De Geuzen van D66

10 mrt.- Dezer dagen kregen meerdere Larense leden van D66 van landelijke partijvoorzitter Letty Demmers een brief. Met de mededeling: omdat u lid bent van Larens Behoud royeren wij u uit D66!

Daar sta je dan met je goeie gedrag. Zoals Ineke Hilhorst bijvoorbeeld. Al 40 jaar lid van D66 maar in Laren ook van Larens Behoud. Want zij wil Laren zelfstandig houden en is mede daarom al vele jaren steunpilaar bij Larens Behoud. Zij stond 4 jaar geleden en staat ook nu op onze verkiezingslijst. En zoals Karin van Hunnik, onze co-lijsttrekker die ook een royementsbrief kreeg. Zoals mogelijk nog meer leden van Larens Behoud die landelijk lid zijn van of stemmen op D66.

D66 dat in Laren net zo fanatiek vóór fusie is als D66 Eemnes daar tegen. En ook overigens regionaal zeer van opvattingen verschilt. Als je echt voor zelfstandigheid bent kies je lokaal dus anders, wat deze geroyeerde leden  dus ook  doen.

Laf en onsportief is het van D66 Laren om  deze ‘lokale Geuzen’ , want zo zie ik ze, bij het hoofdbestuur van d66 ‘ aan te geven’. Want die sporen dat echt niet zelf op.

Maar nog laffer en ondemocratischer is het dat het  D66 van Pechtold de lokale democratie volledig aan zijn laars lapt.

Alle landelijke partijen hebben moeite met de lokale politiek en hun ledentallen. Larens Behoud is in een paar jaar verdubbeld tot bijna 200 leden en heeft in Laren meer leden dan alle andere partijen bij elkaar!

Tegen de trend in. Dat landelijke partijen daar niet blij mee zijn begrijp ik. Maar ik hoop van harte dat geen andere partij het in zijn hoofd haalt net zo laf en onsportief de democratie te tarten als D66.

 

Het zal duidelijk zijn: Larens Behoud koestert haar D66 Geuzen en al haar D66 kiezers en is meer dan ooit apetrots trots op ze.

 

Timo Smit, voorzitter Larens Behoud en

Landelijk lid van het CDA.
Ga terug

Publicatie datum: 10-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Karin en Peter en fractie van harte gefeliciteerd

10 mei. Gisterenavond zijn maar liefst twee wethouders van Larens Behoud voor het nieuwe college van B&W van Laren beëdigd. Voor de geschiedenis van Larens grootste politieke vereniging een historische avond. Nooit waren  Lees verder

[Het weer in Laren]

23°Czo
24°Cma
22°Cdi
21°Cwo

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (16)

24 mei.- In de zomermaanden van 1887 zag het huidige Museumplein er uit als de sprookjeswereld van Anton Pieck.  In Amsterdam werd de Internationale tentoonstelling van Voedingsmiddelen gehouden. All  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]