Het Gooi en Omstreken levert 8.000e woning op

10 mei.- Een mijlpaal voor Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Met de oplevering van vijftien appartementen in De Blaricummermeent verhuurt de corporatie inmiddels 8.000 woningen.

Dit is symbolisch gevierd met de overhandiging van een grote sleutel door Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager Het Gooi en Omstreken, aan mevrouw Van Wijk, een nieuwe bewoonster.

In De Blaricummermeent werden de afgelopen jaren 108 sociale huurwoningen gebouwd en opgeleverd. Onder meer achttien appartementen in complex 'De Bolster' en zestien eengezinswoningen aan het Laantje van Heijenbrock. De vijftien appartementen aan de Erfgooiersdreef zijn het meest recente project.

Doorstroming bevorderen
Het Gooi en Omstreken wil graag de doorstroming in de sociale huurwoningen bevorderen. De vijtien appartementen in De Blaricummermeent zijn hiervan een mooi voorbeeld. Deze woningen worden met voorrang toegewezen aan bewoners die een sociale huurwoning achterlaten. Er waren maar liefst 850 reacties waarvan 200 doorstromers (huishoudens die een sociale huurwoning achterlaten).

Mevrouw Van Wijk woonde in een eengezinswoning in Blaricum Bijvanck. Deze woning werd voor haar te groot en ook het traplopen ging steeds moeilijker. Het 3-kamerappartement in De Blaricummermeent is voor haar dan ook een uitkomst. De eengezinswoning in de Bijvanck kan nu weer worden verhuurd aan een jong gezin, dat op zoek is naar een sociale huurwoning.

Duizend nieuwe sociale huurwoningen
De druk op de sociale woningmarkt is groot. Het Gooi en Omstreken wil daarom de komende tien jaar duizend nieuwe sociale huurwoningen ontwikkelen in haar werkgebied (Blaricum, Baarn, Bunschoten, Gooise Meren, Hilversum, Laren en Wijdemeren). Om deze uitbreidingen te realiseren is de corporatie continue op zoek naar nieuwe locaties.

2e Oor
Een voorbeeld van een nieuw project is woongebouw 2e Oor in De Blaricummermeent. In samenwerking met Sherpa is Het Gooi en Omstreken momenteel bezig met een onderzoek naar de haalbaarheid van het plan. Alle betrokken partijen zijn positief over de voorgenomen ontwikkeling. De 28 appartementen zijn bestemd voor bewoners van Sherpa met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Naar verwachting start de uitvoering van het project in 2019. 

 

Bron: Laarder Courant de Bel Foto: Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager Het Gooi en Omstreken, en mevrouw Van Wijk, (Foto: Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken)
Ga terug

Publicatie datum: 10-5-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

11°Czo
11°Cma
11°Cdi
11,5°Cwo

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]