Biodiversiteit.

9 apr.- Bij het algemene adres van Larens Behoud (info@larensbehoud.nl) kwam er een warm pleidooi binnen voor voortzetting van het vorig jaar gestarte plan “(N)Iets doen.

 

En inwoonster schreef ons:

 

Een tuin vol biodiversiteit is een prachtig idee, alleen heb ik me nooit aangemeld want we wonen hier nog geen jaar. Dit mooie initiatief is blijkbaar echter reeds ten gronde gericht, want het perk dat hiervoor bestemd was op de Schapendrift, waar tot eergisteren de narcissen (met nectar voor de bijen) stonden is nu een zandvlakte. Er zal vast een bestemming voor zijn, maar wat is er nu gebeurd met de plannen van de biodiversiteit? Erg jammer en vooral zonde.

Ik hoop dat er wederom bloemen komen en het plan wordt voortgezet, gezien de insectenstand de afgelopen paar decennia met een 75% is gedaald.

Bart Vos van Larens Behoud reageert:

Graag reageer ik op uw bericht aan Larens Behoud m.b.t. de werkzaamheden op de Schapendrift en omgeving. Het is plezierig dat u uw zorgen aan ons kenbaar hebt gemaakt want door dit soort meldingen kunnen wij horen wat er in het dorp speelt en leeft.

Namens de bijenvereniging in Laren en als gemeenteraadslid van Larens Behoud heb ik mee mogen denken en helpen aan de actie die wij vorig jaar gestart zijn onder de naam (N)iets doen. Samen met de stichting Gewildgroei hebben wij mensen opgeroepen een vierkante meter tuin voor “niets doen” te bestemmen. Zo kunnen we wilde planten en dieren helpen. 
Dit jaar gaan we graag door met dit initiatief. Wilde planten groeien beter in arme (of schrale) grond met weinig voedingstoffen. De gemeente is op een paar plekken aan de slag gegaan om de grond zo arm mogelijk te maken door de bovenlaag weg te halen. Dan blijft er inderdaad een zandvlakte over zoals u beschrijft. Maar dat is slechts tijdelijk want zeer binnenkort wordt de natuur een handje geholpen door een wild bloemenmengsel in te zaaien. Hopelijk kunnen we over een paar weken het resultaat al bewonderen.

Het is spijtig dat de brief met (bovenstaande) informatie van de gemeente m.b.t. dit werk u niet bereikt heeft want dan had u zich mogelijk minder zorgen gemaakt. 

Bart Vos, 
Larens Behoud
Ga terug

Publicatie datum: 9-4-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

20°Cdi
18°Cwo
15°Cdo
15,5°Cvr

[Opinie]

Gerrit Jaspers column Bomen in de Gooi en Eemlander : Ons GNR

24 juli.- Colummist Gerrit Jaspers schrijft wekelijks in de Gooi- en Eemlander over groene zaken. Soms gebeuren er dingen waar je haren van te berge rijzen. Niet bij iedereen, want er  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (27)

10 aug.-  Vakantie  is ook een tijd om je door die stapel inmiddels aangeschafte, maar ongelezen boeken te slaan uit Annelies’ Larense Boekhandel. Bovenop;  ‘De schepping van een aards paradijs, Piet Mondriaan 1919-1933’,  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]