BEL-Veteranendag

24 apr.- Op woensdag 9 mei organiseert de gemeente Eemnes, mede namens de gemeenten Blaricum en Laren voor de tiende keer de jaarlijkse Veteranendag voor alle veteranen die in Blaricum, Eemnes en Laren wonen.

De bijeenkomst wordt gehouden in ‘De Wel’ (Rutgers van Rozenburglaan 1 in Eemnes). De ontvangst is vanaf 09.45 uur. Om 10.15 uur start het officiële programma.

Deze Veteranendag staat in het teken van herdenken en bewustwording. Dit doen we samen met Eemnesser basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. In het voorjaar hebben de leerlingen een stukje geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog meebeleefd aan de hand van het project ‘De klas van ‘45’. Veteranen en schooljeugd staan samen stil bij wat oorlog met je doet en herdenken de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog bij het Vrijheidsmonument aan ’t Plantsoen.

Het doel van de Veteranendag is het tonen van waardering voor de inzet tijdens oorlogs- en vredesmissies. Ook biedt de bijeenkomst een goede gelegenheid om contacten te leggen of te hernieuwen en samen herinneringen op te halen.

Uitnodiging

Alle veteranen uit Blaricum, Laren en Eemnes die ingeschreven staan bij het Veteraneninstituut hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Bent u een veteraan in één van de BEL-gemeenten, maar staat u niet staat ingeschreven bij het Veteraneninstituut? Ook dan kunt u zich aanmelden: u bent van harte welkom!
De Veteranendag is overigens niet alleen voor de militairen die zijn ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea. De bijeenkomst is ook ook voor personeel van het voormalig Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL) en het vaarplichtig koopvaardijpersoneel uit de Tweede Wereldoorlog. Wij zouden graag ook alle jonge veteranen ontvangen, die hebben deelgenomen aan een van de vele vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, voormalig Joegoslavië, Irak, Afghanistan, Mali.
 

Aanmelden/informatie

Veteranen die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen zich tot uiterlijk woensdag 25 april aanmelden via het bestuurssecretariaat van Eemnes. Dat kan per e-mail: bestuurssecretariaat@eemnes.nl of tel. (035) 7513335. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie over de veteranendag.
Ga terug

Publicatie datum: 24-4-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Cwo
10°Cdo
10,5°Cvr
11°Cza

[Opinie]

Opinie: Nomenklatoera in Haarlem kleunt mis

24 apr.- Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland vertikken het open kaart te spelen over de fusieperikelen in het Gooi en de Vechtstreek. Diverse politieke partijen spreken er schande van, zoals deze krant zaterdag meldde. Wie heeft er  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]