De Geuzen van D66

10 mrt.- Dezer dagen kregen meerdere Larense leden van D66 van landelijke partijvoorzitter Letty Demmers een brief. Met de mededeling: omdat u lid bent van Larens Behoud royeren wij u uit D66!

Daar sta je dan met je goeie gedrag. Zoals Ineke Hilhorst bijvoorbeeld. Al 40 jaar lid van D66 maar in Laren ook van Larens Behoud. Want zij wil Laren zelfstandig houden en is mede daarom al vele jaren steunpilaar bij Larens Behoud. Zij stond 4 jaar geleden en staat ook nu op onze verkiezingslijst. En zoals Karin van Hunnik, onze co-lijsttrekker die ook een royementsbrief kreeg. Zoals mogelijk nog meer leden van Larens Behoud die landelijk lid zijn van of stemmen op D66.

D66 dat in Laren net zo fanatiek vóór fusie is als D66 Eemnes daar tegen. En ook overigens regionaal zeer van opvattingen verschilt. Als je echt voor zelfstandigheid bent kies je lokaal dus anders, wat deze geroyeerde leden  dus ook  doen.

Laf en onsportief is het van D66 Laren om  deze ‘lokale Geuzen’ , want zo zie ik ze, bij het hoofdbestuur van d66 ‘ aan te geven’. Want die sporen dat echt niet zelf op.

Maar nog laffer en ondemocratischer is het dat het  D66 van Pechtold de lokale democratie volledig aan zijn laars lapt.

Alle landelijke partijen hebben moeite met de lokale politiek en hun ledentallen. Larens Behoud is in een paar jaar verdubbeld tot bijna 200 leden en heeft in Laren meer leden dan alle andere partijen bij elkaar!

Tegen de trend in. Dat landelijke partijen daar niet blij mee zijn begrijp ik. Maar ik hoop van harte dat geen andere partij het in zijn hoofd haalt net zo laf en onsportief de democratie te tarten als D66.

 

Het zal duidelijk zijn: Larens Behoud koestert haar D66 Geuzen en al haar D66 kiezers en is meer dan ooit apetrots trots op ze.

 

Timo Smit, voorzitter Larens Behoud en

Landelijk lid van het CDA.
Ga terug

Publicatie datum: 10-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Landelijke partijen en Zelfstandigheid

20 mrt.- De provincie huurt van onze belastingcenten het peperdure Berenschot in om de door haar gewenste herindeling te programmeren. En zet de gemeenten daarbij buitenspel. Wél benoemde het dure bureau direct ook waar het v  Lees verder

[Kijk op Laren]

Nu of nooit..Stem Larens Behoud Lijst 1

10 mrt.-Vier jaar geleden schreef ik als lijstduwer van Larens Behoud in het campagneboekje. ‘Het is voor mij een vreemd en onbestemd gevoel dat mijn directe betrokkenheid bij de Larense politiek voorbij is. Ik heb het niet echt gewild, maar een chronische ziekte maakte het ondoenlijk.’ Nu vier ja  Lees verder

[Het weer in Laren]

8°Cwo
10°Cdo
9°Cvr
5°Cza

[Opinie]

Kies voor behoud zelfstandigheid

20 mrt.-  ,,Vaak wordt gedacht dat gemeenten besparen na een fusie vanwege schaalvoordelen.'' Dat stelt professor Allers, hoogleraar economie van decentrale overheden aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Groningen. “ Grote gemeenten kunnen goedkoper zijn omdat zij op grotere schaal inkopen of gespecialis  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (6)

15 mrt.- Van meesterschilder Mauve is bekend hoe hij onder de indruk raakte van Laren nadat het eerder was ontdekt door collega-Haagse Schoolschilders Jozef Israëls en Albert Neuhuys. Aan zijn vrouw Ariëtte schreef Anton in 1882 na een eerste bezoek aan ons dorp  “  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]