Nauwelijks of geen regionale bussen in grote delen van het land

4 jan.- In grote delen van het land rijden nauwelijks of geen bussen en minder regionale treinen vanwege een grootschalige staking door werknemers van regionale vervoerders. 

Onder anderen werknemers van Arriva, Connexxion, Qbuzz, Keolis en EBS voeren actie. Arriva meldt dat in Friesland, Groningen, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg, Lelystad en Tiel geen bussen rijden. In de Achterhoek rijden Arriva-buschauffeurs vandaag wel, omdat zij een andere cao hebben. 

In Groningen en Drenthe rijden ook geen bussen van Qbuzz. Van Keolis rijden helemaal geen bussen. In Limburg rijden geen Arriva-treinen, in de rest van Nederland wel. 

Alleen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag rijden bussen, omdat daar lokale vervoerders opereren. In de loop van de ochtend zal duidelijk worden wat de omvang van de staking is.

Op verschillende plekken in het land verzamelden boze werknemers zich al vroeg. Ze leggen het werk neer omdat ze meer loon willen en een lagere werkdruk. De staking begon om 04.00 uur en duurt tot 23.00 uur. 

Werkgevers hebben eerder gezegd dat ze de actie van de bonden niet begrijpen. "Voor een landelijke staking, die zo veel mensen dupeert, is geen aanleiding", zei de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer.

Als de werkgevers geen toezeggingen doen, zullen er "meer en langduriger" stakingen volgen, meldt de FNV.  Bron: NOS

 Ga terug

Publicatie datum: 4-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

27,5°Cdo
26°Cvr
22,5°Cza
20°Czo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]