Lezing Jan Six over zijn ontdekking van de nieuwe Rembrandt

3 juni.- Het kán u bijna niet zijn ontgaan: kunsthandelaar Jan Six ontdekte een onbekend schilderij van Rembrandt. De media staan bol van deze ontdekking, u hoeft maar een krant of tijdschrift open te slaan of de televisie aan te zetten en u ziet dit portret van een jonge man.De Larense Boekhandel is  heel trots dat Jan Six naar Laren  komt om te vertellen over het schilderij en over de weg die hij heeft afgelegd om dit schilderij te bemachtigen.Jan Six zal op deze avond worden geïnterviewd door Ronit Palache.

 

Over Jan Six

Jan Six (1978), lid van de tiende generatie van de beroemde familie, studeerde kunstgeschiedenis en werkte bij veilinghuis Sotheby’s in Londen en Amsterdam, als hoofd van de afdeling Oude Meesters.

Sinds 2008 is hij kunsthandelaar en heeft hij zijn eigen galerie, gespecialiseerd in schilderijen en tekeningen van Hollandse en Vlaamse Oude Meesters.

 

Over Ronit Palache

Ronit Palache (1984) is journalist en werkt als hoofd publiciteit en rechtenmanager bij de literaire uitgeverij Prometheus.

Samen met Volkskrant-journaliste Corine Koole interviewt ze maandelijks onbekende Nederlanders voor het programma Onbekend bemind in de Rode Hoed in Amsterdam, waar Het Parool een vaste serie van gemaakt heeft.

Palache schrijft wekelijks in het Nieuw Israëlitisch Weekblad en werkte voorheen voor  weekblad Elsevier en het radioprogramma Simek ’s nachts.

 

Over het boek Rembrandts portret van een jonge man

Toen het oog van kunsthandelaar Jan Six op het Portret van een jonge man in een veilingcatalogus van Christie’s viel, wist hij meteen dat het niet een werk uit ‘the circle of Rembrandt’ was, maar dat de meester het zélf had geschilderd. De laatste keer dat een totaal onbekende Rembrandt werd ontdekt was in 1974 (De doop van de eunuch). Hoe overtuig je de wereld van zo’n ontdekking? Bestaat er zoiets als een absoluut oog? Hoe bijzonder is dit schilderij in verhouding tot het overige werk van Nederlands beroemdste schilder? Jan Six neemt in dit boek de lezer op meeslepende en erudiete wijze mee in die spannende ontdekkingstocht en jongensdroom die werkelijkheid werd en laat het Portret van een jonge man zien door het oog van zijn ontdekker.

 

 

Praktische informatie:

Datum: woensdag 6 juni

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Plaats: Johanneskerk, Naarderstraat 5 in Laren

 

Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij de Larense Boekhandel of  te reserveren per email: info@larenseboekhandel.nl

Niet voor publicatie:

Meer informatie over deze activiteit kunt u krijgen bij:

Kirsten Pieterse 

Larense Boekhandel

Naarderstraat 9 

1251 AW Laren

Tel. 035-5382312

Meer informatie kunt u vinden op:

www.larenseboekhandel.nl

https://uitgeverijprometheus.nl/nieuws/jan-six-ontdekt-nieuwe-rembrandt.html

 
Ga terug

Publicatie datum: 3-6-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

22°Cdo
18,5°Cvr
16,5°Cza
15°Czo

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]