Ingrid bedankt!

29 mrt.- Gisterenavond nam gemeenteraadslid Ingrid Hentenaar, het 'sociale geweten' van Larens Behoud afscheid van de gemeenteraad. Daarbij werd ze door de burgemeester en fractievoorzitter Peter Calislovend toegesproken, in de bloemetjes gezet en natuurlijk waren er verrassende kado's voor haar jarenlange inzet voor onze vereniging en voor haar fractiewerk. Fractievoorzitter Peter Calis sprak bij deze gelegenheid de volgende mooie woorden:

 

 

Waarde Ingrid,

Na 8 jaar ga je de raad en de fractie van Larens Behoud verlaten. Als eerste wil ik even stil staan bij je grote verdienste in het Sociale Domein.

In de afgelopen jaren zijn vele taken op het gebied van de maatschappelijke ondersteuning, de jeugdzorg en werk en inkomen van het rijk overgeheveld naar de gemeenten, en binnen Larens Behoud was jij onze steun en toeverlaat.

Wij hadden veel bewondering en ontzag hoe jij al die vuistdikke rapporten en ellenlange verslagen wist door te worstelen, en dan de fractie, en vooral het college en de verantwoordelijke wethouder van kundig en afgewogen advies te dienen, waarbij je nooit vergat de verantwoordelijke ambtenaren een compliment te maken!

Uiteraard werd je hierin gesteund door je brede ervaring als consulent en therapeutisch medewerker.

Je bent echt een kind van het poldermodel, en een groot aanhanger van harmonie: je kritiek wist je altijd vriendelijk te verpakken, en bij interne discussies binnen de fractie en steunfractie was jij altijd de eerste om de witte vlag omhoog te steken, de partijen te bedaren en weer tot elkaar te brengen.

In 2010 heb je meegeschreven aan het verkiezingsprogramma van Larens Behoud, en zo enorm geholpen om Larens Behoud als een verantwoordelijke bestuurspartij op de kaart te zetten

Wat ik altijd zeer heb gewaardeerd, en wat ik uitermate belangrijk vind voor een raadslid: je was er! Bij het politieke debat, op de verkiezingsmarkt, bij de informatieavonden over de veiligheidsregio, bij de sociale voorlichting, casusbesprekingen, sinterklaasoptocht, dodenherdenking…je was erbij.

De laatste jaren was je ook voorzitter van de werkgeverscommissie, waar je ons hebt opgescheept met Corry, maar vanuit het standpunt van het dichten van de genderkloof in het gemeentebestuur en de komst van een vrouwelijke burgemeester is dat alleen maar toe te juichen.

Vanuit de overbrugging van die genderkloof zeg ik dus ook niet “lieve Ingrid”, maar “waarde Ingrid”, waarmee ik nogmaals, zeker ook namens de fractie mijn waardering wil uitspreken voor al je bijdragen van de afgelopen acht jaren.

Acht jaar met de niet aflatende steun van je man Hein, en daarom biedt de fractie jullie beiden graag een avondje aan in het Singer theater, voor toneel of concert, inclusief diner, waarvan we hopen dat jullie beiden er van zullen genieten.

Ingrid, het ga je goed en heel, heel veel dank

 

 

Peter Calis, fractievoorzitter Larens Behoud
 

Ga terug

Publicatie datum: 29-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Wat veel mensen weten (maar niet mogen weten) over de provincie Noord-Holland en de fusies in het Gooi

23 apr.- Op 7 november 2017 lag de gevoelstemperatuur buiten maar net boven het vriespunt. Maar binnen, in de statige collegekamer in het provinciehuis van Noord-Holland steeg de temperatuur wellicht; in ieder geval zal er een verhitte discussie plaats hebben gevonden. In de iPads zat het voorstel van de portefeuillehouder herindeling Gooi, maar het kon niet op gen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Het weer in Laren]

11,5°Cwo
10°Cdo
10,5°Cvr
11°Cza

[Opinie]

Opinie: Nomenklatoera in Haarlem kleunt mis

24 apr.- Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland vertikken het open kaart te spelen over de fusieperikelen in het Gooi en de Vechtstreek. Diverse politieke partijen spreken er schande van, zoals deze krant zaterdag meldde. Wie heeft er  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]