Wie wat bewaart, heeft wat

30 jan.- Als voorbereiding op de komende verkiezingsglossy van Larens Behoud, die gratis huis-aan-huis zal worden verspreid, spit ik mijn archief nog eens uit. Ik kom een bericht tegen uit 2006 in de Laarder Courant de Bel, toen nog onder leiding van die opmerkelijke eindredacteur die nooit zijn kantoortje verliet aan de Naarderstraat maar zijn artikelen overdag bij kaarslicht schreef terwijl de mensen met hun nieuws naar hem toekwamen: de markante Antoon Bruggeling.

 

Het bericht gaat over het bezoek aan de plaatselijke VVD-verkiezingsbijeenkomst in de Prinsemarij van de toen nog Minister van Binnenlandse zaken en de huidige Commissaris van de Koning in Noord-Holland, de VVD-er Johan Remkes.

 

Op de foto in zwart-wit op de eerste rij de plaatselijke liberale gemeenteraadsleden en oud-burgemeester Roest. De kop boven het artikel ’Minister Remkes voor fusie- BEL dorpen.’  Niks nieuws dus onder de zon, dacht ik. De  huidige CDK van de provincie heeft ons immers niets anders dan fusie beloofd, hetgeen hij in september a.s. officieel bekend gaat maken.

 

Toch ietwat nieuwsgierig begon ik het bericht opnieuw te lezen.  Onder de alinea BEL-dorpen las ik, ik citeer. ‘Tenslotte kwam de samenwerking tussen de drie BEL gemeenten aan de orde. Johan Remkes maakte duidelijk, dat hij de onlangs aangevangen interventie van de Provincies niet zal dwarsbomen. “Het is een goede gang van zaken wanneer er getracht zal worden om gemeenten te hebben of samenwerking van gemeenten te hebben in de grootte van 30.000-75.0000 inwoners.”

 

Hij vertelde expliciet – en nu staat het bold gedrukt- tegenstander te zijn van een gemeente Gooiland van 250.000 inwoners. Hij hoopte zeer dat de samenwerking tussen de drie BELgemeenten op korte termijn resultaat zal hebben. Een innige samenwerking, die naar hij begreep ook het doel van Laren, Blaricum en Eemnes is, is een goed alternatief voor samenvoeging.’ Einde citaat.

 

Heerlijk hoe politici in de loop van de tijd lekker kunnen draaien en eerst zijn vóór samenwerking van de BEL-dorpen en nú aansturen op een fusie van Blaricum Laren en Huizen in aanloop naar een Groot Gooistad.  Wonderlijk.

 

 

U weet inmiddels waar u op kunt stemmen als u écht baas in eigen dorp wil blijven. Op VVD-er Remkes kunnen we niet rekenen. Integendeel. Hij is vóór fusie, en één Groot Gooistad, ondanks de zienswijze van onze huidige coalitie-liberalen.

 

Larens Behoud huldigt al jaren het standpunt van het behoud van zelfstandigheid.

Stem daarom op Lijst 1.  Blijf baas in eigen dorp met een bestuur midden tussen de mensen.

 

 

Leo Janssen, secretaris Larens Behoud

 
 

Ga terug

Publicatie datum: 30-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

15°Cdi
15,5°Cwo
17°Cdo
23,5°Cvr

[Opinie]

Gerrit Jaspers column Bomen in de Gooi en Eemlander : Ons GNR

24 juli.- Colummist Gerrit Jaspers schrijft wekelijks in de Gooi- en Eemlander over groene zaken. Soms gebeuren er dingen waar je haren van te berge rijzen. Niet bij iedereen, want er  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (27)

10 aug.-  Vakantie  is ook een tijd om je door die stapel inmiddels aangeschafte, maar ongelezen boeken te slaan uit Annelies’ Larense Boekhandel. Bovenop;  ‘De schepping van een aards paradijs, Piet Mondriaan 1919-1933’,  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]