Larens Behoud vereniging stemt tegen hotel op Torenlaan 1

12 febr.-Tijdens de ledenvergadering van Larens Behoud afgelopen donderdag hebben de leden van Larens Behoud massaal tegen de komst van een hotel aan de Torenlaan 1 gestemd.

 

Fractievoorzitter Peter Calis: ‘in de afgelopen weken ontstond onduidelijkheid over de positie van Larens Behoud rond de mogelijkheden voor een hotel in Laren. In de gemeenteraad hebben we besloten eerst onderzoek te laten doen óf en wáár een hotel in Laren zou moeten komen’ .  Een aantal collega raadsleden verweet ons dat wij alle opties open hielden. Binnen onze partij was allang duidelijk dat een eventuele sloop van de karakteristieke oude verffabriek uit 1830 op Torenlaan 1 op een keihard NEE zou stuiten van Larens Behoud. 

 

Wij hebben ter geruststelling aan mevrouw Bakker van de verfhandel Van den Brink & Thuys (die in deze oude verffabriek is gevestigd) laten weten dat Larens Behoud niet zal meewerken aan het sluiten van haar gerenommeerde verfwinkel waar al tientallen jaren verf, glas, behang en kunstschildersverf verkocht wordt.

 

Larens Behoud is tegen sloop van dit karakteristieke pand en vóór het behoud en stimuleren van de lokale middenstand.  Of en op welke mogelijke andere locatie in Laren een hotel haalbaar is, zal uit het onderzoek moeten blijken.

 

De bijna 200 leden van Larens Behoud komen uit alle hoeken en lagen van de Larense gemeenschap; waarmee partij en raadsfractie zo gevarieerd als het dorp zelf zijn. Peter Calis: ‘daarmee besturen de Laarders zélf hun fraaie dorp en dat gaat ons goed af!

 

Deze kandidaten en onze leden zijn onze ogen en oren in het dorp; daarmee is Larens Behoud altijd dichtbij de inwoners van Laren.

Wij nemen geen enkele beslissing zonder brede inspraak en steun van onze inwoners. Bron: persbericht Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 12-2-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

15°Cdi
15,5°Cwo
17°Cdo
23,5°Cvr

[Opinie]

Gerrit Jaspers column Bomen in de Gooi en Eemlander : Ons GNR

24 juli.- Colummist Gerrit Jaspers schrijft wekelijks in de Gooi- en Eemlander over groene zaken. Soms gebeuren er dingen waar je haren van te berge rijzen. Niet bij iedereen, want er  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (27)

10 aug.-  Vakantie  is ook een tijd om je door die stapel inmiddels aangeschafte, maar ongelezen boeken te slaan uit Annelies’ Larense Boekhandel. Bovenop;  ‘De schepping van een aards paradijs, Piet Mondriaan 1919-1933’,  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]