Vier voertuigbranden en vijf gebouwbranden in 't Gooi

2 jan.- Het aantal voertuigbranden in 't Gooi en de Vechtstreek tijdens de jaarwisseling is tot vier beperkt gebleven: twee in Weesp, één in Naarden en één in Hilversum. Verder waren er vijf gebouwbranden waarvan drie woningbranden, één schuurbrand en één brand in een horecabedrijf.

In totaal kreeg de Brandweer Gooi en Vechtstreek 67 meldingen. De helft daarvan kwam uit Hilversum. Dat totale aantal wordt gezien als een relatief rustig verlopen jaarwisseling. Regionaal ging het vooral om buitenbrandjes, brandende containers en afvalverbranding.

Gebouwbranden
Maar er zijn er in de regio ook vijf gebouwbranden geweest. In Loosdrecht werd vroeg in de avond een gebouwbrand gemeld. Het bleek te gaan om een garage naast het voormalige pand van de Rabobank. Toen de brandweer arriveerde was de brand al uitslaand. De brandweer heeft de brand snel geblust.

In Hilversum is er rond 22.00 uur kort sprake geweest van een middelbrand aan de Lindenheuvel. Aanvankelijk leek het hier om een woningbrand met slachtoffers te gaan en uit voorzorg werd een Mobiel Medisch Team (MMT) met een ambulancehelikopter ingevlogen.

Rondvliegend vuurwerk
Al snel bleek er niemand in de woning aanwezig en kon de helikopter retour en de woning aan de politie worden overgedragen. De brand die op de eerste etage woedde is veroorzaakt door rondvliegend vuurwerk.

In de late nacht heeft er ook een brand in een horecabedrijf aan de Neuweg in Hilversum plaatsgevonden. De brandweer had het vuur snel onder controle en uit voorzorg is naderhand de bovenliggende woning doorgemeten op schadelijke stoffen. Hier was uiteindelijk geen sprake van.

In Huizen was er sprake van een kleine woningbrand aan de Koningin Julianastraat en later op de avond van een schoorsteenbrand aan de Naarderstraat. In beide gevallen had de brandweer de situatie snel onder controle.

Ziekenhuis
Ziekenhuis Tergooi meldt dat er op de spoedeisende hulp in Hilversum 18 patiënten zich hebben gemeld tijdens de jaarwisseling. Hiervan waren er drie met licht vuurwerkletsel. Twee mensen hadden lichte brandwonden en een oogletsel. Zij konden direct na behandeling weer naar huis.

Op de spoedeisende hulp in Blaricum meldden zich 20 patiënten, waarvan 4 met licht vuurwerkletsel. Het ging om twee mensen met lichte brandwonden en twee met licht oogletsel. Ook zij konden direct na behandeling naar huis.

In totaal waren er bij Tergooi deze jaarwisseling dus zeven mensen met vuurwerkletsel.  Vorig jaar waren dit er nog tien. Bron: BEL Nieuws

 
 

 Ga terug

Publicatie datum: 2-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

26,5°Cdi
25,5°Cwo
22,5°Cdo
17°Cvr

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (23)

12 juli.-  De langspeelplatencollectie van mijn vader bevatte naast conferences van Toon Hermans en diverse concerten van dekoninklijke zangvereniging ‘de Maastreechter Staar’ ook het singletje ‘Een pikketanussie gaat er altijd in’, een onvervalste meezinger van Johnny Jordaan.   Ik hou me bij één drankjeEen glaasje recht op en neerWant het liefste word  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]