiagnostiek; darmkanker is effectief te behandelen wanneer de ziekte tijdig onderkend wordt én laat juist darmkanker vaak al in de eerste stadia symptomen zien die als men er alert op is, adequate behandeling mogelijk maken.


De bibliotheek heeft deze avond georganiseerd in het kader van de nationale leescampagne: Nederland Leest. Het thema dit jaar is voeding.

www.stopdarmkanker.be

www.stichtingdarmgezondheid.nl

www.stopdarmkanker.beDr. Luc Colemontis maagdarmspecialist en werkte meer dan 28 jaar in het GZA Sint-Vincentiusziekenhuis te Antwerpen. Hij werd op 9 maart 1957 geboren in Hasselt en studeerde geneeskunde aan het L.U.C. en de U.A. en behaalde zijn diploma als arts in 1982.

Zijn specialisatie inwendige geneeskunde deed hij in Antwerpen. In 1987 deed hij een extra jaar opleiding in de Mayo Clinic (Rochester, Minnesota USA), King/Drew Medical Center (Los Angeles, California USA) en de Klinikum der Stadt Mannheim (Duitsland).Sedert 1 januari 2016 is hij fulltime werkzaam als “Managing Director” van de vzw Stop Darmkanker, waarvan hij mede-oprichter was in februari 2010.

Hij focust zich vooral op informatie en voorlichting over darmkanker naar het brede publiek en zorgverleners. Sociale media spelen hierin ook een belangrijke rol. Hij is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland (sedert begin 2016 méér dan 350 lezingen). Hij geeft lezingen in het Nederlands, Frans, Engels en Italiaans.Hij werd in 2017 door “De Tijd” uitgeroepen als één van de 50 Belgen die levens redt.
Onlangs kreeg hij in Italië de “Premio Internazionale van de stad Palinuro” voor zijn werk op het gebied van darmkankerpreventie.
Hij werd door #BeHealth de laatste 2 jaren ook verkozen tot “Digital Health Influencer”
Hij is auteur van o.a. “Stop Darmkanker: kennis delen kan levens redden (5dedruk)”, “Alles in Twitterland” Op 19 oktober wordt zijn nieuw boek “Helden met Darmkanker” voorgesteld.


Zijn motto : “Als je de vijand niet kent, kan je nooit de oorlog winnen”Ga terug of bekijk naar jaaroverzicht van 2018,2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zelfstandigheid Landgraaf was ook opsteker voor Laren

21 nov.- “Geweldig nieuws!! Minister van Binnenlandse zaken Ollongren (D66) heeft duidelijk gesproken: “ Voor een bestuurlijke herindeling in Parkstad Limburg is geen draagvlak en wordt ook de nut en noodzaak niet gezien. Wel moeten de betrokken zes gemeenten hun gemeentelijke samenwerking per 2020 versterken”.  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Laren blijft zelfstandig ! Feestje voorbij, nu aan de bak

23 nov.- Nog nagenietend van ons feestje in Ons Genoegen op woensdagavond 21 november (Laren’s “Independence Day” zoals Karel Loeff het noemde), een feestje dat verrassend en geweldig werd opgeleukt door ons Laarder mannenkoor “ De Speuit” , volgt nu weer de realiteit van de dag.   Toch eerst nog even dit. Jarenlang werd Larens Behoud afgedaan als ‘vechters teg  Lees verder

[Het weer in Laren]

7,5°Cma
6°Cdi
6°Cwo
6°Cdo

[Opinie]

Fusieplannen Gooi nu definitief van de baan

21 nov.- Vandaag, 21 november 2018, vijf jaar nadat de provincie Noord-Holland startte met de pogingen om een einde te maken aan de zelfstandigheid van goed werkende gemeenten in het Gooi, wordt de arhi-procedure officieel gestaakt. Het was al heel lang een kansloze missie. Vooral de keuze om tot drie gemeenten te komen was een  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 44

6 dec.- Een van de beroemdste schrijvers aller tijden, de Engelse auteur Charles Dickens, had in zijn testament laten opnemen 'hem onder geen enkele voorwaarde onderwerp te maken van een monument, herdenkingsteken, of welk eerbewijs dan ook.'  Ruim honderd jaar later interpreteerde Dickens’ achterkleinzoon David het heel  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]