Straffen voor vechtersbazen Staal en Koeienrotonde

12 mei.- De rechtbank in Utrecht heeft twee mannen, een 48-jarige man uit Baarn en een 27-jarige garagehouder uit Eemnes, de maximale werkstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf op gelegd vanwege een ruzie.

Een derde betrokkenen, een 27-jarige man uit Huizen, kreeg een werkstraf van 100 uur en twee weken voorwaardelijk. Een 28-jarige Huizer werd vrijgesproken.

Ruzie
De mannen werden veroordeeld wegens hun betrokkenheid bij vernieling, openlijk geweld en vrijheidsberoving tijdens een ruzie op 6 januari die begon in de plaatselijke kroeg Staal in Eemnes. De 27-jarige Huizer bewerkte op de Koeienrotonde een auto met een honkbalknuppel.

Na een zitting van bijna vier uur gaf de politierechter in haar uitspraak te kennen dat deze zaak niet misstaan had voor een meervoudige kamer. Bovendien sprak ze in strenge bewoordingen haar afschuw uit over wat er gebeurd was.

Geen spijt
"Het zijn onvoorstelbare feiten. U heeft uw boosheid losgelaten op goederen en mensen en daarbij ging u steeds een stap verder." De officier had tegen de twee belangrijkste verdachten celstraffen van drie maanden geëist. Opmerkelijk was dat alleen de man die werd vrijgesproken zijn spijt betuigde ten opzichte van de slachtoffers.

Wat een gezellige nieuwjaarsborrel in dorpscafé Staal aan de Wakkerendijk in Eemnes moest worden, ontaarde in een gewelddadige veldslag op verschillende plaatsen in het dorp. Voor het café vond het eerste incident plaats waarbij een Eemnesser een klap op zijn kaak zou hebben gekregen van een 27-jarige plaatselijke garagehouder.

De aanleiding zou een meisje zijn. Bovendien zou het slachtoffer sowieso al slecht hebben gelegen bij de Eemnesser en een aantal van zijn vrienden vanwege treiterend gedrag, bleek tijdens de zitting.

Verhaal halen
Het slachtoffer pikte dat niet. Na het betreffende meisje later die avond onder druk te hebben gezet om het adres te geven, ging de man rond twee uur ´s nachts verhaal halen bij de ouders van zijn belager. De man zou hebben gescholden en er zouden bloempotten bij het huis zijn omgegooid.

De garagehouder was op dat moment in café Rex in Hilversum maar kreeg een alarmerend telefoontje van zijn moeder. Hij reed meteen naar huis, trommelde een paar vrienden op, gooide twee knuppels in de zijn auto en ging op zoek naar zijn slachtoffer.

Koeienrotonde
Bij de Koeienrotonde trof hij de zus van de Eemnesser met haar vriend en reed het stel klem. Gewapend met een honkbalknuppel sloeg hij direct haar vriend knock out.

De Huizer maat van de Eemnesser nam met een soortgelijke knuppel de auto van het stel onder handen en de vriend uit Baarn dwong de jonge vrouw mee te gaan in de auto.

'Voorpui eruit'
Bij het huis van haar broer aangekomen zagen getuigen de 27-jarige garagehouder direct met een knuppel op de deur bonkte. Zijn maat riep: "Hup die voorpui eruit, dan kunnen we naar binnen." Er werd met een fiets gegooid en uiteindelijk toen dat allemaal niets opleverde droop het gezelschap af.

De rechter gaf toe getwijfeld te hebben over het wel of niet opleggen van celstraffen, zoals de officier eiste. Ze koos er uiteindelijk voor om dat niet te doen, omdat geen van de mannen een strafblad had en er geen patroon van geweld zichtbaar was.

Smartengeld
Ook dat twee van hen een eigen bedrijf hebben, waardoor ze in de financiële problemen zouden komen en de mannen de geleden schade moeten betalen, besloot ze de zwaarst mogelijke werkstraf op te leggen. De slachtoffers hebben bij elkaar zo’n achtduizend euro schadevergoeding waarvan 2000 smartengeld toegewezen gekregen. Bron: Laarder Courant de Bel

 
 
Ga terug

Publicatie datum: 12-5-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Karin en Peter en fractie van harte gefeliciteerd

10 mei. Gisterenavond zijn maar liefst twee wethouders van Larens Behoud voor het nieuwe college van B&W van Laren beëdigd. Voor de geschiedenis van Larens grootste politieke vereniging een historische avond. Nooit waren  Lees verder

[Het weer in Laren]

17,5°Cdo
21,5°Cvr
23°Cza
22°Czo

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (16)

24 mei.- In de zomermaanden van 1887 zag het huidige Museumplein er uit als de sprookjeswereld van Anton Pieck.  In Amsterdam werd de Internationale tentoonstelling van Voedingsmiddelen gehouden. All  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]