Justitie: Achraf B. was bij moord op Kok

12 juli.- Justitie is ervan overtuigd dat Utrechter Achraf B. (25) op 8 december 2016 in de directe omgeving van seksclub Boccacio in Laren was toen misdaadblogger Martin Kok daar werd doodgeschoten. Dit bleek woensdag tijdens een inleidende zitting in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

B., voorlopig aangeklaagd voor het medeplegen van moord en een poging tot moord op Kok, werd in april dit jaar opgepakt in Den Bosch.

Volgens de aanklagers is zijn DNA-materiaal gevonden op een zogenoemd PGP-toestel (Pretty Good Privacy), dat op de bewuste avond een zendmast vlak bij de seksclub aanstraalde.

Lees ook: OM: onvoldoende bewijs tegen moordverdachte Martin Kok

Ook heeft de in Marokko wegens moord opgepakte Anouar B. in verhoren bij de politie gezegd wat B. hem zou hebben verteld over de moord op Kok.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) blijkt daaruit dat B. de bewuste avond in Laren was en nauw betrokken bij de moord moet zijn geweest.

Achraf B. ontkent elke betrokkenheid. ,,Ik heb er helemaal niks mee te maken en wil er ook helemaal niks mee te maken hebben", zei hij. De rechtbank besloot ondanks zijn ontkenning zijn voorarrest te verlengen.

Kok (49) ontsnapte enkele uren voor zijn liquidatie nog aan de dood in Amsterdam, toen daar een poging werd gedaan hem van het leven te beroven.

De misdaadblogger, veroordeeld voor moord, stortte zich na zijn criminele loopbaan op zijn website vlinderscrime.nl.

Daarop schreef hij over misdaad en noemde hij verdachten en criminelen bij hun volle naam. Ook plaatste hij portretfoto's van verdachten zonder hen onherkenbaar te maken.

Voor de liquidatie van Kok zat ook de 25-jarige Zakaria A. in voorarrest. Eerder deze week maakte justitie bekend hem voorlopig niet te vervolgen voor de moord. Het OM verdenkt hem nog steeds, maar worstelt met de bewijsvoering. A. blijft wel in de cel.

Toen hij in voorarrest werd genomen, zat hij al vast vanwege vermoedelijke betrokkenheid bij de moord op Ranko Scekic. Die werd in 2015 in Utrecht doodgeschoten.

De strafzaak gaat 3 oktober verder.  Bron: De Gooi en Eemlander  Foto: Archieffoto

 

 

 

De Gooi- en Eemlander-1 uur geleden
Justitie is ervan overtuigd dat Utrechter Achraf B. (25) op 8 december 2016 in de directe omgeving van seksclub Boccacio in Laren was toen misdaadblogger ...
Nieuwe verklaringen over de moord op Martin Kok
Diepgaand-Parool.nl-1 uur geleden
 
Ga terug

Publicatie datum: 12-7-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

22°Cdo
18,5°Cvr
16,5°Cza
15°Czo

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]