Succes informateur Leo

2 apr.- Het initiatief voor het vormen van een coalitie na verkiezingen ligt  bij de grootste partij. Larens Behoud pakt dat dan ook op. En besloot om te starten met een informatieronde onder leiding van Leo Janssen.

Want het lijkt makkelijker dan het is.

Gelukkig heeft de kiezer overduidelijk ( ruim 85%) het draagvlak vóór zelfstandigheid en tegen fusie vastgelegd. Daar staan Larens Behoud, Liberaal Laren en de VVD dan ook pal voor.  Dat verenigt ons en Laren kan op onze gezamenlijke strijd in deze rekenen.

 

Maar voor wat betreft het ‘ gewone dagelijkse’ besturen van onze gemeente ligt het ingewikkelder. VVD en Larens Behoud hebben de afgelopen jaren plezierig, goed en elkaar vertrouwend samengewerkt, het dorp staat er goed voor. Samen hebben we nu 9 van de 15 zetels. We kunnen dus goed verder.

Die VVD/Larens Behoud samenwerking is door Liberaal Laren te vuur en te zwaard bestreden. Vrijwel altijd stemde LL tegen en speelde eerlijk gezegd ook nogal eens met halve of nog mindere ‘waarheden’ op de man. Het bracht LL verkiezingswinst, maar een coalitie van ‘de drie’ is daardoor ongeloofwaardig geworden.

Een coalitie van de twee winnaars , Larens behoud en Liberaal Laren, levert weliswaar een nog comfortabeler meerderheid op dan met de VVD  (10 van de 15 zetels), maar tart ook die de geloofwaardigheid niet om dezelfde redenen?

De kiezer heeft echter gesproken en bezorden Larens Behoud en Liberaal Laren de winst.

Dat moet zwaar tellen en dus moet serieus worden onderzocht wat de mogelijkheden zijn.

 

Maar even snel een coalitie maken zit er dus niet in. Vandaar dat Leo Janssen, gepokt en gemazeld als hij is , de zaken, opvattingen, intenties van alle partijen  gaat inventariseren. De coalitie-balans als het ware eerst gaat opmaken alvorens zaken  te doen.

Als alle partijen daar met open vizier en constructief aan meedoen dan gaat het vast lukken.

 

Leo en alle betrokkenen succes en wijsheid toegewenst !

 

Timo Smit

Voorzitter Larens behoud
Ga terug

Publicatie datum: 2-4-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

20°Cdi
18°Cwo
15°Cdo
15,5°Cvr

[Opinie]

Gerrit Jaspers column Bomen in de Gooi en Eemlander : Ons GNR

24 juli.- Colummist Gerrit Jaspers schrijft wekelijks in de Gooi- en Eemlander over groene zaken. Soms gebeuren er dingen waar je haren van te berge rijzen. Niet bij iedereen, want er  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (27)

10 aug.-  Vakantie  is ook een tijd om je door die stapel inmiddels aangeschafte, maar ongelezen boeken te slaan uit Annelies’ Larense Boekhandel. Bovenop;  ‘De schepping van een aards paradijs, Piet Mondriaan 1919-1933’,  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]