Concert jongenskoor Dzvinochok uit Kiev op zondag 11 november

11 nov.- Vanmiddag om 15:00 zal in de St. Jansbasiliek in Laren een bijzonder concert plaatsvinden van het gerenommeerde Oekraïense jongenskoor Dzvinochok (= Klokje), onder leiding van Ruben Tolmachov.

Het koor werd in 1967 in Kiev opgericht met als doel het behoud en bevordering van het herleven van spirituele muzikale tradities door jongens- en mannenkoren die in de Oekraïense cultuur een grote rol spelen. Dat is ondanks de moeilijke omstandigheden onder het Sovjet-regime van die tijd zeer goed gelukt, en na de onafhankelijkheid van Oekraïne in 1991 kreeg deze doelstelling een nieuwe impuls. Het repertoire werd uitgebreid met westerse geestelijke muziek en veel liederen uit de Oekraïense folkloristische traditie.

 

Vanaf de oprichting nam Dzvinochok regelmatig deel aan internationale festivals en concoursen, en heeft mede daardoor altijd op uitzonderlijk hoog niveau kunnen presteren. Zo werd bijvoorbeeld jarenlang gezongen bij de “Internationale Bach Tage” in Duitsland. In 2017 maakte Dzvinochok zijn eerste tournee in China.

 

Het koor komt sinds 1996 bijna elk jaar naar Nederland. Aanvankelijk gebeurde dat onder auspiciën van Pueri Cantores, een internationale katholieke federatie van kinder- en jeugdkoren. In alle regio’s van het land werden vele optredens verzorgd in grote en kleine kerken en concertzalen. In 2014 hebben ze een live optreden verzorgd voor Radio 4 in de Spiegelzaal van het Concertgebouw te Amsterdam. De optredens en het verblijf in ons land worden georganiseerd door een enthousiaste groep vrijwilligers die het koor een warm hart toedragen. Hierdoor worden de kosten laag gehouden en komt de opbrengst van de concerten zoveel mogelijk ten goede aan het koor.

Dit jaar wordt voor het verblijf van het koor in Het Gooi samengewerkt met Rotary Hilversum, die zorgdraagt voor het onderbrengen van de koorleden in gastgezinnen, en zelf een concert organiseert op vrijdagavond 9 november in het ROC te Hilversum.

 

Het concert op 11 november in de St. Jansbasiliek is gratis toegankelijk. Na afloop wordt er een deurcollecte gehouden. Er zullen ook CD’s te koop zijn.

 

Voor meer informatie over het koor en de Nederlandse tournee kunt u kijken op de website www.dzvinochok.nl. Er is ook een YouTube kanaal:

https://www.youtube.com/channel/UCA9L01zzPesEFyrLrOwUTow

 

U bent allen van harte welkom!
Ga terug

Publicatie datum: 11-11-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Utrecht of Haarlem?

28 sept.- Graag wil ik de gemeenteraden van Laren en Blaricum een compliment geven. Zij namen deze week een motie aan met als strekking dat Laren en Blaricum het best passen, net als Eemnes,  in en bij de provincie Utrecht. Utrecht , dat als democratisch standpunt heeft dat er voor fusie  draagvlak moet zijn i  Lees verder

[Kijk op Laren]

Even schakelen...

11 okt.- Als directeur van Heemschut dat zich inzet voor het behoud van erfgoed is het even wennen in de gemeente- raad. Ik zit nu niet (meer) als inspreker bij de raadscom- missies maar als volksvertegenwoordiger in d  Lees verder

[Het weer in Laren]

9°Cdi
8°Cwo
7,5°Cdo
7°Cvr

[Opinie]

Zeker toekomst voor Federatiegemeente door prof. Douwe Jan Elzinga

9 okt.- Een federatie van de Kempengemeenten (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden) is afgeblazen, zo berichtte Binnenlands Bestuur in het vorige nummer. Dat is jammer want deze figuur heeft allerlei aantrekkelijke kanten. De vorming van deze federati  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (40)

7 nov.- Ons rieten dak is nodig toe aan een grote onderhoudsbeurt. De aan en af vliegende merels – een voor een wachtend en dansend op het lekkers in de vogelhuisjes en de doorgesneden appels-  hebben er al heel wat kuilen in gemaakt. De rietdekker keek dan ook bezorgd. Eerst moet het laagje mos en algen van het dak worden &l  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]