Boekpresentatie Irma Grovel 'Wees Gelukkig'

10 dec.-  Gisterenmiddag vond  in Muziekcentrum Schering en Inslag de feestelijke boekpresentatie plaats van het boek ‘Wees Gelukkig’ van de Larense schrijfster, geboren op Aruba, Irma Grovell. Tijdens de boekpresentatie reikte Irma Grovell het eerste exemplaar uit aan Kizzy.

Programma

Het programma werd geleid door Ziara Bogaers. Else Flim, auteur en dramaturg verzorgde de opening. Kizzy, songwriter, zangeres, actrice, dichteres en presentatrice droeg voor en zong eigen werk. Daarna nam Irma zelf het woord en legde ze uit hoe het boek tot stand is gekomen. Er was gelegenheid om vragen te stellen, en het boek te laten signeren .

Het verhaal

Naomi woont op Aruba en heeft zich van jongs af aan voorgenomen het beste uit haar leven te halen. Aan de wand in haar slaapkamer heeft ze foto’s hangen die ze als kind uit tijdschriften heeft gescheurd, waarop vrouwen en mannen staan afgebeeld die er gelukkig uitzien. Haar favoriete foto’s zijn die van Martin Luther King jr., de man die een droom had, en die van Diahann Caroll, een zwarte vrouw die de rol van zuster Julia speelde in een wekelijks uitgezonden tv-serie. Uit de krant heeft ze letters geknipt waarmee ze de woorden WEES GELUKKIG heeft gemaakt en op een blad uit een oud tijdschrift geplakt.

Jaren later droomt ze er nog steeds van om verpleegster te worden en gelukkig te zijn. Toch lukt het haar maar niet om haar dromen te verwezenlijken. Aangrijpende gebeurtenissen in haar leven hebben haar op slot gezet. Wat verborgen is, moet verborgen blijven. Maar wanneer haar vader overlijdt, wordt ze gedwongen om de hermetisch gesloten deur te openen.

Over Irma Grovell

Irma Grovell is geboren op Aruba als oudste van een groot gezin. Wees gelukkig is haar derde roman. Bij Rheia zijn eerder de romans Glanzende schoenen (2014) en Dromen van Holland (2015) verschenen. In 2008 schreef en publiceerde ze Kralen uit de Cariben, een bundel met korte verhalen.

Het is de vierde keer dat zij één van haar boeken presenteert. In 2015 overhandigde ze het eerste exemplaar van Dromen van Holland aan de burgemeester van Laren en in november 2014 nam de Gevolmachtigde Minister Boekhoudt in het Arubahuis een exemplaar van Glanzende schoenen in ontvangst.

Op www.irmagrovell.com  is het boek te bestellen.




Ga terug

Publicatie datum: 10-12-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Zelfstandigheid Landgraaf was ook opsteker voor Laren

21 nov.- “Geweldig nieuws!! Minister van Binnenlandse zaken Ollongren (D66) heeft duidelijk gesproken: “ Voor een bestuurlijke herindeling in Parkstad Limburg is geen draagvlak en wordt ook de nut en noodzaak niet gezien. Wel moeten de betrokken zes gemeenten hun gemeentelijke samenwerking per 2020 versterken”.  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Laren blijft zelfstandig ! Feestje voorbij, nu aan de bak

23 nov.- Nog nagenietend van ons feestje in Ons Genoegen op woensdagavond 21 november (Laren’s “Independence Day” zoals Karel Loeff het noemde), een feestje dat verrassend en geweldig werd opgeleukt door ons Laarder mannenkoor “ De Speuit” , volgt nu weer de realiteit van de dag.   Toch eerst nog even dit. Jarenlang werd Larens Behoud afgedaan als ‘vechters teg  Lees verder

[Het weer in Laren]

7,5°Cma
6°Cdi
6°Cwo
6°Cdo

[Opinie]

Fusieplannen Gooi nu definitief van de baan

21 nov.- Vandaag, 21 november 2018, vijf jaar nadat de provincie Noord-Holland startte met de pogingen om een einde te maken aan de zelfstandigheid van goed werkende gemeenten in het Gooi, wordt de arhi-procedure officieel gestaakt. Het was al heel lang een kansloze missie. Vooral de keuze om tot drie gemeenten te komen was een  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 44

6 dec.- Een van de beroemdste schrijvers aller tijden, de Engelse auteur Charles Dickens, had in zijn testament laten opnemen 'hem onder geen enkele voorwaarde onderwerp te maken van een monument, herdenkingsteken, of welk eerbewijs dan ook.'  Ruim honderd jaar later interpreteerde Dickens’ achterkleinzoon David het heel  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]