Laren wil in zaalhockey grote stap voorwaarts maken

17 dec.- Met de relatief onbekende Frank Balvers als ’wintercoach’ hoopt Laren in de hoofdklasse van de zaalhockeycompetitie een ’grote sprong voorwaarts’ te maken. Vorig seizoen ontsnapte Laren maar net aan degradatie, nu wil het team meedoen om het Nederlands kampioenschap.

Frank Balvers, die de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor de topjeugd van Amsterdam en in het dagelijks leven bij Ajax werkt als account-manager sponsoring, is een nieuw gezicht bij Laren. In de zaal vervangt hij Robert-Jan Cox. Dat gebeurt op verzoek van Cox zelf, die Laren voor de winterstop op een keurige derde plek afleverde op het veld. Cox’ assistent Hans Hekman is een bekende van Balvers en zo werd het contact snel gelegd.

„Het is, zo denkt Robert-Jan, een intensief eerste half jaar geweest bij Laren. Daarom vindt hij het goed als er tussendoor ook een keer een andere stem voor de groep komt te staan. Je ziet dat bij meer clubs gebeuren, het is een beetje een trend. Afwisseling kan geen kwaad.”

En Laren gaat met een groep de zaal in die grote overeenkomsten heeft met de selectie die Cox in de hoofdklasse op het veld ter beschikking heeft. De verschillen: eerste keepster Joyce Sombroek staat wel op de spelerslijst, maar Karlijn Adank zal in het doel komen te staan. Verder zijn er vijf speelsters die mogelijk in aanmerking komen om met de nationale ploeg naar het EK en WK zaalhockey te gaan: Fabienne Roosen, Karlijn Adank, Lieke van Wijk, Elin van Erk en Laura Marell. Zij trainen regelmatig met de grote voorselectie van Oranje mee.

Balvers: „We hebben veel meiden op de lijst staan, maar we bekijken per speelweekend wie we oproepen. Enkele speelsters kunnen misschien beter wat rust nemen in verband met kwetsbaarheid voor blessures. Ik kan me ook voorstellen dat Laurien Leurink, die heeft meegedaan aan de Hockey World League Final in Nieuw-Zeeland, even vakantie wil. Maar in principe is iedereen op de lijst inzetbaar.”

Toch zal Leurink weinig spelen, vermoedt Balvers. En groen licht is er ook nog niet voor Lisanne de Lange. De middenveldster staat wel op de lijst voor de zaalcompetitie, maar het onderzoek naar haar gezondheid is nog niet afgerond. Dat laatste zegt Bo van Vliet als woordvoerster van de hockeybond.

De Lange, reserve bij het Nederlands elftal, werd enkele weken geleden op het laatste moment opgeroepen om mee te doen aan de Hockey World League Final in Auckland. Wat de bond en bondscoach Alyson Annan in de haast vergaten, was dat De Lange nog een hartonderzoek moest ondergaan. Bij aankomst in Auckland werd ze na een scan niet speelfit bevonden. Diepe teleurstelling bij Lisanne de Lange uiteraard, en enige zorgen over haar toekomst als hockeyster.

Het onderzoek is nog steeds gaande, aldus Bo van Vliet: „Als hockeybond wilden we Lisanne niet laten spelen omdat wij op dat moment verantwoordelijk zijn. Wat Lisanne bij Laren doet, is aan haar en aan de club. Zodra het medisch onderzoek is afgerond, zullen we dat als bond communiceren. Voorlopig kan ik nog niets over de uitslag melden.”

Frank Balvers zegt De Lange uiteraard in eerste instantie nog niet in de zaal te willen gebruiken. „We wachten ook af wat de hockeybond gaat zeggen en bovendien ligt voor haar, net als voor Laurien Leurink, de focus toch in eerste instantie op het veldhockey. Toch is het goed om al die namen op de lijst te hebben staan. Als we de play-offs halen kunnen we het team eventueel nog versterken. En dat geldt ook als we onverwachts toch weer onderin komen te staan.”

Poule des doods

’De poule des doods’ noemt Laren-coach Frank Balvers groep A waarin Laren terecht is gekomen in de hoofdklasse zaalhockey. Om de play-offs te halen moet Laren boven Amsterdam, HDM en Kampong, de favorieten, zien te eindigen. HGC en Union zijn de overige opponenten. De beste twee gaan over naar de kruisfinales. Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 17-12-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

29°Cma
28°Cdi
28°Cwo
21°Cdo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (23)

12 juli.-  De langspeelplatencollectie van mijn vader bevatte naast conferences van Toon Hermans en diverse concerten van dekoninklijke zangvereniging ‘de Maastreechter Staar’ ook het singletje ‘Een pikketanussie gaat er altijd in’, een onvervalste meezinger van Johnny Jordaan.   Ik hou me bij één drankjeEen glaasje recht op en neerWant het liefste word  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]