Ingrid bedankt!

29 mrt.- Gisterenavond nam gemeenteraadslid Ingrid Hentenaar, het 'sociale geweten' van Larens Behoud afscheid van de gemeenteraad. Daarbij werd ze door de burgemeester en fractievoorzitter Peter Calislovend toegesproken, in de bloemetjes gezet en natuurlijk waren er verrassende kado's voor haar jarenlange inzet voor onze vereniging en voor haar fractiewerk. Fractievoorzitter Peter Calis sprak bij deze gelegenheid de volgende mooie woorden:

 

 

Waarde Ingrid,

Na 8 jaar ga je de raad en de fractie van Larens Behoud verlaten. Als eerste wil ik even stil staan bij je grote verdienste in het Sociale Domein.

In de afgelopen jaren zijn vele taken op het gebied van de maatschappelijke ondersteuning, de jeugdzorg en werk en inkomen van het rijk overgeheveld naar de gemeenten, en binnen Larens Behoud was jij onze steun en toeverlaat.

Wij hadden veel bewondering en ontzag hoe jij al die vuistdikke rapporten en ellenlange verslagen wist door te worstelen, en dan de fractie, en vooral het college en de verantwoordelijke wethouder van kundig en afgewogen advies te dienen, waarbij je nooit vergat de verantwoordelijke ambtenaren een compliment te maken!

Uiteraard werd je hierin gesteund door je brede ervaring als consulent en therapeutisch medewerker.

Je bent echt een kind van het poldermodel, en een groot aanhanger van harmonie: je kritiek wist je altijd vriendelijk te verpakken, en bij interne discussies binnen de fractie en steunfractie was jij altijd de eerste om de witte vlag omhoog te steken, de partijen te bedaren en weer tot elkaar te brengen.

In 2010 heb je meegeschreven aan het verkiezingsprogramma van Larens Behoud, en zo enorm geholpen om Larens Behoud als een verantwoordelijke bestuurspartij op de kaart te zetten

Wat ik altijd zeer heb gewaardeerd, en wat ik uitermate belangrijk vind voor een raadslid: je was er! Bij het politieke debat, op de verkiezingsmarkt, bij de informatieavonden over de veiligheidsregio, bij de sociale voorlichting, casusbesprekingen, sinterklaasoptocht, dodenherdenking…je was erbij.

De laatste jaren was je ook voorzitter van de werkgeverscommissie, waar je ons hebt opgescheept met Corry, maar vanuit het standpunt van het dichten van de genderkloof in het gemeentebestuur en de komst van een vrouwelijke burgemeester is dat alleen maar toe te juichen.

Vanuit de overbrugging van die genderkloof zeg ik dus ook niet “lieve Ingrid”, maar “waarde Ingrid”, waarmee ik nogmaals, zeker ook namens de fractie mijn waardering wil uitspreken voor al je bijdragen van de afgelopen acht jaren.

Acht jaar met de niet aflatende steun van je man Hein, en daarom biedt de fractie jullie beiden graag een avondje aan in het Singer theater, voor toneel of concert, inclusief diner, waarvan we hopen dat jullie beiden er van zullen genieten.

Ingrid, het ga je goed en heel, heel veel dank

 

 

Peter Calis, fractievoorzitter Larens Behoud
 

Ga terug

Publicatie datum: 29-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Waardevol

15 aug.-  Laren, begin augustus, lijkt sereen stil. Veel inwoners liggen elders in de zee, dan wel verzetten hun gedachten door andere culturen op te snuiven. De stilte doet me terugblikken op mijn eerste honderd dagen als wethouder. En alleindrukken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

22°Cdo
18,5°Cvr
16,5°Cza
15°Czo

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

25 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (28)

15 aug.-  De rijkdom van Laren schittert  niet zoals veel ‘buitenlanders’ – niet ingezetenen van Laren-  denken aan de volgens hen schijnbaar patserige buitenkant. Wie er woont, weet wel beter. De werkelijke rijkdom van Laren zit aan de binnenkant. Zoveel bijzo  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]