Een woord van dank

22 mrt.- Op de eerste plaats mijn hele grote dank aan alle kiezers die op Larens Behoud hebben gestemd. Grote dank ook aan alle leden van Larens Behoud voor hun inzet in de campagne: het is niet voor niks geweest!

Vooral dank, dank, dank aan ons campagneteam, dat van onge-evenaarde topklasse is!! Onder bezielende leiding van Leon Schouten, en harde werkers Henk Wikkerman, Gerrit Renooy, Wiet de Boer en Thijmen Jacobse ( en niet te vergeten de shawls van Ria Calis-Vos!)

Een speciaal woord van dank aan de drijvende intellectuele kracht achter de campagne, en achter Larens behoud: Leo Janssen, die vriend en vijand weer heeft verpletterd met ons prachtige verkiezingsboekje, met hulp van Leon en Karel Loeff.

Speciale vermelding ook voor de fantastische vormgeving van het boekje door Mathilde Verhoeven en de tekstcorrectie van Saskia Vos: en de 40 leden van Larens Behoud die vervolgens het boekje in het hele dorp verspreid hebben: dank, dank dank!

Na de start van de verspreiding, kregen we elke dag  aanmeldingen van nieuwe leden.

Grote dank aan het bestuur: de penningmeester Frank Wegman voor zijn financiele beleid, dat de campagne heeft mogelijk gemaakt en onze voorzitter Timo Smit, met name voor alle extra publiciteit, en uiteraard onze secretaris Leo Janssen, het kan nog maar eens extra gezegd zijn!

“Dit is een hele duidelijke uitspraak van Laren. De “zelfstandigen” haalden 13 van de 15 zetels, en de grootgooiers zijn gehalveerd van 4 naar 2 zetels.”

We hebben intensief campagne gevoerd waarin we onze passie voor het dorp en haar inwoners hebben uitgelegd. Dat heeft ons niet alleen de meeste stemmen opgeleverd, maar ook veel nieuwe leden. We zullen zoveel vertrouwen niet beschamen!”

Gedurende de campagne hebben we ook kritiek gehoord. Kritiek die  we -voor zover die opbouwend en onderbouwd was-  ons moeten en zullen aantrekken.

Er staan de komende jaren flinke uitdagingen op het programma, en daarom gaan we een krachtig bestuur maken, met een stevige coalitie.

Larens Behoud zal de eigen standpunten uiteraard verdedigen. Dat betekent behoud van blijvende zelfstandigheid, aandacht voor het sociale beleid  en voor jongeren, steun voor het cultureel erfgoed, het ondernemersklimaat en de natuur, kortom voor wat de gemeente Laren tot een gemeenschap maakt.

Aan de slag!

 

Peter Calis, lijsttrekker Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 22-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Blaricum en Laren liever in Utrecht

26 sept.-Blaricum en Laren willen liever bij Utrecht horen. Dat is de verrassende strekking van de motie die deze week in beide gemeenteraden wordt aangenomen. De colleges moeten de minister een brief schrijven om deze keuze duidelijk te maken.  Een s  Lees verder

[Het weer in Laren]

7°Cwo
7°Cdo
14°Cvr
17°Cza

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]