Wethouder Karin van Hunnik ontvangt het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht uit handen van Cato

12 juli.- Larens Behoud- wethouder van Cultuur Karin van Hunnik ontvangt het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht uit handen van Cato

GRATIS SPEURTOCHT EN/OF KIJKWIJZER
Bij iedere tentoonstelling in het museum zijn er twee leuke speurtochten, voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is er 'Met Pim de tuin in' en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar een museumontdekkingstocht. De speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij de informatiebalie in het museum. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs is er een gratis kijkwijzer die o.a. ingaat op beeldaspecten als 'licht, compositie en diepte' en leerlingen zelf een kunstwerk laat kiezen waar ze een recensie over schrijven.

OPEN KINDERATELIER
Iedere laatste zondag van de maand, de zondagen in de schoolvakanties en op dagen dat er familievoorstellingen in het theater te zien zijn, kunnen kinderen tussen 12 en 16 uur aan de slag in het Singer Atelier. Reserveren is niet nodig. Dit is een gratis activiteit op vertoon van een geldig entreebewijs. Let op: een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Voor kinderen t/m 12 jaar is het museum gratis toegankelijk, volwassenen betalen entree. Kijk hier voor meer informatie en data.

HET LEUKSTE GROENE DOEBOEK VAN GOOI & VECHT
Deze zomer kunnen kinderen vanaf 5 jaar en hun (groot)ouders op pad met het leukste groene doeboek van Gooi& Vecht. Piet, de machinist van de Gooische stroomtram neemt jullie in zijn doeboek mee op een geweldige rit langs alle groenen hoogtepunten in het Gooi. Met verhalen van Arend van Dam en Gitte Spee. Het boek is verkrijgbaar aan de kassa voor € 3,50.

ZOMER 2018
Kom langs en ga met het doeboek de tuin in, of bezoek het museum met een speurtocht op zak. Het Open Kinderatelier is in de zomervakantie iedere zondag geopend van 12 tot 16 uur. Bij mooi weer vindt deze activiteit in de beeldentuin plaats. 

SCHILDEREN MET JIM 8 +
Deze zomer doen we mee aan het Erfgoedfestival 'Groen in Gooi & Vecht'. Daar hoort het doeboek bij (zie hierboven), maar ook worden er vier schilderwokshops voor kinderen vanaf 8 jaar georganiseerd op verschillende locaties. Kunstenaar Jim Harris leert je schilderen naar waarneming. Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop. 

WORKSHOP MET EEN KUNSTENAAR 6 t/m 12 jaar
Op woensdag in de schoolvakanties (regio Noord) nodigen we kunstenaars uit om een bijzondere workshop te geven. Alle kunsten komen aan bod en we doen steeds iets anders. Koop uw kaarten direct online.
€ 7,50 per kind | Supporters € 5 (inclusief museumentree)

THEATERVOORSTELLINGEN
Heeft u onze familievoorstellingen gezien? Op vertoon van uw theaterkaartje kunt u, de dag van de voorstelling, het museum en het Singer Atelier bezoeken. In het atelier kunnen kinderen voor of na de voorstelling zelf aan de slag met een activiteit die past bij wat ze in het theater zien of gezien hebben.

JE EIGEN WORKSHOP
Een origineel kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, we hebben genoeg ideeën! Een workshop voor een kinderfeestje kost € 150,- voor maximaal 12 kinderen. (Inclusief materialen, glaasje limonade en iets lekkers).  Wethouder Karin van Hunnik ontvangt het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht uit handen van Cato. Foto: Op de achtergrond Arend van Dam en Gitte Spee. 
Foto Maarten van Haaff, juli 2018.
Ga terug

Publicatie datum: 12-7-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

11°Czo
11°Cma
11°Cdi
11,5°Cwo

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]