Wie wat bewaart, heeft wat

30 jan.- Als voorbereiding op de komende verkiezingsglossy van Larens Behoud, die gratis huis-aan-huis zal worden verspreid, spit ik mijn archief nog eens uit. Ik kom een bericht tegen uit 2006 in de Laarder Courant de Bel, toen nog onder leiding van die opmerkelijke eindredacteur die nooit zijn kantoortje verliet aan de Naarderstraat maar zijn artikelen overdag bij kaarslicht schreef terwijl de mensen met hun nieuws naar hem toekwamen: de markante Antoon Bruggeling.

 

Het bericht gaat over het bezoek aan de plaatselijke VVD-verkiezingsbijeenkomst in de Prinsemarij van de toen nog Minister van Binnenlandse zaken en de huidige Commissaris van de Koning in Noord-Holland, de VVD-er Johan Remkes.

 

Op de foto in zwart-wit op de eerste rij de plaatselijke liberale gemeenteraadsleden en oud-burgemeester Roest. De kop boven het artikel ’Minister Remkes voor fusie- BEL dorpen.’  Niks nieuws dus onder de zon, dacht ik. De  huidige CDK van de provincie heeft ons immers niets anders dan fusie beloofd, hetgeen hij in september a.s. officieel bekend gaat maken.

 

Toch ietwat nieuwsgierig begon ik het bericht opnieuw te lezen.  Onder de alinea BEL-dorpen las ik, ik citeer. ‘Tenslotte kwam de samenwerking tussen de drie BEL gemeenten aan de orde. Johan Remkes maakte duidelijk, dat hij de onlangs aangevangen interventie van de Provincies niet zal dwarsbomen. “Het is een goede gang van zaken wanneer er getracht zal worden om gemeenten te hebben of samenwerking van gemeenten te hebben in de grootte van 30.000-75.0000 inwoners.”

 

Hij vertelde expliciet – en nu staat het bold gedrukt- tegenstander te zijn van een gemeente Gooiland van 250.000 inwoners. Hij hoopte zeer dat de samenwerking tussen de drie BELgemeenten op korte termijn resultaat zal hebben. Een innige samenwerking, die naar hij begreep ook het doel van Laren, Blaricum en Eemnes is, is een goed alternatief voor samenvoeging.’ Einde citaat.

 

Heerlijk hoe politici in de loop van de tijd lekker kunnen draaien en eerst zijn vóór samenwerking van de BEL-dorpen en nú aansturen op een fusie van Blaricum Laren en Huizen in aanloop naar een Groot Gooistad.  Wonderlijk.

 

 

U weet inmiddels waar u op kunt stemmen als u écht baas in eigen dorp wil blijven. Op VVD-er Remkes kunnen we niet rekenen. Integendeel. Hij is vóór fusie, en één Groot Gooistad, ondanks de zienswijze van onze huidige coalitie-liberalen.

 

Larens Behoud huldigt al jaren het standpunt van het behoud van zelfstandigheid.

Stem daarom op Lijst 1.  Blijf baas in eigen dorp met een bestuur midden tussen de mensen.

 

 

Leo Janssen, secretaris Larens Behoud

 
 

Ga terug

Publicatie datum: 30-1-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: 'Provincie probeert Laren buitenspel te zetten'

25 febr.- Nog vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart heeft de gemeente Laren een brief ontvangen van Provincie Noord-Holland dat bureau Berenschot de opdracht heeft gekregen om een herindelingsontwerp te maken waarin Laren onderdeel wordt van één gemeente met Huizen en Blaricum en later met Hilversum. Timo Smit, voorzitter van Larens Behoud: "Met deze schoffering is nu de maat echt vol! Zijn  Lees verder

[Kijk op Laren]

Larens Behoud tegen hotel Torenlaan 1

12 febr.- -Tijdens de ledenvergadering van Larens Behoud afgelopen donderdag hebben de leden van Larens Behoud massaal tegen de komst van een hotel aan de Torenlaan 1 gestemd.   Fractievoorzitter Peter Calis: ‘in de afgelopen weken ontstond onduidelijkheid ove  Lees verder

[Het weer in Laren]

0°Czo
-3,5°Cma
-3°Cdi
-5,5°Cwo

[Opinie]

Raad Eemnes unaniem: juridische middelen om ARHI te beeindigen

20 febr.- Maandagavond 19 februari, de laatste reguliere vergadering in deze periode van de raad van Eemnes. Een avond met felle tegenstellingen in opvattingen, bijvoorbeeld over het bestemmingsplan Zonneve  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (3)

22 febr.- Laren kent diverse bijnamen. Bij de keurslager is het vooral ‘De parel van het Gooi’ en bij de Historische Kring meer ‘het land van Mauve. Deze vernoeming naar Anton Mauve (1838-1888, de meesterschilder die ons dorp wereldberoemd heeft  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]