Maxime Kerstholt niet naar EK hockey: Ik ben er vrij kalm onder

2 aug.- Drie speelsters van Laren mochten hopen op deelname aan het EK hockey, binnenkort in Amsterdam, maar uiteindelijk werd alleen Laurien Leurink geselecteerd. Lisanne de Lange en Maxime Kerstholt zijn aangewezen als reserve, de meest ondankbare rol die er is.

Laren is niet meer manifest aanwezig in Oranje. Kim Lammers en Naomi van As zijn gestopt, keepster Joyce Sombroek heeft haar interlandcarrière noodgedwongen afgesloten vanwege slijtage aan haar heup. Laurien Leurink (ex-Kampong) is nu de enige echte international van Laren.

Ze voelt zich inmiddels vrij zeker van haar plek in de groep van bondscoach Alyson Annan. „Vorig jaar, toen we zaten te wachten op het telefoontje of je wel of niet meeging naar de Spelen in Rio, was het zenuwslopender. Nu was het natuurlijk altijd nog wel afwachten, maar voelde ik me toch zekerder.”

En dat terwijl ze niet heel tevreden is over haar laatste seizoen. „Ik heb een half jaar nodig gehad nadat we terug waren gekomen uit Rio. Ik had echt moeite om me te focussen, miste de adrenaline. Het is ’maar de Nederlandse competitie’, dat gevoel had ik een beetje. Dat mag natuurlijk niet, je moet altijd scherp zijn. Dat lukte in de tweede competitiehelft beter.”

Leurink heeft zin in het EK, ook al is Oranje grote namen - bijvoorbeeld ook Maartje Paumen - kwijtgeraakt. „Eens in de zoveel jaar is er een wisseling van de wacht”, weet Leurink. „Je levert veel kwaliteit in en er stoppen speelsters die hun stempel op het team drukten. Nu ontstaat er weer een nieuwe dynamiek. Ik denk dat Nederland nog steeds een goed en talentrijk elftal heeft.”

Maxime Kerstholt kreeg maandag per telefoon te horen dat ze reserve is. „Ik ben er vrij kalm onder gebleven, want ik zag het wel een beetje aankomen. Maar leuk is deze rol niet. Donderdag vliegen we voor een laatste trainingskamp naar Spanje. Lisanne de Lange en ik gaan dan wel mee, we trainen ook, maar tijdens de oefenduels zitten we op de tribune. Je hoort er maar half bij. Dat is moeilijk.”

De aanvalster van Laren heeft twee lastige jaren vol blessureproblematiek gehad, die haar ontwikkeling hebben geremd. Dat beseft ze ook. „Kwakkeljaren waren het, in dat opzicht was het al mooi dat ik bij de voorlopige selectie zat en inmiddels ook mijn eerste interlanddoelpunt heb gemaakt. Ik ga vermoedelijk nog wel met Jong Oranje naar het EK, als ik tenminste niet alsnog wordt opgeroepen om iemand bij het Nederlands elftal te vervangen. Maar ik hoop niet op andermans ongeluk in de vorm van een blessure. Het is nu gewoon zoals het is.”

Lisanne de Lange moest wel even bijten. Voor de Hockey World League zat ze ook al bij de selectie, maar toen het toernooi begon was ze reserve en mocht ze niet meespelen. Nu is het van hetzelfde laken een pak. „Beetje frustrerend”, noemt ze het. „Je zit er elke keer dichtbij en dan val je toch weer af. Topsport is wat dat betreft keihard. Maar ik zal na het EK opnieuw gaan proberen om de selectie te halen.” Bron: Gooi en Eemlander   Foto: Leo janssen
Ga terug

Publicatie datum: 2-8-2017

[Laren in beeld]

[Column]

(N)iets doen loont enorm de moeite

13 okt.- Onkruid bestaat niet. Het is alleen maar een aanduiding voor planten die groeien op plekken waar we het liever niet hebben. Klaver in een weiland wordt gewaardeerd door boer en koe, maar die zelfde klaver wordt in gazons  Lees verder

[Kijk op Laren]

Laren blijft zelfstandig!

9 okt.- De Provincie Noord-Holland heeft ons dorp het voorlopige vertrouwen gegeven om zelfstandig te blijven. Dat betekent dat Laren, maar ook Blaricum en Eemnes een eigen bestuur kunnen houden met een eigen  Lees verder

[Het weer in Laren]

15°Cdi
16°Cwo
17°Cdo
16,5°Cvr

[Opinie]

Meer op menselijke maat gesneden

In de Gooi en eemlander een opiniestuk van Os­car Lo­pes Car­dozo, ge­pen­si­o­neerd oog­arts en  op­rich­ter van het Oog­zie­ken­huis Zon­ne­straal.Hij pleit in zijn stuk dat Tergooi groot genoeg kan zijn en heeft het de titel meegegeven : &  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Vakantie in Bretagne

8 okt.- Laren is een mooi dorpEens per jaar ruilen we Laren in Voor een andere plaatsNa zo&rsqu  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]