De Geuzen van D66

10 mrt.- Dezer dagen kregen meerdere Larense leden van D66 van landelijke partijvoorzitter Letty Demmers een brief. Met de mededeling: omdat u lid bent van Larens Behoud royeren wij u uit D66!

Daar sta je dan met je goeie gedrag. Zoals Ineke Hilhorst bijvoorbeeld. Al 40 jaar lid van D66 maar in Laren ook van Larens Behoud. Want zij wil Laren zelfstandig houden en is mede daarom al vele jaren steunpilaar bij Larens Behoud. Zij stond 4 jaar geleden en staat ook nu op onze verkiezingslijst. En zoals Karin van Hunnik, onze co-lijsttrekker die ook een royementsbrief kreeg. Zoals mogelijk nog meer leden van Larens Behoud die landelijk lid zijn van of stemmen op D66.

D66 dat in Laren net zo fanatiek vóór fusie is als D66 Eemnes daar tegen. En ook overigens regionaal zeer van opvattingen verschilt. Als je echt voor zelfstandigheid bent kies je lokaal dus anders, wat deze geroyeerde leden  dus ook  doen.

Laf en onsportief is het van D66 Laren om  deze ‘lokale Geuzen’ , want zo zie ik ze, bij het hoofdbestuur van d66 ‘ aan te geven’. Want die sporen dat echt niet zelf op.

Maar nog laffer en ondemocratischer is het dat het  D66 van Pechtold de lokale democratie volledig aan zijn laars lapt.

Alle landelijke partijen hebben moeite met de lokale politiek en hun ledentallen. Larens Behoud is in een paar jaar verdubbeld tot bijna 200 leden en heeft in Laren meer leden dan alle andere partijen bij elkaar!

Tegen de trend in. Dat landelijke partijen daar niet blij mee zijn begrijp ik. Maar ik hoop van harte dat geen andere partij het in zijn hoofd haalt net zo laf en onsportief de democratie te tarten als D66.

 

Het zal duidelijk zijn: Larens Behoud koestert haar D66 Geuzen en al haar D66 kiezers en is meer dan ooit apetrots trots op ze.

 

Timo Smit, voorzitter Larens Behoud en

Landelijk lid van het CDA.
Ga terug

Publicatie datum: 10-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Fusieleed: een dossier waarin alles misging wat mis kon gaan

20 juni.- Huizen, Blaricum en Laren schrijven in een brief aan de provincie Noord-Holland dat ze gezamenlijk verzoeken de ARHI-procedure te stoppen. Een even terecht als begrijpelijk verzoek; alledrie hebben een zelfstandig voortbestaan in de coa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

8 juni.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Het weer in Laren]

24,5°Cwo
23°Cdo
20°Cvr
17°Cza

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (19)

14 juni.-  Een traditie bestaat niet uit zichzelf. Ze moet constant omarmd, bevestigd en gecultiveerd worden. Voor Laren geldt dat in de eerste plaats voor de Sint Janstraditie. Niets, in ons dorp is zo vee  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]