Zeeburgia- SV Laren'99 lastig duel: 3-4

23 apr.- Zaterdag  was de return tegen Zeeburgia te Amsterdam. De wedstrijd thuis was met 2-1 gewonnen. Toen was het zeker geen gemakkelijke wedstrijd dus de heren van Laren 1 waren voor deze wedstrijd gewaarschuwd. 

Het team uit Laren was bijna compleet. Wessel Roest is weer van de partij, Mark Hop is door blessure nog niet beschikbaar en Jeroen Roest stond reserve en zou alleen bij nood invallen. Zo stond bij aanvang van de wedstrijd Mathyos Garabet in het veld.

Bij aanvang van de wedstrijd had Laren niet gelijk de overhand en lieten zich soms iets teveel terugzakken waardoor Zeeburgia haar spel kon spelen. Omdat ze hun spel konden spelen en hun snelle buitenspelers in de diepte konden aanspelen zorgde dit voor gevaarlijke situaties voor het doel bij Laren. 

Uiteindelijk wist Laren toch in de reeks van doelpunten de eerste te scoren. In de 16 meter met veel mensen voor het doel werd Jordi Karssen aangespeeld en kon hem eenvoudig langs te keeper intikken. 0-1 voor Laren.

De wedstrijd ging na deze eerste doelpunt op en neer. Zeeburgia gaf zich zeker niet gewonnen en kwam regelmatig met een snelle aanval op het doel van Laren af. Dat resulteerde al snel in een tegendoelpunt nadat de rechtsbuiten de bal strak inspeelde. 1-1 was de stand. En niet heel veel later kwam Laren achter te staan door nog een treffer van Zeeburgia. 

Vanaf links was Laren met Joey Franken en Thomas Roest het meest gevaarlijk. Helaas een paar mooie aanvallen afgefloten voor dubieus buitenspel. Toch wist Joey het tweede doelpunt te maken waardoor Laren weer op gelijke hoogte kwam te staan.

Helaas viel Thomas Roest uit waardoor Jeroen Kaarsgaren werd opgesteld. Daardoor een kleine wijziging in de opstelling zo vlak voor rust. Zeeburgia kwam vooral veel van rechts met hun aanval. Vlak buiten de 16 meter van Laren werd er een overtreding gemaakt. Vrijetrap voor Zeeburgia. Deze werd met een draai voor het doel geplaatst en via een speler van Laren kwam de bal onbereikbaar voor keeper Ingmar van Rosmalen in de linkerhoek van het doel terecht. Vlak voor rust stond Zeeburgia nu voor met 3-2.

Tijdens rust het moment om het spel te bespreken. Er moest duidelijk iets gaan gebeuren om te zorgen dat we met 3 punten terug naar Laren konden. Warmte speelde zeker een rol maar er moest nu meer als een team gewerkt gaan worden. Gijs Vermijs werd gewisseld voor Wessel Roest.

Tweede helft toonde al een ander beeld. Laren had nu meer de overhand maar er moest nu wel tweemaal gescoord worden. Laren voerden de druk op en liet Zeeburgia zo min mogelijk opbouwen.

Deze druk zorgde voor spannende momenten in de 16 meter bij Zeeburgia. Aantal kansen die net niet in een doelpunt werden omgezet. Laren knokte nu voor elke meter en zo stond Zeeburgia steeds meer met de rug tegen hun doel. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker door een doelpunt van Jeroen Kaarsgaren. 

Nu alles op alles om te zorgen dat Laren de 3 punten mee naar huis neemt en 12 mei haar kampioenswedstrijd kan spelen. Rick Hoofd had zich helemaal gegeven waardoor Jeroen Roest toch moest aantreden. Ondanks de drukte in de 16 meter van Zeeburgia bleef Laren waar kon rondtikken om voor een opening te zorgen. Uiteindelijk na diverse kansen wist Jordi zijn tweede doelpunt te maken en was de stand 3-4 voor Laren. 

Niet veel later floot de scheidsrechter af en konden we elkaar feliciteren voor deze overwinning. 12 mei is de kampioenswedstrijd thuis tegen het op de 2e plaats staande Weesp. Uiteraard bent u bij deze topper van een wedstrijd van harte welkom. 

Erwin Wenke

 Gooi en Eemlander:


In de vierde klasse E is Laren’99 dankzij een moeizame 3-4-overwinning op Zeeburgia officieus kampioen. De ploeg van Fred Roest heeft zes punten voorsprong op FC Weesp met nog twee wedstrijden te gaan en het doelsaldo van Laren is vele malen beter dan dat van de Weespers.

„Maar we hebben het niet gevierd, want het is niet officieel en de wedstrijd was er niet naar. Het was een slechte pot van ons”, mopperde Roest. Jordy Karssen (2), Joey Francken en Jeroen Kaarsgaren scoorden.

De 6-0-overwinning van FC Weesp tegen het laaggeklasseerde Real Sranang mocht wat betreft de titel dus niet meer baten, maar de Weespers willen er alles aan doen om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. Al snel was het duel beslist. Sukru Sokmen was de grote man met drie treffers. Rick van der Burg scoorde er twee en ook Alex Fransen deed een duit in het zakje.

BVV’31 boekte op eigen veld een zakelijke overwinning op middenmoter Fortius. De equipe van Bart Vos overtuigde niet, maar won verdiend: 2-0. Door de winst lijken de Blaricummers verzekerd van een plek in de nacompetitie. „ Ik vond ons niet zo goed spelen, maar als collectief hebben we gestreden. Ik heb weinig te klagen”, concludeerde Vos. Martijn Dieterman en Dennis van der Horst scoorden de doelpunten.

In de vierde klasse F heeft Hees een benauwde zege geboekt op het laag geklasseerde Eemnes: 2-1. De Soesters houden nog altijd stiekem hoop op de titel, hoewel het lastig wordt met zes punten achterstand op FZO. „We zijn altijd slecht wanneer het warm is, zo lijkt het wel. Toch hadden we het gevoel dat we de wedstrijd over de streep zouden trekken”, vertelde Hees-teamleider Fred Voskuilen. De thuisploeg kwam op 1-0 door een goal van Marvin Snijders. Vlak na rust zorgde Dylan Smid voor de gelijkmaker na een knal van veertig meter. Hees moest met tien man verder na een tweede gele kaart voor Dennis Schaap. Toch liep Eemnes nog tegen een nederlaag aan door een goal van Snijders. „Het ging gelijk op. Maar de kleine kansen die Hees krijgt maken ze gelijk af en wij doen dat niet. Dat is het verschil”, merkte Eemnes-coach Wijnand van Wegen op.

Baarn was in een doelpuntrijk duel dichtbij een stunt tegen koploper FZO: 5-4.„We gingen erheen om niet tegen te houden. FZO heeft veel kwaliteit en daar hadden we moeite mee”, zei coach Tom Gesgarz. Sven van Broeckhuysen (2), Sjoerd Kruis en Joel van Waning maakten de goals.

Eemboys had thuis geen kind aan het laaggeklasseerde Austerlitz, 5-0. „Dit is de derde overwinning op rij. Het gaat nog gepaard met goed voetbal ook. We rouleren veel en dat gaat niet ten koste van het resultaat. Heerlijk”, meldde trainer René Ribberink. Djoey van Hoffe (2), Roy van de Meiracker (2) en Jeffrey Verhage scoorden.

Het laatste beetje hoop dat BZC’13 had op het bereiken van de nacompetitie is verdwenen. Thuis gingen de Hilversummers nipt ten onder tegen subtopper Bunnik’73: 2-3. „Heel erg balen, want we kwamen tot twee keer toe op voorsprong. Bij winst hadden we nog ergens om meegedaan, nu is het wel klaar”, somberde trainer Ferry Marks. Randy Kroon en Jaap de Swart troffen doel.

Dat SEC niet goed draait is een understatement. De ploeg van Cor Ruizendaal verloor ditmaal van ’t Vliegdorp: 4-1. „Er zit totaal geen bezieling meer in”, aldus Ruizendaal. Hassan Lamrid scoorde.

Het duel van OSO bij De Posthoorn werd gestaakt na ongeregeldheden buiten het veld. Na enkele opstootjes langs de zijlijn vond de scheidsrechter het genoeg geweest. Dit gebeurde bij een 2-1-tussenstand. Mike van ’t Velt scoorde namens OSO.


Ga terug

Publicatie datum: 23-4-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Cza
14,5°Czo
20°Cma
21°Cdi

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]