De Geuzen van D66

10 mrt.- Dezer dagen kregen meerdere Larense leden van D66 van landelijke partijvoorzitter Letty Demmers een brief. Met de mededeling: omdat u lid bent van Larens Behoud royeren wij u uit D66!

Daar sta je dan met je goeie gedrag. Zoals Ineke Hilhorst bijvoorbeeld. Al 40 jaar lid van D66 maar in Laren ook van Larens Behoud. Want zij wil Laren zelfstandig houden en is mede daarom al vele jaren steunpilaar bij Larens Behoud. Zij stond 4 jaar geleden en staat ook nu op onze verkiezingslijst. En zoals Karin van Hunnik, onze co-lijsttrekker die ook een royementsbrief kreeg. Zoals mogelijk nog meer leden van Larens Behoud die landelijk lid zijn van of stemmen op D66.

D66 dat in Laren net zo fanatiek vóór fusie is als D66 Eemnes daar tegen. En ook overigens regionaal zeer van opvattingen verschilt. Als je echt voor zelfstandigheid bent kies je lokaal dus anders, wat deze geroyeerde leden  dus ook  doen.

Laf en onsportief is het van D66 Laren om  deze ‘lokale Geuzen’ , want zo zie ik ze, bij het hoofdbestuur van d66 ‘ aan te geven’. Want die sporen dat echt niet zelf op.

Maar nog laffer en ondemocratischer is het dat het  D66 van Pechtold de lokale democratie volledig aan zijn laars lapt.

Alle landelijke partijen hebben moeite met de lokale politiek en hun ledentallen. Larens Behoud is in een paar jaar verdubbeld tot bijna 200 leden en heeft in Laren meer leden dan alle andere partijen bij elkaar!

Tegen de trend in. Dat landelijke partijen daar niet blij mee zijn begrijp ik. Maar ik hoop van harte dat geen andere partij het in zijn hoofd haalt net zo laf en onsportief de democratie te tarten als D66.

 

Het zal duidelijk zijn: Larens Behoud koestert haar D66 Geuzen en al haar D66 kiezers en is meer dan ooit apetrots trots op ze.

 

Timo Smit, voorzitter Larens Behoud en

Landelijk lid van het CDA.
Ga terug

Publicatie datum: 10-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

10,5°Cdi
7,5°Cwo
5°Cdo
5°Cvr

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]