Nauwelijks of geen regionale bussen in grote delen van het land

4 jan.- In grote delen van het land rijden nauwelijks of geen bussen en minder regionale treinen vanwege een grootschalige staking door werknemers van regionale vervoerders. 

Onder anderen werknemers van Arriva, Connexxion, Qbuzz, Keolis en EBS voeren actie. Arriva meldt dat in Friesland, Groningen, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg, Lelystad en Tiel geen bussen rijden. In de Achterhoek rijden Arriva-buschauffeurs vandaag wel, omdat zij een andere cao hebben. 

In Groningen en Drenthe rijden ook geen bussen van Qbuzz. Van Keolis rijden helemaal geen bussen. In Limburg rijden geen Arriva-treinen, in de rest van Nederland wel. 

Alleen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag rijden bussen, omdat daar lokale vervoerders opereren. In de loop van de ochtend zal duidelijk worden wat de omvang van de staking is.

Op verschillende plekken in het land verzamelden boze werknemers zich al vroeg. Ze leggen het werk neer omdat ze meer loon willen en een lagere werkdruk. De staking begon om 04.00 uur en duurt tot 23.00 uur. 

Werkgevers hebben eerder gezegd dat ze de actie van de bonden niet begrijpen. "Voor een landelijke staking, die zo veel mensen dupeert, is geen aanleiding", zei de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer.

Als de werkgevers geen toezeggingen doen, zullen er "meer en langduriger" stakingen volgen, meldt de FNV.  Bron: NOS

 Ga terug

Publicatie datum: 4-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Kijk op Laren]

Wegwezen...!!!

6 apr.- Enkele weken geleden was er een informeel gesprek tussen de fractievoorzitters van de Larense partijen en burgemeester Rinske Kruisinga om terug te blikken op haar eerste halfjaar als burgemeester. Ik heb toen de wens uitgespreken dat ze zo snel mogelijk vertrokken zou zijn. Zeker niet vanwege  Lees verder

[Het weer in Laren]

15°Cvr
23°Cza
25°Czo
24°Cma

[Opinie]

Biodiversiteit.

9 apr.- Bij het algemene adres van Larens Behoud (info@larensbehoud.nl) kwam er een warm pleidooi binnen voor voortzetting van het vorig jaar gestarte plan “(N)Iets doen.   En inwoonster schreef ons:   Een tuin vol biodiversiteit is een prachtig idee, al  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]