Heftige klapper extra argument voor flitspaal Larenseweg Hilversum

9 aug.-Het heftige ongeval zondagochtend vroeg op de Larenseweg in Hilversum, aan de rand van de bebouwde kom, zien omwonenden als extra argument voor het plaatsen van een flitspaal. Woordvoerster Tineke Wolzak: „Ik ben er blij mee.”

„Ze rijden hier veel te hard. Vooral vanaf het Mediapark richting Laren en Blaricum, maar net zo goed Hilversum in. En ook ’s nachts hoor”, zegt Wolzak. Volgens haar en ’alle bewoners vanaf de Kamerlingh Onnesweg en de Johannes Geradtsweg tot aan de dagcamping’ is het de hoogste tijd voor een flitspaal.

De gemeente neemt de smeekbede van de buurt serieus en is bezig met een onderzoek. Inmiddels zijn de verkeerstellingen door middel van de bekende rubberen ’slangen’ op de weg achter de rug. Ook wordt gekeken naar de snelheid en het aantal ongevallen. Hilversum denkt nog deze maand tot een conclusie te komen. Datzelfde geldt voor de situatie op de Jan van der Heijdenstraat, waar bewoners ook hebben gevraagd om een flitspaal.

De exacte oorzaak van het ongeluk op de Larenseweg afgelopen zondag is niet bekend. Het ging mis toen de 26-jarige bestuurder uit Hilversum van een auto die om kwart over vijf Hilversum in reed de macht over het stuur verloor. Een tegemoetkomende automobiliste (54) uit Almere kon de slippende auto op haar weghelft niet meer ontwijken. Na de klap schoot de eerste auto door de heg de parallelweg van de Larenseweg op, waar een geparkeerde wagen hard werd geraakt.

De Hilversummer had te veel gedronken en werd aangehouden. Een van zijn twee passagiers raakte bekneld en moest door de brandweer uit het wrak worden gehaald. Deze 20-jarige Huizer is overgebracht naar het ziekenhuis, net als de bestuurster van de andere auto. Haar passagier kwam met de schrik vrij.

Specialisten van de politie waren urenlang bezig met onderzoek op de plek van het ongeval.Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 9-8-2017

[Laren in beeld]

[Column]

(N)iets doen loont enorm de moeite

13 okt.- Onkruid bestaat niet. Het is alleen maar een aanduiding voor planten die groeien op plekken waar we het liever niet hebben. Klaver in een weiland wordt gewaardeerd door boer en koe, maar die zelfde klaver wordt in gazons  Lees verder

[Kijk op Laren]

Laren blijft zelfstandig!

9 okt.- De Provincie Noord-Holland heeft ons dorp het voorlopige vertrouwen gegeven om zelfstandig te blijven. Dat betekent dat Laren, maar ook Blaricum en Eemnes een eigen bestuur kunnen houden met een eigen  Lees verder

[Het weer in Laren]

15°Cdi
16°Cwo
17°Cdo
16,5°Cvr

[Opinie]

Meer op menselijke maat gesneden

In de Gooi en eemlander een opiniestuk van Os­car Lo­pes Car­dozo, ge­pen­si­o­neerd oog­arts en  op­rich­ter van het Oog­zie­ken­huis Zon­ne­straal.Hij pleit in zijn stuk dat Tergooi groot genoeg kan zijn en heeft het de titel meegegeven : &  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Vakantie in Bretagne

8 okt.- Laren is een mooi dorpEens per jaar ruilen we Laren in Voor een andere plaatsNa zo&rsqu  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]