Lezing Jan Six over zijn ontdekking van de nieuwe Rembrandt

3 juni.- Het kán u bijna niet zijn ontgaan: kunsthandelaar Jan Six ontdekte een onbekend schilderij van Rembrandt. De media staan bol van deze ontdekking, u hoeft maar een krant of tijdschrift open te slaan of de televisie aan te zetten en u ziet dit portret van een jonge man.De Larense Boekhandel is  heel trots dat Jan Six naar Laren  komt om te vertellen over het schilderij en over de weg die hij heeft afgelegd om dit schilderij te bemachtigen.Jan Six zal op deze avond worden geïnterviewd door Ronit Palache.

 

Over Jan Six

Jan Six (1978), lid van de tiende generatie van de beroemde familie, studeerde kunstgeschiedenis en werkte bij veilinghuis Sotheby’s in Londen en Amsterdam, als hoofd van de afdeling Oude Meesters.

Sinds 2008 is hij kunsthandelaar en heeft hij zijn eigen galerie, gespecialiseerd in schilderijen en tekeningen van Hollandse en Vlaamse Oude Meesters.

 

Over Ronit Palache

Ronit Palache (1984) is journalist en werkt als hoofd publiciteit en rechtenmanager bij de literaire uitgeverij Prometheus.

Samen met Volkskrant-journaliste Corine Koole interviewt ze maandelijks onbekende Nederlanders voor het programma Onbekend bemind in de Rode Hoed in Amsterdam, waar Het Parool een vaste serie van gemaakt heeft.

Palache schrijft wekelijks in het Nieuw Israëlitisch Weekblad en werkte voorheen voor  weekblad Elsevier en het radioprogramma Simek ’s nachts.

 

Over het boek Rembrandts portret van een jonge man

Toen het oog van kunsthandelaar Jan Six op het Portret van een jonge man in een veilingcatalogus van Christie’s viel, wist hij meteen dat het niet een werk uit ‘the circle of Rembrandt’ was, maar dat de meester het zélf had geschilderd. De laatste keer dat een totaal onbekende Rembrandt werd ontdekt was in 1974 (De doop van de eunuch). Hoe overtuig je de wereld van zo’n ontdekking? Bestaat er zoiets als een absoluut oog? Hoe bijzonder is dit schilderij in verhouding tot het overige werk van Nederlands beroemdste schilder? Jan Six neemt in dit boek de lezer op meeslepende en erudiete wijze mee in die spannende ontdekkingstocht en jongensdroom die werkelijkheid werd en laat het Portret van een jonge man zien door het oog van zijn ontdekker.

 

 

Praktische informatie:

Datum: woensdag 6 juni

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Plaats: Johanneskerk, Naarderstraat 5 in Laren

 

Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij de Larense Boekhandel of  te reserveren per email: info@larenseboekhandel.nl

Niet voor publicatie:

Meer informatie over deze activiteit kunt u krijgen bij:

Kirsten Pieterse 

Larense Boekhandel

Naarderstraat 9 

1251 AW Laren

Tel. 035-5382312

Meer informatie kunt u vinden op:

www.larenseboekhandel.nl

https://uitgeverijprometheus.nl/nieuws/jan-six-ontdekt-nieuwe-rembrandt.html

 
Ga terug

Publicatie datum: 3-6-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Fusieleed: een dossier waarin alles misging wat mis kon gaan

20 juni.- Huizen, Blaricum en Laren schrijven in een brief aan de provincie Noord-Holland dat ze gezamenlijk verzoeken de ARHI-procedure te stoppen. Een even terecht als begrijpelijk verzoek; alledrie hebben een zelfstandig voortbestaan in de coa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

8 juni.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Het weer in Laren]

15°Cdo
15°Cvr
15°Cza
14°Czo

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (20)

20 juni.- Ik ben niet zo’n boerenzakdoeken-man die zijn neus snuit in het verleden.‘‘There is no past, no future, you have to live in the immediate now’, stelt  de hedonistische goeroe Bhagwan Shree Rajneesh,die dagelijks in Poona een ritje in één van zijn Rolls Royces maakte.Anderen beweren overigens dat deze ‘verlichte’ wijsheid afkomstig is van de   Lees verder

[Volg Larens Behoud op]