Lege Bussen ook aanpakken !!

31 jan.-Laren wil ‘dicht’ voor vrachtwagens. En wil investeren in de grootste knelpunten in het verkeer. Zwaar verkeer dient zoveel als mogelijk te worden geweerd uit de dorpskern. Ten dienste van milieu, verkeersveiligheid en de leefbaarheid. De gemeenteraad gaat daarover besluiten nemen. Uitstekend natuurlijk. Precies wat we willen.

Maar nergens las ik iets over die enorme grote, bijna altijd nagenoeg lege autobussen van Connexion die de hele dag door het dorp denderen. Formeel waarschijnlijk omdat dat een regio-verhaal is en niet binnen de beslissingsbevoegdheid van Laren valt, maar daarom kan Laren het  wèl aankaarten natuurlijk.

En moet dat wat mij betreft ook echt doen.

Gisteravond ergerde ik mij er weer eens aan: een grote bus uit Hilversum naar Huizen en een grote bus uit Huizen naar Hilversum kruisten elkaar voor mijn deur aan de Brink. Met in elke bus één passagier. En maar denderen, en milieu verontreinigen. Bijna of helemaal leeg!

 

Heel af en toe (rond schoolaanvang mn van het Brink College) zit een bus redelijk vol, maar ik roep U op om er eens op te gaan letten!

Ga eens turven hoe vaak u zo’n grote bus ziet met meer dan 10 passagiers en hoe vaak met minder. Durft U de weddenschap met mij aan dat meer dan 75% van de busritten door ons dorp minder dan 10 passagiers heeft? U zegt van niet en ik van wel!

Wedden dat u , als u er echt op gaat letten, die weddenschap niet met mij aandurft!

 

Het moet en kan intelligenter! Bij Connexion moet bekend zijn op welke tijdstippen echt behoefte is aan busvervoer, en dan kunnen dus wat meer kleine busjes ingezet worden, desnoods een heel enkele keer zo’n anti milieu joekel. En voor de rest vooral inzetten op buurtbus-vervoer en kleine busjes voor transit vervoer.

 

Weg dus met die vuile lege Denderbus !!

 

Timo Smit, voor zitter Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 31-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Karin en Peter en fractie van harte gefeliciteerd

10 mei. Gisterenavond zijn maar liefst twee wethouders van Larens Behoud voor het nieuwe college van B&W van Laren beëdigd. Voor de geschiedenis van Larens grootste politieke vereniging een historische avond. Nooit waren  Lees verder

[Het weer in Laren]

22°Cdo
22°Cvr
20°Cza
19°Czo

[Opinie]

Opinie: Akkoord Gooistad door HvH is regelrecht kiezersbedrog

5 mei.- Als Hart voor Hilversum, zoals het nu lijkt, definitief akkoord gaat met het opgaan van Hilversum in één regiogemeente, is dat niets minder dan kiezersbedrog. Bronnen die direct betrokken zijn bij formatiegesprekken in de mediastad melden dat HvH, D  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (16)

24 mei.- In de zomermaanden van 1887 zag het huidige Museumplein er uit als de sprookjeswereld van Anton Pieck.  In Amsterdam werd de Internationale tentoonstelling van Voedingsmiddelen gehouden. All  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]