Opzettelijk aangereden motoragent Hilversum heeft bekken- en buikletsel

6 juni.-  De agent die gisteren gewond raakte toen een automobilist hem in de Hilversumse Ampèrestraat opzettelijk aanreed, heeft buik- en bekkenletsel opgelopen. Dat laat de politie vandaag weten.

Toen twee motoragenten gisteren rond 17.30 uur een auto zagen rijden waarvan ze vermoedden dat die met gestolen kentekenplaten rondreed, besloten ze de bestuurder te controleren.  

Lees ook: Man rijdt agent aan na controle en vlucht

Bij de Larenseweg gaven de agenten de man een stopteken, maar toen hij dat zag, scheurde hij weg. De politiemotoren gingen achter hem aan, en achtervolgden hem door meerdere Hilversumse straten. 

Zichzelf klemgereden
Toen de automobilist en de motoragenten weer op de Larenseweg belandden, reed de verdachte zichzelf klem. In een poging zijn weg te vervolgen, reed hij achteruit en botste daarbij tegen de motor van een van de agenten aan.  

De agent kwam ten val, maar raakte niet gewond. Wel zag de verdachte daarbij kans te ontkomen, waarna de tweede agent de achtervolging voortzette.  

Plankgas achteruit
In de Ampèrestraat leek de automobilist te stoppen, maar toen de motoragent achter hem stond, reed hij - ditmaal plankgas - achteruit. Daarbij beukte hij de agent van zijn motor, en ging er opnieuw vandoor.

Nadat ambulancepersoneel zich over de gewonde motoragent had ontfermd, werd de zoektocht naar de agressieve automobilist hervat. De auto werd gevonden op een parkeerterrein van een hotel langs de A1, maar de bestuurder was nergens te bekennen.  

Bosjes
Omdat het vermoeden bestond dat hij zich in de nabijheid van het hotel ophield, werden onder meer de bosjes rond het gebouw uitgekamd. Ook dat leverde niets op. 

  

De politie is een onderzoek gestart en zoekt daarvoor nog getuigen. Wie weet wie de automobilist is, of informatie heeft die de recherche verder kan helpen, wordt verzocht contact op te nemen. Dat kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. Bron: NH Nieuws Gooi

 Ga terug

Publicatie datum: 6-6-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

15°Cvr
16,5°Cza
20°Czo
21,5°Cma

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]