Nauwelijks of geen regionale bussen in grote delen van het land

4 jan.- In grote delen van het land rijden nauwelijks of geen bussen en minder regionale treinen vanwege een grootschalige staking door werknemers van regionale vervoerders. 

Onder anderen werknemers van Arriva, Connexxion, Qbuzz, Keolis en EBS voeren actie. Arriva meldt dat in Friesland, Groningen, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg, Lelystad en Tiel geen bussen rijden. In de Achterhoek rijden Arriva-buschauffeurs vandaag wel, omdat zij een andere cao hebben. 

In Groningen en Drenthe rijden ook geen bussen van Qbuzz. Van Keolis rijden helemaal geen bussen. In Limburg rijden geen Arriva-treinen, in de rest van Nederland wel. 

Alleen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag rijden bussen, omdat daar lokale vervoerders opereren. In de loop van de ochtend zal duidelijk worden wat de omvang van de staking is.

Op verschillende plekken in het land verzamelden boze werknemers zich al vroeg. Ze leggen het werk neer omdat ze meer loon willen en een lagere werkdruk. De staking begon om 04.00 uur en duurt tot 23.00 uur. 

Werkgevers hebben eerder gezegd dat ze de actie van de bonden niet begrijpen. "Voor een landelijke staking, die zo veel mensen dupeert, is geen aanleiding", zei de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer.

Als de werkgevers geen toezeggingen doen, zullen er "meer en langduriger" stakingen volgen, meldt de FNV.  Bron: NOS

 Ga terug

Publicatie datum: 4-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Bedroefd om CDA Laren

21 jan.- Het moet me toch van het hart. Als landelijk lid van het CDA en als geboren en getogen Laarder. Het CDA, vroeger AR, CHU en in Laren de grote KVP, heeft een prachtig en betekenisvol verleden i  Lees verder

[Kijk op Laren]

Politiek bestuur dichter bij mensen...de schijndemocratie van een CDK

20 jan.-  De Commissaris van de Koning in Noord-Holland Johan Remkes pleitte in zijn Nieuwjaarsspeech dat burgers in Noord-Holland en dus ook in de Gooi en Vechtstreek meer invloed moeten hebben.   Ik moest er even van bijkomen. Het klonk als muziek in de oren. Wat een ommekeer .   Lees verder

[Het weer in Laren]

7°Cma
6°Cdi
6°Cwo
6°Cdo

[Opinie]

Ollongren: Zonder draagvlak kan het niet

22 jan.- Karin van Hunnik is nummer 2 op de kandidatenlijst van Larens Behoud in Laren. Met vijf zetels is deze partij een zeer belangrijke factor in de Larense politiek. De partij vecht fanatiek tegen de van bovenaf opgelegde fusie met Huizen. Daarbij is men in goed  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Afstand voel je van onderaf.

21 jan.- Slecht bestuur is geen kwestie van schaal.’ Grotere gemeenten zien zich voor grotere problemen gesteld, en hebben daarvoor geen grotere oplossingen. Burgers zien de afstand tot het lokale bestuur groeien: Spreuk van de dag: ‘Afstand voel j  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]