Jubileumconcert De Muziekkring uit Laren geeft zondagmiddag 27 mei

27 mei.- Kamerorkest De Muziekkring uit Laren geeft zondagmiddag 27 mei a.s. om 15.00 uur haar 55-jarige “jubileumconcert” met op viool concertmeester Jan Veenboer.

Zondagmiddag 27 mei 2018 om 15.00 uur geeft het kamerorkest De Muziekkring uit Lareno.l.v. Yvonne de Winter haar 55-jarige “jubileumconcert” in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33, Hilversum.

Concertmeester Jan Veenboer soleert in het concert voor viool en orkest KV 216 van Mozart.  

Verder staan de volgende stukken op het programma:

  • Gioachino Rossini (1792-1868) - De Barbier van Sevilla, Ouverture
  • Richard Strauss (1864-1994) - Melodieën uit “der Rosenkavalier” 
  • Jurriaan Andriessen (1925-1996) - La Celebrazione, Synfonia no 8 (in stile classico)
  • Leroy Anderson (1908-1975) - The Typewriter

Solist Jan Veenboer

Jan Veenboer studeerde van 1965 – 1969 viool aan het Amsterdamsch Conservatorium bij Jaap Schröder, een inspirerende docent. Vanaf 1970 was hij bij de omroep in algemene dienst werkzaam met als standplaats het Omroep Orkest, later het Radio Symfonie Orkest. Tussendoor was hij ook een jaar verbonden aan het Metropole Orkest, in de tijd van Dolf van der Linden. Ook componeerde hij ballet- en theatermuziek voor zijn vrouw Marie-Louise Buijs, dansdocent en choreograaf. 
Het eerste concert van de Muziekkring waar Jan Veenboer meespeelde als concertmeester was op 25 mei 2008 in de Dorpskerk in Blaricum. Dat betekent een 10-jarig jubileum! Het orkest is heel trots dat ze uit eigen “kring” een solist kunnen presenteren.

U bent van harte uitgenodigd om naar ons concert te komen luisteren. Geen kaartverkoop, vrij parkeren en collecte na afloop. 

Kamerorkest De Muziekkring

Kamerorkest De Muziekkring is 55 jaar geleden opgericht en daarmee een van de oudere amateurorkesten in onze regio. Het orkest telt zo’n 30 vaste leden, 20 strijkers en 10 blazers, en staat sinds september 2013 onder de professionele leiding van Yvonne de Winter.  Het orkest repeteert op maandagavond in de Gooische School in Laren en geeft twee concerten per jaar waarvan één in de Dorpskerk in Blaricum. Het repertoire loopt van barok tot modern. Strijkers zijn altijd welkom.

 
Ga terug

Publicatie datum: 27-5-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

11°Czo
11°Cma
11°Cdi
11,5°Cwo

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]