Pand Rabobank Laren geknipt voor hotel

19 jan.- Laarder Karel Loeff zet grote vraagtekens bij het plan voor de bouw van een hotel aan de Torenlaan. Verbouwing van de voormalige Rabobank aan de Burg. van Nispen van Sevenaerstraat ziet hij als een veel betere optie. Architectuurdeskundige Loeff staat vierde op de kandidatenlijst van Larens Behoud. ,,Dat de Rabo Gooi & Vechtstreek zijn bankgebouw verkoopt aan ontwikkelaar Voermans voor de sloop en bouw van achttien appartementen is onbegrijpelijk”, stelt hij.

Duurzaamheid,,Dat gebouw is nog maar zeventien jaar geleden neergezet door een maatschappelijke organisatie. De Rabobank heeft de mond vol over duurzaamheid. Onbegrijpelijk dat zij nu de locatie verkoopt aan de hoogste bieder.”

Lokaal Laren

Loeff wijst op het ’prima’ plan Lokaal Laren, dat in 2016 is gepresenteerd door Gedachtegoed (Guido Mensink), in samenwerking met Singer Laren en Morentz. Daarin werd voorgesteld om het bankpand te verbouwen tot een hotel met 55 kamers en een restaurantgedeelte. Dat laatste is volgens Loeff noodzakelijk om een klassiek hotel mogelijk te maken. ,,Bovendien is hier sprake van een zichtlocatie, wordt het pand duurzaam hergebruikt en kan direct zonder bezwaren van de buurt begonnen worden met de ombouw. Ook zijn er geen verkeersproblemen, zoals wel te voorzien aan de Torenlaan.”

Torenlaan

Dat dit hotelplan is afgewezen vindt de Laarder opvallend, omdat dinsdag in de raad niet alleen de bouw van appartementen op die locatie in de raadscommissie aan de orde komt, maar ook het plan voor een hotel aan de Torenlaan.

Leegstand

,,Op die plek aan de Torenlaan worden twee karakteristieke panden gesloopt, en gaat zeker gebouwd worden voor leegstand. En dat terwijl ook daar belangstelling is van een koper die het terreintje met behoud van de nu aanwezige werkgelegenheid heel passend wil opwaarderen. Ik voorspel dat als de raad beide voorstellen goedkeurt, we binnen vier jaar zitten met twee locaties met alleen maar dure appartementen waar mensen maar af en toe verblijven. Een hotel kunnen we dan vergeten, en dat terwijl de Rabo-locatie daarvoor geknipt is.” Loeff is gekant tegen de opmars van appartementen. ,,We bouwen in Laren toch niet alleen voor miljonairs?”

Golden River

Hij pleit voor een pas op de plaats. ,,Laten we kijken wat de beste locatie is voor een hotel. Behalve de Torenlaan en het Rabo-terrein komt ook de locatie van de Golden River beschikbaar. Dan zijn er drie opties”, stelt Loeff. ,,Nu kiezen voor het één betekent het blokkeren van de beste keuze.”

Bron: Gooi en Eemlander 
Ga terug

Publicatie datum: 19-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Karin en Peter en fractie van harte gefeliciteerd

10 mei. Gisterenavond zijn maar liefst twee wethouders van Larens Behoud voor het nieuwe college van B&W van Laren beëdigd. Voor de geschiedenis van Larens grootste politieke vereniging een historische avond. Nooit waren  Lees verder

[Het weer in Laren]

22,5°Cdo
22°Cvr
20°Cza
19°Czo

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (16)

24 mei.- In de zomermaanden van 1887 zag het huidige Museumplein er uit als de sprookjeswereld van Anton Pieck.  In Amsterdam werd de Internationale tentoonstelling van Voedingsmiddelen gehouden. All  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]