Wethouder Karin van Hunnik ontvangt het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht uit handen van Cato

12 juli.- Larens Behoud- wethouder van Cultuur Karin van Hunnik ontvangt het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht uit handen van Cato

GRATIS SPEURTOCHT EN/OF KIJKWIJZER
Bij iedere tentoonstelling in het museum zijn er twee leuke speurtochten, voor kinderen vanaf ca. 4 jaar is er 'Met Pim de tuin in' en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar een museumontdekkingstocht. De speurtochten zijn gratis verkrijgbaar bij de informatiebalie in het museum. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs is er een gratis kijkwijzer die o.a. ingaat op beeldaspecten als 'licht, compositie en diepte' en leerlingen zelf een kunstwerk laat kiezen waar ze een recensie over schrijven.

OPEN KINDERATELIER
Iedere laatste zondag van de maand, de zondagen in de schoolvakanties en op dagen dat er familievoorstellingen in het theater te zien zijn, kunnen kinderen tussen 12 en 16 uur aan de slag in het Singer Atelier. Reserveren is niet nodig. Dit is een gratis activiteit op vertoon van een geldig entreebewijs. Let op: een bezoek aan het atelier hoort bij een museumbezoek. Voor kinderen t/m 12 jaar is het museum gratis toegankelijk, volwassenen betalen entree. Kijk hier voor meer informatie en data.

HET LEUKSTE GROENE DOEBOEK VAN GOOI & VECHT
Deze zomer kunnen kinderen vanaf 5 jaar en hun (groot)ouders op pad met het leukste groene doeboek van Gooi& Vecht. Piet, de machinist van de Gooische stroomtram neemt jullie in zijn doeboek mee op een geweldige rit langs alle groenen hoogtepunten in het Gooi. Met verhalen van Arend van Dam en Gitte Spee. Het boek is verkrijgbaar aan de kassa voor € 3,50.

ZOMER 2018
Kom langs en ga met het doeboek de tuin in, of bezoek het museum met een speurtocht op zak. Het Open Kinderatelier is in de zomervakantie iedere zondag geopend van 12 tot 16 uur. Bij mooi weer vindt deze activiteit in de beeldentuin plaats. 

SCHILDEREN MET JIM 8 +
Deze zomer doen we mee aan het Erfgoedfestival 'Groen in Gooi & Vecht'. Daar hoort het doeboek bij (zie hierboven), maar ook worden er vier schilderwokshops voor kinderen vanaf 8 jaar georganiseerd op verschillende locaties. Kunstenaar Jim Harris leert je schilderen naar waarneming. Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop. 

WORKSHOP MET EEN KUNSTENAAR 6 t/m 12 jaar
Op woensdag in de schoolvakanties (regio Noord) nodigen we kunstenaars uit om een bijzondere workshop te geven. Alle kunsten komen aan bod en we doen steeds iets anders. Koop uw kaarten direct online.
€ 7,50 per kind | Supporters € 5 (inclusief museumentree)

THEATERVOORSTELLINGEN
Heeft u onze familievoorstellingen gezien? Op vertoon van uw theaterkaartje kunt u, de dag van de voorstelling, het museum en het Singer Atelier bezoeken. In het atelier kunnen kinderen voor of na de voorstelling zelf aan de slag met een activiteit die past bij wat ze in het theater zien of gezien hebben.

JE EIGEN WORKSHOP
Een origineel kinderfeestje? Buiten schooltijd en in het weekend biedt Singer Laren veel leuke mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, we hebben genoeg ideeën! Een workshop voor een kinderfeestje kost € 150,- voor maximaal 12 kinderen. (Inclusief materialen, glaasje limonade en iets lekkers).  Wethouder Karin van Hunnik ontvangt het leukste groene doeboek van Gooi & Vecht uit handen van Cato. Foto: Op de achtergrond Arend van Dam en Gitte Spee. 
Foto Maarten van Haaff, juli 2018.
Ga terug

Publicatie datum: 12-7-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

22°Cdo
18,5°Cvr
16,5°Cza
15°Czo

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]