Een woord van dank

22 mrt.- Op de eerste plaats mijn hele grote dank aan alle kiezers die op Larens Behoud hebben gestemd. Grote dank ook aan alle leden van Larens Behoud voor hun inzet in de campagne: het is niet voor niks geweest!

Vooral dank, dank, dank aan ons campagneteam, dat van onge-evenaarde topklasse is!! Onder bezielende leiding van Leon Schouten, en harde werkers Henk Wikkerman, Gerrit Renooy, Wiet de Boer en Thijmen Jacobse ( en niet te vergeten de shawls van Ria Calis-Vos!)

Een speciaal woord van dank aan de drijvende intellectuele kracht achter de campagne, en achter Larens behoud: Leo Janssen, die vriend en vijand weer heeft verpletterd met ons prachtige verkiezingsboekje, met hulp van Leon en Karel Loeff.

Speciale vermelding ook voor de fantastische vormgeving van het boekje door Mathilde Verhoeven en de tekstcorrectie van Saskia Vos: en de 40 leden van Larens Behoud die vervolgens het boekje in het hele dorp verspreid hebben: dank, dank dank!

Na de start van de verspreiding, kregen we elke dag  aanmeldingen van nieuwe leden.

Grote dank aan het bestuur: de penningmeester Frank Wegman voor zijn financiele beleid, dat de campagne heeft mogelijk gemaakt en onze voorzitter Timo Smit, met name voor alle extra publiciteit, en uiteraard onze secretaris Leo Janssen, het kan nog maar eens extra gezegd zijn!

“Dit is een hele duidelijke uitspraak van Laren. De “zelfstandigen” haalden 13 van de 15 zetels, en de grootgooiers zijn gehalveerd van 4 naar 2 zetels.”

We hebben intensief campagne gevoerd waarin we onze passie voor het dorp en haar inwoners hebben uitgelegd. Dat heeft ons niet alleen de meeste stemmen opgeleverd, maar ook veel nieuwe leden. We zullen zoveel vertrouwen niet beschamen!”

Gedurende de campagne hebben we ook kritiek gehoord. Kritiek die  we -voor zover die opbouwend en onderbouwd was-  ons moeten en zullen aantrekken.

Er staan de komende jaren flinke uitdagingen op het programma, en daarom gaan we een krachtig bestuur maken, met een stevige coalitie.

Larens Behoud zal de eigen standpunten uiteraard verdedigen. Dat betekent behoud van blijvende zelfstandigheid, aandacht voor het sociale beleid  en voor jongeren, steun voor het cultureel erfgoed, het ondernemersklimaat en de natuur, kortom voor wat de gemeente Laren tot een gemeenschap maakt.

Aan de slag!

 

Peter Calis, lijsttrekker Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 22-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Geen coalitie Larens Behoud met Liberaal Laren

11 apr.-Het zou ook wel een huzarenstuk geweest zijn!  Direct na de verkiezingswinst van beide partijen schreef ik al in mijn column op deze site (“Succes informateur Leo”) dat de kiezer met die winst het draagvlak vóór zelfstandigheid overduidelijk heeft vastgelegd.  Maar ook schreef ik toen al dat het toch wel heel moeilijk, welhaast ongeloofwaardig , zou  Lees verder

[Kijk op Laren]

Wegwezen...!!!

6 apr.- Enkele weken geleden was er een informeel gesprek tussen de fractievoorzitters van de Larense partijen en burgemeester Rinske Kruisinga om terug te blikken op haar eerste halfjaar als burgemeester. Ik heb toen de wens uitgespreken dat ze zo snel mogelijk vertrokken zou zijn. Zeker niet vanwege  Lees verder

[Het weer in Laren]

23°Cdo
19°Cvr
17°Cza
15°Czo

[Opinie]

Biodiversiteit.

9 apr.- Bij het algemene adres van Larens Behoud (info@larensbehoud.nl) kwam er een warm pleidooi binnen voor voortzetting van het vorig jaar gestarte plan “(N)Iets doen.   En inwoonster schreef ons:   Een tuin vol biodiversiteit is een prachtig idee, al  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (12)

19 apr.- Dorpskarakters kleuren het dorp. De 77-jarige Harry Ligter ,“ Bonjour, monsieur”, die  samen met zijn  vrouw Meity woont in dat monumentje van een  arbeidershuisje (1771) op de hoek  van het Wagenpad en het Zevenend, is er zo een.  Of je Harry nu tegenkomt op de weekmarkt met zijn 14-jarige keffende Moos óf he  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]