Laurien Leurink in WK selectie

3 juli.- Bondscoach Alyson Annan van de Oranjedames heeft de 18 speelsters bekendgemaakt die deel uit maken van de selectie voor het WK. Het wereldkampioenschap wordt gespeeld van 21 juli tot en met 5 augustus in Londen, Engeland. Laurien leurink van Laren behoort tot de selectie.

WK-selectie

Naam – Club*
Ireen van den Assem – Den Bosch
Carlien Dirkse van den Heuvel – SCHC
Margot van Geffen – Den Bosch
Eva de Goede – Amsterdam
Kelly Jonker – Amsterdam
Marloes Keetels – Den Bosch
Josine Koning (K) – Den Bosch
Laurien Leurink – Laren
Caia van Maasakker – SCHC
Kitty van Male – Amsterdam
Frédérique Matla – Den Bosch
Laura Nunnink – Oranje-Rood
Malou Pheninckx – Kampong
Pien Sanders – Den Bosch
Lauren Stam – Amsterdam
Anne Veenendaal (K) – Amsterdam
Xan de Waard – SCHC
Lidewij Welten – Den Bosch
* Clubs waarvoor speelster speelde in seizoen 2017-2018

Luxeprobleem

Bondscoach Alyson Annan heeft veel vertrouwen in haar selectie: “In Nederland hebben we een luxeprobleem. Er zit enorm veel talent en ervaring in de groep die ik het afgelopen jaar tot mijn beschikking had. Toch waren we het als staf over de keuze voor deze 18 speelsters snel eens. Natuurlijk is het vervelend dat ik speelsters moest teleurstellen, maar dit is een professionele groep. We hebben veel contact gehad met elkaar. De keuzes die we nu gemaakt hebben, sluiten aan bij de lijn van de afgelopen periode.”

Vierlandentoernooi

De Oranjedames spelen in voorbereiding op het WK van 11 tot en met 14 juli een vierlandentoernooi in München. Tegenstanders tijdens dat toernooi zijn Duitsland, Argentinië en Nieuw-Zeeland.

Annan: “In München mogen we, omdat het een voorbereidingstoernooi betreft, met 20 speelsters spelen. Sanne Koolen (Den Bosch) en Maria Verschoor (Amsterdam) reizen daarom met ons mee naar Duitsland.”

Speelsters oproepbaar

Tijdens het WK is het voor het eerst mogelijk gedurende het toernooi voor een geblesseerde speelster een vervanger op te roepen. De blessure moet in dat geval door een onafhankelijk arts vastgesteld worden. Vijf speelsters blijven daarom de gehele periode oproepbaar: Sanne Koolen, Maria Verschoor, Maartje Krekelaar (Den Bosch), keepster Julia Remmerswaal (hdm) en Margot Zuidhof (Hurley). Lieke Hulsen (Den Bosch) is niet aangewezen als reserve.

Bondscoach Annan tot slot: “De vijf reservespeelsters krijgen een apart programma zodat zij fit blijven. Indien noodzakelijk hebben we met deze speelsters voor iedere linie een goede vervanger klaar staan.”

WK in Londen
De Oranjedames spelen in poule A de volgende wedstrijden:
22 juli om 17.00 uur: Nederland-Zuid-Korea
27 juli om 18.00 uur: China-Nederland
29 juli om 13.00 uur: Nederland-Italië

*De genoemde tijden zijn lokale tijden. Het tijdsverschil met Nederland bedraagt -1 uur.

De kwartfinales worden gespeeld op 1 en 2 augustus, gevolgd door de halve finales op 4 augustus. De finale wordt gespeeld op 5 augustus. Het volledige programma staat vermeld op de website van de FIH.
Ga terug

Publicatie datum: 3-7-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

17°Czo
19°Cma
24°Cdi
27°Cwo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]