Huizen wil proef met tiny houses

7 nov.- Tiny houses als een van de creatieve oplossingen voor woningnood? De gemeente Huizen is op zoek naar goede plekken voor minihuizen, maar zonder dat daarvoor natuur moet worden opgeofferd.

In het coalitie-akkoord Huizen is het al aangekondigd. ’Om binnen de kaders van de lokale- en regionale woonvisie de gestelde doelen van passende en betaalbare woningen te kunnen realiseren, wordt actief gezocht naar nieuwe locaties en creatieve oplossingen’, beloofden de collegepartijen VVD, CDA, D66 en PvdA daarin. „Zoals een proef met ’tiny houses’ of woonvormen voor ouderen met zorg op maat’. Daarbij mag, aldus de coalitie, niet worden gebouwd buiten de rode contouren. ’In beginsel wordt geen structureel groen opgeofferd voor woningbouw’.

Dat van die tiny houses is in ieder geval bij SGP-fractievoorzitter Rob Bource niet tegen dovemansoren gezegd. Afgelopen juli meldde hij al in de raad dat verhuur van tiny houses kan rekenen op goedkeuring van de SGP voor starters op de woningmarkt.

’Is het college bereid om de mogelijkheden voor een tiny housesproject in Huizen te onderzoeken?’, wilde hij van B en W weten. Ook coalitiegenoot PvdA informeerde, bij monde van Stef van der Pas bij CDA-wethouder Bert Rebel naar ’het project tiny houses’.

Rebel bevestigde daarop dat het college bereid is om een project van tiny houses te ondersteunen. ’Het is nog wel een opgave om hiervoor locaties te vinden en te bestemmen indachtig om binnen de rode contouren te blijven en in beginsel niet in het groen te bouwen’.

De zoektocht naar plekken voor ’passende en betaalbare woningen’ lijkt intussen nog niet tot resultaat hebben geleid. Vandaar dat Bource het vuurtje vorige week in de raad nog maar een keer warm hield. De SGP pleitte niet alleen voor een ’thuishuis’ voor alleenstaande ouderen, maar ook voor de bouw van tiny houses op parkeerterreinen, zoals dat van HSV De Zuidvogels aan de Bestevaer.

De SGP’er is niet de eerste die in Huizen over kleine huisjes begint. In maart stelde CDA-kandidaat Dagmar Doorn in deze krant dat het belangrijk is dat jongeren een rol op zich nemen in de politiek en zo nadrukkelijk hun stem laten horen.

Zij pleitte onder meer voor de bouw van ’tiny houses, die de gemeente kan verhuren aan jongeren. In februari kwam Huizer Jaap Gieling met De Groote Lugt, een plan voor een schiereiland in het Gooimeer met onder meer bed & breakfast-voorzieningen in drijvende tiny houses en horeca.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 7-11-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Utrecht of Haarlem?

28 sept.- Graag wil ik de gemeenteraden van Laren en Blaricum een compliment geven. Zij namen deze week een motie aan met als strekking dat Laren en Blaricum het best passen, net als Eemnes,  in en bij de provincie Utrecht. Utrecht , dat als democratisch standpunt heeft dat er voor fusie  draagvlak moet zijn i  Lees verder

[Kijk op Laren]

Even schakelen...

11 okt.- Als directeur van Heemschut dat zich inzet voor het behoud van erfgoed is het even wennen in de gemeente- raad. Ik zit nu niet (meer) als inspreker bij de raadscom- missies maar als volksvertegenwoordiger in d  Lees verder

[Het weer in Laren]

8°Cdi
7,5°Cwo
7°Cdo
8°Cvr

[Opinie]

Zeker toekomst voor Federatiegemeente door prof. Douwe Jan Elzinga

9 okt.- Een federatie van de Kempengemeenten (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden) is afgeblazen, zo berichtte Binnenlands Bestuur in het vorige nummer. Dat is jammer want deze figuur heeft allerlei aantrekkelijke kanten. De vorming van deze federati  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 41

14 nov.- Ik word enerzijds altijd treurig wanneer ik op een tweedehandsboekenbeurs in beduimelde bananendozen literaire titels zie liggen die voor een prikkie te koop zijn. Anderzijds ben ik net zo uit op koopjes als ieder ander. Voor een grijpstuiver viste ik er &lsquo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]