Jubileumconcert De Muziekkring uit Laren geeft zondagmiddag 27 mei

24 mei.- Kamerorkest De Muziekkring uit Laren geeft zondagmiddag 27 mei a.s. om 15.00 uur haar 55-jarige “jubileumconcert” met op viool concertmeester Jan Veenboer.

Zondagmiddag 27 mei 2018 om 15.00 uur geeft het kamerorkest De Muziekkring uit Lareno.l.v. Yvonne de Winter haar 55-jarige “jubileumconcert” in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33, Hilversum.

Concertmeester Jan Veenboer soleert in het concert voor viool en orkest KV 216 van Mozart.  

Verder staan de volgende stukken op het programma:

  • Gioachino Rossini (1792-1868) - De Barbier van Sevilla, Ouverture
  • Richard Strauss (1864-1994) - Melodieën uit “der Rosenkavalier” 
  • Jurriaan Andriessen (1925-1996) - La Celebrazione, Synfonia no 8 (in stile classico)
  • Leroy Anderson (1908-1975) - The Typewriter

Solist Jan Veenboer

Jan Veenboer studeerde van 1965 – 1969 viool aan het Amsterdamsch Conservatorium bij Jaap Schröder, een inspirerende docent. Vanaf 1970 was hij bij de omroep in algemene dienst werkzaam met als standplaats het Omroep Orkest, later het Radio Symfonie Orkest. Tussendoor was hij ook een jaar verbonden aan het Metropole Orkest, in de tijd van Dolf van der Linden. Ook componeerde hij ballet- en theatermuziek voor zijn vrouw Marie-Louise Buijs, dansdocent en choreograaf. 
Het eerste concert van de Muziekkring waar Jan Veenboer meespeelde als concertmeester was op 25 mei 2008 in de Dorpskerk in Blaricum. Dat betekent een 10-jarig jubileum! Het orkest is heel trots dat ze uit eigen “kring” een solist kunnen presenteren.

U bent van harte uitgenodigd om naar ons concert te komen luisteren. Geen kaartverkoop, vrij parkeren en collecte na afloop. 

Kamerorkest De Muziekkring

Kamerorkest De Muziekkring is 55 jaar geleden opgericht en daarmee een van de oudere amateurorkesten in onze regio. Het orkest telt zo’n 30 vaste leden, 20 strijkers en 10 blazers, en staat sinds september 2013 onder de professionele leiding van Yvonne de Winter.  Het orkest repeteert op maandagavond in de Gooische School in Laren en geeft twee concerten per jaar waarvan één in de Dorpskerk in Blaricum. Het repertoire loopt van barok tot modern. Strijkers zijn altijd welkom.

 
Ga terug

Publicatie datum: 24-5-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Karin en Peter en fractie van harte gefeliciteerd

10 mei. Gisterenavond zijn maar liefst twee wethouders van Larens Behoud voor het nieuwe college van B&W van Laren beëdigd. Voor de geschiedenis van Larens grootste politieke vereniging een historische avond. Nooit waren  Lees verder

[Het weer in Laren]

17,5°Cdo
21,5°Cvr
23°Cza
22°Czo

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (16)

24 mei.- In de zomermaanden van 1887 zag het huidige Museumplein er uit als de sprookjeswereld van Anton Pieck.  In Amsterdam werd de Internationale tentoonstelling van Voedingsmiddelen gehouden. All  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]