Vier voertuigbranden en vijf gebouwbranden in 't Gooi

2 jan.- Het aantal voertuigbranden in 't Gooi en de Vechtstreek tijdens de jaarwisseling is tot vier beperkt gebleven: twee in Weesp, één in Naarden en één in Hilversum. Verder waren er vijf gebouwbranden waarvan drie woningbranden, één schuurbrand en één brand in een horecabedrijf.

In totaal kreeg de Brandweer Gooi en Vechtstreek 67 meldingen. De helft daarvan kwam uit Hilversum. Dat totale aantal wordt gezien als een relatief rustig verlopen jaarwisseling. Regionaal ging het vooral om buitenbrandjes, brandende containers en afvalverbranding.

Gebouwbranden
Maar er zijn er in de regio ook vijf gebouwbranden geweest. In Loosdrecht werd vroeg in de avond een gebouwbrand gemeld. Het bleek te gaan om een garage naast het voormalige pand van de Rabobank. Toen de brandweer arriveerde was de brand al uitslaand. De brandweer heeft de brand snel geblust.

In Hilversum is er rond 22.00 uur kort sprake geweest van een middelbrand aan de Lindenheuvel. Aanvankelijk leek het hier om een woningbrand met slachtoffers te gaan en uit voorzorg werd een Mobiel Medisch Team (MMT) met een ambulancehelikopter ingevlogen.

Rondvliegend vuurwerk
Al snel bleek er niemand in de woning aanwezig en kon de helikopter retour en de woning aan de politie worden overgedragen. De brand die op de eerste etage woedde is veroorzaakt door rondvliegend vuurwerk.

In de late nacht heeft er ook een brand in een horecabedrijf aan de Neuweg in Hilversum plaatsgevonden. De brandweer had het vuur snel onder controle en uit voorzorg is naderhand de bovenliggende woning doorgemeten op schadelijke stoffen. Hier was uiteindelijk geen sprake van.

In Huizen was er sprake van een kleine woningbrand aan de Koningin Julianastraat en later op de avond van een schoorsteenbrand aan de Naarderstraat. In beide gevallen had de brandweer de situatie snel onder controle.

Ziekenhuis
Ziekenhuis Tergooi meldt dat er op de spoedeisende hulp in Hilversum 18 patiënten zich hebben gemeld tijdens de jaarwisseling. Hiervan waren er drie met licht vuurwerkletsel. Twee mensen hadden lichte brandwonden en een oogletsel. Zij konden direct na behandeling weer naar huis.

Op de spoedeisende hulp in Blaricum meldden zich 20 patiënten, waarvan 4 met licht vuurwerkletsel. Het ging om twee mensen met lichte brandwonden en twee met licht oogletsel. Ook zij konden direct na behandeling naar huis.

In totaal waren er bij Tergooi deze jaarwisseling dus zeven mensen met vuurwerkletsel.  Vorig jaar waren dit er nog tien. Bron: BEL Nieuws

 
 

 Ga terug

Publicatie datum: 2-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Bedroefd om CDA Laren

21 jan.- Het moet me toch van het hart. Als landelijk lid van het CDA en als geboren en getogen Laarder. Het CDA, vroeger AR, CHU en in Laren de grote KVP, heeft een prachtig en betekenisvol verleden i  Lees verder

[Kijk op Laren]

Politiek bestuur dichter bij mensen...de schijndemocratie van een CDK

20 jan.-  De Commissaris van de Koning in Noord-Holland Johan Remkes pleitte in zijn Nieuwjaarsspeech dat burgers in Noord-Holland en dus ook in de Gooi en Vechtstreek meer invloed moeten hebben.   Ik moest er even van bijkomen. Het klonk als muziek in de oren. Wat een ommekeer .   Lees verder

[Het weer in Laren]

8°Cma
6,5°Cdi
6°Cwo
6°Cdo

[Opinie]

Ollongren: Zonder draagvlak kan het niet

22 jan.- Karin van Hunnik is nummer 2 op de kandidatenlijst van Larens Behoud in Laren. Met vijf zetels is deze partij een zeer belangrijke factor in de Larense politiek. De partij vecht fanatiek tegen de van bovenaf opgelegde fusie met Huizen. Daarbij is men in goed  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Afstand voel je van onderaf.

21 jan.- Slecht bestuur is geen kwestie van schaal.’ Grotere gemeenten zien zich voor grotere problemen gesteld, en hebben daarvoor geen grotere oplossingen. Burgers zien de afstand tot het lokale bestuur groeien: Spreuk van de dag: ‘Afstand voel j  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]