Zwaar verkeer rond Hoefloo

12 juli.- Op donderdag 5 juli heeft een bewonersbijeenkomst plaatsgevonden over de situatie rond het bouwverkeer voor het Rosa Spierhuis dat door uw straat komt. Een situatie die mogelijk voortduurt tot na afronding van de bouw van het Rosa Spierhuis, over anderhalf jaar. Gedurende het gesprek liepen de gemoederen soms hoog op.  De boosheid en teleurstelling bij bewoners is begrijpelijk. 

Met deze brief willen we u informeren welke onderwerpen aan bod zijn gekomen tijdens het gesprek, de afspraken die gemaakt zijn en hoe we verder willen gaan. 

Besproken onderwerpen tijdens de bijeenkomst
Bij de bijeenkomst waren zo’n 25 inwoners aanwezig, waaronder ook twee inwoners van de aangrenzende Houtweg. Daarnaast waren ook  vertegenwoordigers van het bouwbedrijf Slokker en van het Rosa Spierhuis aanwezig. Vanuit de gemeente waren twee medewerkers aanwezig, wethouder Ton Stam en een communicatieadviseur. 

Er is uitgelegd waarom de beoogde bouwroute via het viaduct over de Hilversumseweg  niet meer beschikbaar was. Wat de reden is geweest dat de gemeente dit niet eerder heeft zien aankomen en hoe er vervolgens gezocht is naar een alternatieve bouwroute. Er is uitgelegd welke afwegingen en dilemma’s speelden bij het onderzoeken van de in totaal vijf routes naar geschiktheid. Waarom Hoefloo de enige geschikte route blijkt te zijn, om redenen van beschikbaarheid (op tijd gereed), veiligheid (breedte van de weg) en bijkomende kosten. Op de website www.laren.nl, projecten, Hoefloo, vindt u meer informatie hierover.

Omdat de herinrichting van  Hoefloo opnieuw vertraging oploopt en het bouwverkeer voor u als bewoner overlast geeft, is tot  het laatste moment gezocht naar een alternatieve route. Helaas is dit niet gelukt. 

Het volgende hebben we u toegezegd:  

  1. Op korte termijn wordt een nieuwe onderzoek gestart naar de verkeerssituatie nade bouw van het Rosa Spierhuis, met actuele gegevens, in vergelijking met de oorspronkelijke uitgangspunten. 

 

 

 

  1. Wethouder Stam en twee bewoners overleggen op welke manier  (opnieuw) met de eigenaar van de bouwkavel naast het ecoduct in gesprek kan worden gegaan voor een eventuele alternatieve route voor het bouwverkeer; overleg heeft 10 juli plaatsgevonden en afspraak met de eigenaar is in de maak. 
  2. Er worden tijdelijke borden geplaatst voor rustig rijgedrag van vrachtwagens. Dit wordt nu uitgevoerd, tegelijk met het tijdelijk plaatsen van een mobiele 30 km.-snelheidsdisplay.
  3. Er wordt onderzocht op welke manier  de hoek in de weg Hoefloo bij de Hilversumseweg op korte termijn tijdelijk kan worden afgevlakt.
  4. Het opknappen van het viaduct bij de Hilversumseweg wordt zo snel mogelijk uitgevoerd. Planning is dat dit voor het eind van het jaar gereed kan zijn. Het lege vrachtverkeer(maximumgewicht is 30 ton) kan na het opknappen via het viaduct terugrijden en hoeft niet meer door Hoefloo.
  5. Er wordt nogmaals in overleg met de directie van het Rosa Spierhuis een beroep gedaan op (onder)aannemers om duidelijke afspraken te maken over rijgedrag van chauffeurs.


Hoe gaan we verder? 

Op dit moment zijn we bezig met het uitvoeren van de bovenstaande afspraken. We kijken nog steeds of er een mogelijk alternatief is. Daarnaast doen wij ons uiterste best om de overlast voor u als omwonende te beperken. Ook de raad zullen wij komende week nader informeren over deze situatie. Of het gaat lukken om een alternatieve route, dan wel spreiding van het bouwverkeer te realiseren, is nog niet bekend. Zodra er ontwikkelingen zijn, laten wij u dit weten.   Bron: Gemeente Laren
Ga terug

Publicatie datum: 12-7-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

8°Cdi
7,5°Cwo
13°Cdo
15°Cvr

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]