Jubileumconcert De Muziekkring uit Laren geeft zondagmiddag 27 mei

27 mei.- Kamerorkest De Muziekkring uit Laren geeft zondagmiddag 27 mei a.s. om 15.00 uur haar 55-jarige “jubileumconcert” met op viool concertmeester Jan Veenboer.

Zondagmiddag 27 mei 2018 om 15.00 uur geeft het kamerorkest De Muziekkring uit Lareno.l.v. Yvonne de Winter haar 55-jarige “jubileumconcert” in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33, Hilversum.

Concertmeester Jan Veenboer soleert in het concert voor viool en orkest KV 216 van Mozart.  

Verder staan de volgende stukken op het programma:

  • Gioachino Rossini (1792-1868) - De Barbier van Sevilla, Ouverture
  • Richard Strauss (1864-1994) - Melodieën uit “der Rosenkavalier” 
  • Jurriaan Andriessen (1925-1996) - La Celebrazione, Synfonia no 8 (in stile classico)
  • Leroy Anderson (1908-1975) - The Typewriter

Solist Jan Veenboer

Jan Veenboer studeerde van 1965 – 1969 viool aan het Amsterdamsch Conservatorium bij Jaap Schröder, een inspirerende docent. Vanaf 1970 was hij bij de omroep in algemene dienst werkzaam met als standplaats het Omroep Orkest, later het Radio Symfonie Orkest. Tussendoor was hij ook een jaar verbonden aan het Metropole Orkest, in de tijd van Dolf van der Linden. Ook componeerde hij ballet- en theatermuziek voor zijn vrouw Marie-Louise Buijs, dansdocent en choreograaf. 
Het eerste concert van de Muziekkring waar Jan Veenboer meespeelde als concertmeester was op 25 mei 2008 in de Dorpskerk in Blaricum. Dat betekent een 10-jarig jubileum! Het orkest is heel trots dat ze uit eigen “kring” een solist kunnen presenteren.

U bent van harte uitgenodigd om naar ons concert te komen luisteren. Geen kaartverkoop, vrij parkeren en collecte na afloop. 

Kamerorkest De Muziekkring

Kamerorkest De Muziekkring is 55 jaar geleden opgericht en daarmee een van de oudere amateurorkesten in onze regio. Het orkest telt zo’n 30 vaste leden, 20 strijkers en 10 blazers, en staat sinds september 2013 onder de professionele leiding van Yvonne de Winter.  Het orkest repeteert op maandagavond in de Gooische School in Laren en geeft twee concerten per jaar waarvan één in de Dorpskerk in Blaricum. Het repertoire loopt van barok tot modern. Strijkers zijn altijd welkom.

 
Ga terug

Publicatie datum: 27-5-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

22°Cdo
19,5°Cvr
17,5°Cza
18,5°Czo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]