Een woord van dank

22 mrt.- Op de eerste plaats mijn hele grote dank aan alle kiezers die op Larens Behoud hebben gestemd. Grote dank ook aan alle leden van Larens Behoud voor hun inzet in de campagne: het is niet voor niks geweest!

Vooral dank, dank, dank aan ons campagneteam, dat van onge-evenaarde topklasse is!! Onder bezielende leiding van Leon Schouten, en harde werkers Henk Wikkerman, Gerrit Renooy, Wiet de Boer en Thijmen Jacobse ( en niet te vergeten de shawls van Ria Calis-Vos!)

Een speciaal woord van dank aan de drijvende intellectuele kracht achter de campagne, en achter Larens behoud: Leo Janssen, die vriend en vijand weer heeft verpletterd met ons prachtige verkiezingsboekje, met hulp van Leon en Karel Loeff.

Speciale vermelding ook voor de fantastische vormgeving van het boekje door Mathilde Verhoeven en de tekstcorrectie van Saskia Vos: en de 40 leden van Larens Behoud die vervolgens het boekje in het hele dorp verspreid hebben: dank, dank dank!

Na de start van de verspreiding, kregen we elke dag  aanmeldingen van nieuwe leden.

Grote dank aan het bestuur: de penningmeester Frank Wegman voor zijn financiele beleid, dat de campagne heeft mogelijk gemaakt en onze voorzitter Timo Smit, met name voor alle extra publiciteit, en uiteraard onze secretaris Leo Janssen, het kan nog maar eens extra gezegd zijn!

“Dit is een hele duidelijke uitspraak van Laren. De “zelfstandigen” haalden 13 van de 15 zetels, en de grootgooiers zijn gehalveerd van 4 naar 2 zetels.”

We hebben intensief campagne gevoerd waarin we onze passie voor het dorp en haar inwoners hebben uitgelegd. Dat heeft ons niet alleen de meeste stemmen opgeleverd, maar ook veel nieuwe leden. We zullen zoveel vertrouwen niet beschamen!”

Gedurende de campagne hebben we ook kritiek gehoord. Kritiek die  we -voor zover die opbouwend en onderbouwd was-  ons moeten en zullen aantrekken.

Er staan de komende jaren flinke uitdagingen op het programma, en daarom gaan we een krachtig bestuur maken, met een stevige coalitie.

Larens Behoud zal de eigen standpunten uiteraard verdedigen. Dat betekent behoud van blijvende zelfstandigheid, aandacht voor het sociale beleid  en voor jongeren, steun voor het cultureel erfgoed, het ondernemersklimaat en de natuur, kortom voor wat de gemeente Laren tot een gemeenschap maakt.

Aan de slag!

 

Peter Calis, lijsttrekker Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 22-3-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

29°Cma
28°Cdi
28°Cwo
21°Cdo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (23)

12 juli.-  De langspeelplatencollectie van mijn vader bevatte naast conferences van Toon Hermans en diverse concerten van dekoninklijke zangvereniging ‘de Maastreechter Staar’ ook het singletje ‘Een pikketanussie gaat er altijd in’, een onvervalste meezinger van Johnny Jordaan.   Ik hou me bij één drankjeEen glaasje recht op en neerWant het liefste word  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]