Straffen voor vechtersbazen Staal en Koeienrotonde

12 mei.- De rechtbank in Utrecht heeft twee mannen, een 48-jarige man uit Baarn en een 27-jarige garagehouder uit Eemnes, de maximale werkstraf van 240 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf op gelegd vanwege een ruzie.

Een derde betrokkenen, een 27-jarige man uit Huizen, kreeg een werkstraf van 100 uur en twee weken voorwaardelijk. Een 28-jarige Huizer werd vrijgesproken.

Ruzie
De mannen werden veroordeeld wegens hun betrokkenheid bij vernieling, openlijk geweld en vrijheidsberoving tijdens een ruzie op 6 januari die begon in de plaatselijke kroeg Staal in Eemnes. De 27-jarige Huizer bewerkte op de Koeienrotonde een auto met een honkbalknuppel.

Na een zitting van bijna vier uur gaf de politierechter in haar uitspraak te kennen dat deze zaak niet misstaan had voor een meervoudige kamer. Bovendien sprak ze in strenge bewoordingen haar afschuw uit over wat er gebeurd was.

Geen spijt
"Het zijn onvoorstelbare feiten. U heeft uw boosheid losgelaten op goederen en mensen en daarbij ging u steeds een stap verder." De officier had tegen de twee belangrijkste verdachten celstraffen van drie maanden geëist. Opmerkelijk was dat alleen de man die werd vrijgesproken zijn spijt betuigde ten opzichte van de slachtoffers.

Wat een gezellige nieuwjaarsborrel in dorpscafé Staal aan de Wakkerendijk in Eemnes moest worden, ontaarde in een gewelddadige veldslag op verschillende plaatsen in het dorp. Voor het café vond het eerste incident plaats waarbij een Eemnesser een klap op zijn kaak zou hebben gekregen van een 27-jarige plaatselijke garagehouder.

De aanleiding zou een meisje zijn. Bovendien zou het slachtoffer sowieso al slecht hebben gelegen bij de Eemnesser en een aantal van zijn vrienden vanwege treiterend gedrag, bleek tijdens de zitting.

Verhaal halen
Het slachtoffer pikte dat niet. Na het betreffende meisje later die avond onder druk te hebben gezet om het adres te geven, ging de man rond twee uur ´s nachts verhaal halen bij de ouders van zijn belager. De man zou hebben gescholden en er zouden bloempotten bij het huis zijn omgegooid.

De garagehouder was op dat moment in café Rex in Hilversum maar kreeg een alarmerend telefoontje van zijn moeder. Hij reed meteen naar huis, trommelde een paar vrienden op, gooide twee knuppels in de zijn auto en ging op zoek naar zijn slachtoffer.

Koeienrotonde
Bij de Koeienrotonde trof hij de zus van de Eemnesser met haar vriend en reed het stel klem. Gewapend met een honkbalknuppel sloeg hij direct haar vriend knock out.

De Huizer maat van de Eemnesser nam met een soortgelijke knuppel de auto van het stel onder handen en de vriend uit Baarn dwong de jonge vrouw mee te gaan in de auto.

'Voorpui eruit'
Bij het huis van haar broer aangekomen zagen getuigen de 27-jarige garagehouder direct met een knuppel op de deur bonkte. Zijn maat riep: "Hup die voorpui eruit, dan kunnen we naar binnen." Er werd met een fiets gegooid en uiteindelijk toen dat allemaal niets opleverde droop het gezelschap af.

De rechter gaf toe getwijfeld te hebben over het wel of niet opleggen van celstraffen, zoals de officier eiste. Ze koos er uiteindelijk voor om dat niet te doen, omdat geen van de mannen een strafblad had en er geen patroon van geweld zichtbaar was.

Smartengeld
Ook dat twee van hen een eigen bedrijf hebben, waardoor ze in de financiële problemen zouden komen en de mannen de geleden schade moeten betalen, besloot ze de zwaarst mogelijke werkstraf op te leggen. De slachtoffers hebben bij elkaar zo’n achtduizend euro schadevergoeding waarvan 2000 smartengeld toegewezen gekregen. Bron: Laarder Courant de Bel

 
 
Ga terug

Publicatie datum: 12-5-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

26,5°Cdi
25,5°Cwo
22,5°Cdo
17°Cvr

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (23)

12 juli.-  De langspeelplatencollectie van mijn vader bevatte naast conferences van Toon Hermans en diverse concerten van dekoninklijke zangvereniging ‘de Maastreechter Staar’ ook het singletje ‘Een pikketanussie gaat er altijd in’, een onvervalste meezinger van Johnny Jordaan.   Ik hou me bij één drankjeEen glaasje recht op en neerWant het liefste word  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]