Pand Rabobank Laren geknipt voor hotel

19 jan.- Laarder Karel Loeff zet grote vraagtekens bij het plan voor de bouw van een hotel aan de Torenlaan. Verbouwing van de voormalige Rabobank aan de Burg. van Nispen van Sevenaerstraat ziet hij als een veel betere optie. Architectuurdeskundige Loeff staat vierde op de kandidatenlijst van Larens Behoud. ,,Dat de Rabo Gooi & Vechtstreek zijn bankgebouw verkoopt aan ontwikkelaar Voermans voor de sloop en bouw van achttien appartementen is onbegrijpelijk”, stelt hij.

Duurzaamheid,,Dat gebouw is nog maar zeventien jaar geleden neergezet door een maatschappelijke organisatie. De Rabobank heeft de mond vol over duurzaamheid. Onbegrijpelijk dat zij nu de locatie verkoopt aan de hoogste bieder.”

Lokaal Laren

Loeff wijst op het ’prima’ plan Lokaal Laren, dat in 2016 is gepresenteerd door Gedachtegoed (Guido Mensink), in samenwerking met Singer Laren en Morentz. Daarin werd voorgesteld om het bankpand te verbouwen tot een hotel met 55 kamers en een restaurantgedeelte. Dat laatste is volgens Loeff noodzakelijk om een klassiek hotel mogelijk te maken. ,,Bovendien is hier sprake van een zichtlocatie, wordt het pand duurzaam hergebruikt en kan direct zonder bezwaren van de buurt begonnen worden met de ombouw. Ook zijn er geen verkeersproblemen, zoals wel te voorzien aan de Torenlaan.”

Torenlaan

Dat dit hotelplan is afgewezen vindt de Laarder opvallend, omdat dinsdag in de raad niet alleen de bouw van appartementen op die locatie in de raadscommissie aan de orde komt, maar ook het plan voor een hotel aan de Torenlaan.

Leegstand

,,Op die plek aan de Torenlaan worden twee karakteristieke panden gesloopt, en gaat zeker gebouwd worden voor leegstand. En dat terwijl ook daar belangstelling is van een koper die het terreintje met behoud van de nu aanwezige werkgelegenheid heel passend wil opwaarderen. Ik voorspel dat als de raad beide voorstellen goedkeurt, we binnen vier jaar zitten met twee locaties met alleen maar dure appartementen waar mensen maar af en toe verblijven. Een hotel kunnen we dan vergeten, en dat terwijl de Rabo-locatie daarvoor geknipt is.” Loeff is gekant tegen de opmars van appartementen. ,,We bouwen in Laren toch niet alleen voor miljonairs?”

Golden River

Hij pleit voor een pas op de plaats. ,,Laten we kijken wat de beste locatie is voor een hotel. Behalve de Torenlaan en het Rabo-terrein komt ook de locatie van de Golden River beschikbaar. Dan zijn er drie opties”, stelt Loeff. ,,Nu kiezen voor het één betekent het blokkeren van de beste keuze.”

Bron: Gooi en Eemlander 
Ga terug

Publicatie datum: 19-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

16°Cdo
17°Cvr
23°Cza
26,5°Czo

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]