Het Gooi en Omstreken levert 8.000e woning op

10 mei.- Een mijlpaal voor Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Met de oplevering van vijftien appartementen in De Blaricummermeent verhuurt de corporatie inmiddels 8.000 woningen.

Dit is symbolisch gevierd met de overhandiging van een grote sleutel door Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager Het Gooi en Omstreken, aan mevrouw Van Wijk, een nieuwe bewoonster.

In De Blaricummermeent werden de afgelopen jaren 108 sociale huurwoningen gebouwd en opgeleverd. Onder meer achttien appartementen in complex 'De Bolster' en zestien eengezinswoningen aan het Laantje van Heijenbrock. De vijftien appartementen aan de Erfgooiersdreef zijn het meest recente project.

Doorstroming bevorderen
Het Gooi en Omstreken wil graag de doorstroming in de sociale huurwoningen bevorderen. De vijtien appartementen in De Blaricummermeent zijn hiervan een mooi voorbeeld. Deze woningen worden met voorrang toegewezen aan bewoners die een sociale huurwoning achterlaten. Er waren maar liefst 850 reacties waarvan 200 doorstromers (huishoudens die een sociale huurwoning achterlaten).

Mevrouw Van Wijk woonde in een eengezinswoning in Blaricum Bijvanck. Deze woning werd voor haar te groot en ook het traplopen ging steeds moeilijker. Het 3-kamerappartement in De Blaricummermeent is voor haar dan ook een uitkomst. De eengezinswoning in de Bijvanck kan nu weer worden verhuurd aan een jong gezin, dat op zoek is naar een sociale huurwoning.

Duizend nieuwe sociale huurwoningen
De druk op de sociale woningmarkt is groot. Het Gooi en Omstreken wil daarom de komende tien jaar duizend nieuwe sociale huurwoningen ontwikkelen in haar werkgebied (Blaricum, Baarn, Bunschoten, Gooise Meren, Hilversum, Laren en Wijdemeren). Om deze uitbreidingen te realiseren is de corporatie continue op zoek naar nieuwe locaties.

2e Oor
Een voorbeeld van een nieuw project is woongebouw 2e Oor in De Blaricummermeent. In samenwerking met Sherpa is Het Gooi en Omstreken momenteel bezig met een onderzoek naar de haalbaarheid van het plan. Alle betrokken partijen zijn positief over de voorgenomen ontwikkeling. De 28 appartementen zijn bestemd voor bewoners van Sherpa met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Naar verwachting start de uitvoering van het project in 2019. 

 

Bron: Laarder Courant de Bel Foto: Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager Het Gooi en Omstreken, en mevrouw Van Wijk, (Foto: Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken)
Ga terug

Publicatie datum: 10-5-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

22°Cdo
19,5°Cvr
17,5°Cza
18,5°Czo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]