Justitie: Achraf B. was bij moord op Kok

12 juli.- Justitie is ervan overtuigd dat Utrechter Achraf B. (25) op 8 december 2016 in de directe omgeving van seksclub Boccacio in Laren was toen misdaadblogger Martin Kok daar werd doodgeschoten. Dit bleek woensdag tijdens een inleidende zitting in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

B., voorlopig aangeklaagd voor het medeplegen van moord en een poging tot moord op Kok, werd in april dit jaar opgepakt in Den Bosch.

Volgens de aanklagers is zijn DNA-materiaal gevonden op een zogenoemd PGP-toestel (Pretty Good Privacy), dat op de bewuste avond een zendmast vlak bij de seksclub aanstraalde.

Lees ook: OM: onvoldoende bewijs tegen moordverdachte Martin Kok

Ook heeft de in Marokko wegens moord opgepakte Anouar B. in verhoren bij de politie gezegd wat B. hem zou hebben verteld over de moord op Kok.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) blijkt daaruit dat B. de bewuste avond in Laren was en nauw betrokken bij de moord moet zijn geweest.

Achraf B. ontkent elke betrokkenheid. ,,Ik heb er helemaal niks mee te maken en wil er ook helemaal niks mee te maken hebben", zei hij. De rechtbank besloot ondanks zijn ontkenning zijn voorarrest te verlengen.

Kok (49) ontsnapte enkele uren voor zijn liquidatie nog aan de dood in Amsterdam, toen daar een poging werd gedaan hem van het leven te beroven.

De misdaadblogger, veroordeeld voor moord, stortte zich na zijn criminele loopbaan op zijn website vlinderscrime.nl.

Daarop schreef hij over misdaad en noemde hij verdachten en criminelen bij hun volle naam. Ook plaatste hij portretfoto's van verdachten zonder hen onherkenbaar te maken.

Voor de liquidatie van Kok zat ook de 25-jarige Zakaria A. in voorarrest. Eerder deze week maakte justitie bekend hem voorlopig niet te vervolgen voor de moord. Het OM verdenkt hem nog steeds, maar worstelt met de bewijsvoering. A. blijft wel in de cel.

Toen hij in voorarrest werd genomen, zat hij al vast vanwege vermoedelijke betrokkenheid bij de moord op Ranko Scekic. Die werd in 2015 in Utrecht doodgeschoten.

De strafzaak gaat 3 oktober verder.  Bron: De Gooi en Eemlander  Foto: Archieffoto

 

 

 

De Gooi- en Eemlander-1 uur geleden
Justitie is ervan overtuigd dat Utrechter Achraf B. (25) op 8 december 2016 in de directe omgeving van seksclub Boccacio in Laren was toen misdaadblogger ...
Nieuwe verklaringen over de moord op Martin Kok
Diepgaand-Parool.nl-1 uur geleden
 
Ga terug

Publicatie datum: 12-7-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

11°Czo
11°Cma
11°Cdi
11,5°Cwo

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]