Rolf Menist: het liefst sta ik op kleine podia, want ik ben een zanger, geen entertainer

18 okt.- Dorpszanger Rolf Menist maakt zijn comeback in Het Brinkhuis 

De MID Live Music Club van Rolf Menist was een begrip in Laren en Eemnes. In Het Brinkhuis pakt hij deze oude traditie weer op. 

Dorpszanger Rolf Menist gaat weer optreden in het Brinkhuis. Foto: Koosje de Beer 

Laren Hij zong in 't Bonte Paard en Mauve en ook in Eemland in Eemnes. Vijf jaar geleden moest hij stoppen, maar deze maand maakt Rolf Menist een comeback in Het Brinkhuis met zijn MID Live Music club. "Net als eerder sta ik dan weer tussen de mensen. Niet als entertainer, maar als zanger, want alleen met echte emotie kan ik mijn publiek raken." 

Vaak hoor je jazz als je naar concerten gaat die zijn bedoeld voor veertigplussers, merkt Menist. Zelf brengt hij juist een ander repertoire. Hij laat zijn Song Book zien met bekende nummers uit de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw. 'Is dit alles' van Doe Maar staat ertussen, maar ook 'River Deep, Mountain High' van Tina Turner, nummers van Elvis 

Presley en Franse chansons als 'Formidable' van Charles Aznavour. "Het is een groot repertoire, maar elk nummer betekent iets voor mij. Liedjes waar ik niks mee heb, zing ik niet", zegt hij beslist. 

Bonte Paard 

Jarenlang was de MID Live Music Club van Menist
een begrip op de eerste zondag van de maand in 't
Bonte Paard. Ook trad hij op in Mauve en Eemland.
"Ik houd van kleine podia", zegt hij beslist. "Het
contact met je publiek is dan veel intenser. Een bekende Gooise zanger heeft mij in het verleden gevraagd of ik niet in grote zalen zou willen optreden. Ik ben een keer in de Leidse Schouwburg geweest, maar dat sprak mij niet aan." 

Hij had veel plezier in het zingen, totdat hij moest stoppen. "Het ging niet goed met mijn onderneming en ook persoonlijk waren er ingrijpende gebeurtenissen, waardoor ik de energie niet meer had", luidt zijn verklaring. Om zijn leven weer op te pakken, begon hij vier jaar terug als vrijwilliger in Het Brinkhuis. "Ik regel het geluid en het licht tijdens voorstellingen en help mee in de foyer als het nodig is." Zelf dacht hij er niet over om terug te keren naar de bühne, maar steeds meer mensen om hem heen moedigden hem aan dit wel te doen. "Toen op een gegeven moment zelfs Jolinda van Osch, directeur van Het Brinkhuis, mij vroeg of ik niet in Het Brinkhuis zou willen optreden, kon ik niet langer nee zeggen." 

Comeback 'Net als vroeger wil ik er weer een gezellige avond 

van maken' 

Het is altijd spannend en zeker weet je het natuurlijk nooit, maar Menist verwacht dat een groot aantal mensen 20 oktober naar zijn comeback in Het Brinkhuis zullen komen.
"Net als vroeger wil ik er weer een gezellige avond van maken. In het theater zetten we tafels en stoelen neer, maar er is ook een dansvloer. Mensen kunnen een dansje maken, meezingen, een traantje laten en andere dorpsgenoten ontmoeten. En nee, ik ga niet op een podium staan, het liefst zing ik tussen de mensen." 

Een beetje zenuwachtig is hij wel, zo geeft de zanger eerlijk toe.
"Ik heb natuurlijk lang niet opgetreden. Gelukkig heb ik een zangtherapeute die mij 

'Elk nummer uit mijn repertoire betekent persoonlijk iets voor mij' 

begeleidt, dus ik kan mijn stem goed oefenen en daar ben ik nu druk mee bezig. Het zal wel goed gaan." 

Drummer 

Behalve het zingen heeft Menist ook zijn oude liefde opgepakt als drummer in een nieuw opgerichte band. "We zijn met elkaar in contact gekomen via social media", zegt hij. "De band bestaat nu drie maanden, maar het klikt goed. In die band zing ik niet, omdat ik dan al mijn gevoel in het drummen wil leggen. We gaan zeker optreden in de toekomst, misschien ook wel in het Brinkhuis." Het repertoire zal dan wel anders zijn dan hij met de MID Life Music Club laat horen. "Het is ook zestigerjarenmuziek, maar meer rock-'n-roll." 

Als het zangoptreden van Menist als vanouds weer een succes wordt, zal hij elke maand met de Music Club terugkomen in het Brinkhuis, belooft hij tot slot. Bron: BEl Nieuws

 

Dus tot ziens op vrijdag 20 oktober, aanvang 20.00 uur.

Bestel uw tickets online op www.hartvanlaren.nl
Mocht online boeken niet lukken, neem dan contact op met het Brinkhuis, telefoon 035-75 139 91 of kom langs bij de balie van het Brinkhuis om daar uw kaartje(s) te kopen (via pinbetaling).
Ga terug

Publicatie datum: 18-10-2017

[Laren in beeld]

[Column]

De Commissaris vertelt.......

13 jan.- De Nieuwjaarsspeech van de Commissaris der Koning van Noord Holland kan ik u zeer aanbevelen, en is een bevlogen geïnspireerde speech, in z’n geheel na te lezen op de website van de Provincie. Remkes staat stil bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, en zegt daarover het volgende  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Nu of nooit

9 jan.- Vier jaar geleden schreef ik als lijstduwer van Larens Behoud in het campagneboekje. ‘Het is voor mij een vreemd en onbestemd gevoel dat mijn directe betrokkenheid bij de Larense politiek voorbij is. Ik heb het niet echt gewild, maar een chronische ziekte maakte het ondoenlijk.’ Nu vier ja  Lees verder

[Het weer in Laren]

4,5°Cdi
4°Cwo
3°Cdo
3°Cvr

[Opinie]

Terugtrekkende bewegingen commissaris?

13 jan.- Burgemeester en Commissaris van de Koning: ze hebben gemeen dat ze zich een jaar lang op de vlakte te moeten houden, om op een receptie in januari eindelijk te mogen vertellen hoe ze over de toestand in de wereld denken. Alsof er een afspraak was gemaakt ging het deze week vooral over raadsleden. Burgemeester Van Be  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Het was zo vertrouwd!

16 dec.- Mijn duifje is weggevlogenDoor een gat in het dakWaar vele jaren er voorHet stenen duifje bleef kijkenNaar mensen die er langs liepenZomaar kijkend naar zomaar een oud boerderijtjeNaar een gekromd dakDat was het gebruikEen boom deed daar zijn bestEn hield het dak en riet op zijn plekVerbouwen maar, de container is nog niet volMet de restanten van jarenlang woongenotLangs lopen kijken naar een nieuw te bouwen huisIn een straat zonder mestgeurEen huis met een andere grandeurTekening en tekst : Hans Houtkamphanshoutkamp@live.nl  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]