Het Gooi en Omstreken levert 8.000e woning op

10 mei.- Een mijlpaal voor Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Met de oplevering van vijftien appartementen in De Blaricummermeent verhuurt de corporatie inmiddels 8.000 woningen.

Dit is symbolisch gevierd met de overhandiging van een grote sleutel door Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager Het Gooi en Omstreken, aan mevrouw Van Wijk, een nieuwe bewoonster.

In De Blaricummermeent werden de afgelopen jaren 108 sociale huurwoningen gebouwd en opgeleverd. Onder meer achttien appartementen in complex 'De Bolster' en zestien eengezinswoningen aan het Laantje van Heijenbrock. De vijftien appartementen aan de Erfgooiersdreef zijn het meest recente project.

Doorstroming bevorderen
Het Gooi en Omstreken wil graag de doorstroming in de sociale huurwoningen bevorderen. De vijtien appartementen in De Blaricummermeent zijn hiervan een mooi voorbeeld. Deze woningen worden met voorrang toegewezen aan bewoners die een sociale huurwoning achterlaten. Er waren maar liefst 850 reacties waarvan 200 doorstromers (huishoudens die een sociale huurwoning achterlaten).

Mevrouw Van Wijk woonde in een eengezinswoning in Blaricum Bijvanck. Deze woning werd voor haar te groot en ook het traplopen ging steeds moeilijker. Het 3-kamerappartement in De Blaricummermeent is voor haar dan ook een uitkomst. De eengezinswoning in de Bijvanck kan nu weer worden verhuurd aan een jong gezin, dat op zoek is naar een sociale huurwoning.

Duizend nieuwe sociale huurwoningen
De druk op de sociale woningmarkt is groot. Het Gooi en Omstreken wil daarom de komende tien jaar duizend nieuwe sociale huurwoningen ontwikkelen in haar werkgebied (Blaricum, Baarn, Bunschoten, Gooise Meren, Hilversum, Laren en Wijdemeren). Om deze uitbreidingen te realiseren is de corporatie continue op zoek naar nieuwe locaties.

2e Oor
Een voorbeeld van een nieuw project is woongebouw 2e Oor in De Blaricummermeent. In samenwerking met Sherpa is Het Gooi en Omstreken momenteel bezig met een onderzoek naar de haalbaarheid van het plan. Alle betrokken partijen zijn positief over de voorgenomen ontwikkeling. De 28 appartementen zijn bestemd voor bewoners van Sherpa met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Naar verwachting start de uitvoering van het project in 2019. 

 

Bron: Laarder Courant de Bel Foto: Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager Het Gooi en Omstreken, en mevrouw Van Wijk, (Foto: Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken)
Ga terug

Publicatie datum: 10-5-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Karin en Peter en fractie van harte gefeliciteerd

10 mei. Gisterenavond zijn maar liefst twee wethouders van Larens Behoud voor het nieuwe college van B&W van Laren beëdigd. Voor de geschiedenis van Larens grootste politieke vereniging een historische avond. Nooit waren  Lees verder

[Het weer in Laren]

17,5°Cdo
21,5°Cvr
23°Cza
22°Czo

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (16)

24 mei.- In de zomermaanden van 1887 zag het huidige Museumplein er uit als de sprookjeswereld van Anton Pieck.  In Amsterdam werd de Internationale tentoonstelling van Voedingsmiddelen gehouden. All  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]