Biodiversiteit.

9 apr.- Bij het algemene adres van Larens Behoud (info@larensbehoud.nl) kwam er een warm pleidooi binnen voor voortzetting van het vorig jaar gestarte plan “(N)Iets doen.

 

En inwoonster schreef ons:

 

Een tuin vol biodiversiteit is een prachtig idee, alleen heb ik me nooit aangemeld want we wonen hier nog geen jaar. Dit mooie initiatief is blijkbaar echter reeds ten gronde gericht, want het perk dat hiervoor bestemd was op de Schapendrift, waar tot eergisteren de narcissen (met nectar voor de bijen) stonden is nu een zandvlakte. Er zal vast een bestemming voor zijn, maar wat is er nu gebeurd met de plannen van de biodiversiteit? Erg jammer en vooral zonde.

Ik hoop dat er wederom bloemen komen en het plan wordt voortgezet, gezien de insectenstand de afgelopen paar decennia met een 75% is gedaald.

Bart Vos van Larens Behoud reageert:

Graag reageer ik op uw bericht aan Larens Behoud m.b.t. de werkzaamheden op de Schapendrift en omgeving. Het is plezierig dat u uw zorgen aan ons kenbaar hebt gemaakt want door dit soort meldingen kunnen wij horen wat er in het dorp speelt en leeft.

Namens de bijenvereniging in Laren en als gemeenteraadslid van Larens Behoud heb ik mee mogen denken en helpen aan de actie die wij vorig jaar gestart zijn onder de naam (N)iets doen. Samen met de stichting Gewildgroei hebben wij mensen opgeroepen een vierkante meter tuin voor “niets doen” te bestemmen. Zo kunnen we wilde planten en dieren helpen. 
Dit jaar gaan we graag door met dit initiatief. Wilde planten groeien beter in arme (of schrale) grond met weinig voedingstoffen. De gemeente is op een paar plekken aan de slag gegaan om de grond zo arm mogelijk te maken door de bovenlaag weg te halen. Dan blijft er inderdaad een zandvlakte over zoals u beschrijft. Maar dat is slechts tijdelijk want zeer binnenkort wordt de natuur een handje geholpen door een wild bloemenmengsel in te zaaien. Hopelijk kunnen we over een paar weken het resultaat al bewonderen.

Het is spijtig dat de brief met (bovenstaande) informatie van de gemeente m.b.t. dit werk u niet bereikt heeft want dan had u zich mogelijk minder zorgen gemaakt. 

Bart Vos, 
Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 9-4-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Fusieleed: een dossier waarin alles misging wat mis kon gaan

20 juni.- Huizen, Blaricum en Laren schrijven in een brief aan de provincie Noord-Holland dat ze gezamenlijk verzoeken de ARHI-procedure te stoppen. Een even terecht als begrijpelijk verzoek; alledrie hebben een zelfstandig voortbestaan in de coa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Jong in de gemeenteraad

22 juni.- Er wordt mij vaak gevraagd: ‘Hoe het nou is om gemeenteraadslid te zijn?’ Nou, het heeft voor mij vele aspecten. Het is sowieso super interessesant en erg leerzaam, soms is het spannend, soms een tikkeltje saai  Lees verder

[Het weer in Laren]

14,5°Cvr
15°Cza
14,5°Czo
12°Cma

[Opinie]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

8 juni.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (20)

20 juni.- Ik ben niet zo’n boerenzakdoeken-man die zijn neus snuit in het verleden.‘‘There is no past, no future, you have to live in the immediate now’, stelt  de hedonistische goeroe Bhagwan Shree Rajneesh,die dagelijks in Poona een ritje in één van zijn Rolls Royces maakte.Anderen beweren overigens dat deze ‘verlichte’ wijsheid afkomstig is van de   Lees verder

[Volg Larens Behoud op]