Laren zorgt voor doelpuntenregen bij NVC 0-12

23 okt.- Na 4 overwinningen op rij mochten we vandaag uit tegen NVC. NVC staat op dit moment op de 11de plaats met 1 punt uit 3 wedstrijden. Van de voorgaande wedstrijd hadden we vooral geleerd om gelijk bij aanvang de wedstrijd in je eigen tempo te gaan spelen.

NVC had blijkbaar daarentegen onderling afgesproken om vooral vanuit de counter te gaan werken. Dat zorgde bij aanvang van de wedstrijd dat Laren gelijk de boventoon voerde en NVC op hun eigen helft vast werd gezet. Doordat NVC het veld klein liet moest en nu juist op snelheid worden gespeeld. Dat was de eerste 10 minuten even zoeken, aftasten hoe de sterk de tegenstander was, maar uiteindelijk begon het te lopen en in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden hadden we ons eerste doelpunt binnen de 20 minuten binnen. Mooie pas door het midden waarna Jeroen Roest de keeper van NVC passeert en de bal in de touwen schiet. 0-1 voor Laren.

NVC heeft vooral last van het continu verplaatsen van de voorhoede van Laren. Coach NVC probeert ze daar op aan te sturen maar NVC krijgt dat niet onder controle. Al snel komt een tweede doelpunt. Gijs Vermijs komt vanaf rechts en speelt de bal op Jeroen Roest op de 16 meter lijn die hem vervolgens fraai tussen twee speler doorzet naar Joey Franken die vervolgens de bal langs de keeper in het doel weet te plaatsen. 0-2 voor Laren.

NVC heeft geen antwoord op de dynamiek en de snelheid van Laren. Laren heeft continu balbezit en door goed combineren, vooruit spelen komen de kansen. Ook de rechtsback Rutger Nordemann van Laren komt op door de ruimte die Gijs Vermijs hem geeft. Gijs geeft de bal mee op Rutger na goed doorlopen hem vanaf rechts mooi voor weet te leggen. Joey Franken legt hem vervolgens in het doel. 0-3 voor Laren. 

Het was duidelijk één richtingsverkeer. Dat zorgde soms ook voor de nodige drukte binnen de 16 meter van NVC. Rick Hoofd wist binnen de 16 meter een slim hakje te geven waarna Gijs kon doorlopen en hem in rechterkruising wist te plaatsen. 0-4 voor Laren. Ik had John Timmerman belooft een stukje te schrijven. Ik zal je zeggen het was nogal aanpoten met het maken van notities.

Omdat het zo soepel ging waren we soms geneigd om allemaal naar binnen de duiken en elkaar niet de ruimte te geven. Coach Fred Roest zorgde op zo’n moment dat de mannen weer even scherp werden gezet.

Ik ben vergeten te tellen hoe vaak (of hoe weinig) Ingmar van Rosmalen de bal heeft gehad, maar dat zal niet veel zijn geweest. De scheidsrechter floot af voor rust. Even een koppie thee me de mannen drinken. Gijs werd gewisseld door Wessel Roest en Joost Knuvers door Bart Kaarsgaren.

Tweede helft was niet anders. NVC kreeg het niet voor elkaar om aan de bal te komen en hun spel te spelen. Bart Kaarsgaren net ingekomen zorgde dan ook al snel voor de 0-5. En we hadden nog zo’n 40 minuten te gaan. Zesde doelpunt kwam van rechts. Mooie opbouw van achteruit en door combineren waarna Rutger Nordemann de bal op Jeroen Kaarsgaren speelde en die hem vervolgens heerlijk in het net schoot. 0-6 voor Laren.

Zevende doelpunt was van Bart Kaarsgaren die rustig bleef binnen de 16 meter en geplaatst scoorde. 0-7 en we zijn er nog niet. Laren kreeg steeds meer ruimte om te combineren en zo kwam Joey Franken vanaf links voorbij zijn tegenstander en plaatste hem prima terug op Jeroen Kaarsgaren die hem vervolgens strak wist af te ronden. 0-8 voor Laren.

Wessel Roest die de 2de helft er was ingekomen wist na mooie pas van Jeroen Roest te scoren. 0-9 op de teller. Ongeveer halverwege 2de helft werd Markus gewisseld door Jeffrey van t Wout. De tiende doelpunt werd gemaakt door Jeroen Roest die de bal kreeg aangespeelt van Rick Hoofd.

De wedstrijd ging er redelijk sportief aan toe al ontstonden er op een gegeven moment wel wat irritaties bij NVC zodat een speler van NVC 2 maal een gele kaart kreeg en van het veld moest en een tweede speler die het zelf voor gezien hield en van het toneel verdween.

Nog vlak voor tijd wisten nog tweemaal te scoren. De eerste kwam door een mooie combinatie tussen Thomas Roest en Joey waarna Rick hem wist in te koppen. De tweede van deze reeks en uiteindelijk twaalfde doelpunt kwam van Jeroen Roest. Speelt de keeper uit en prikt hem rustig in. 0-12 voor Laren.

Terugkijkend naar deze wedstrijd heeft iedereen echt zijn steentje bijgedragen. Ook de achterhoede en middenveld zoals spelers als Wouter Boogers, Markus Morsink, Thomas Roest, Joost Knuvers, Jeffrey van t Wout en Ingmar van Rosmalen zorgden voor de juiste spelverdeling en de opbouw in het spel. Complimenten dus aan al deze mannen!

As Woensdagavond wordt om 20.00 voor de volgende bekerronden aangetreden tegen Quick Amersfoort in Amersfoort.

Volgende week spelen we thuis tegen BVV, 1 van de outsiders in deze poule. De streekderby van het jaar. Aanvang 14.30 met na afloop o.a. live muziek. Dus iedereen van harte welkom.

Tot volgende week zou ik zeggen.

Erwin

 

Bron: SV Laren'99

 
Ga terug

Publicatie datum: 23-10-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Doe wat uw buurman doet!

17 nov.- Nu de spaarrentes in Nederland blijven kelderen (tot nog maar 0,5%!) zoeken steeds meer mensen naar alternatieven voor hun spaargeld. Wist u dat het mogelijk is om maar liefst een rendement van 6% te halen wanneer u   Lees verder

[Kijk op Laren]

Larens Behoud doet beroep op wet openbaarheid bestuur (WOB)

8 nov. -   Geachte college van Gedeputeerde Staten,   In het kader van de besluitvorming in de ARHI-procedure van de regio Gooi- en Vechtstreek verzoek ik u mij de informatie/documenten te verstrekken die zijn ingebracht in de vergadering van Gedeputeerde Staten van 7 november 2017 ten behoeve van de behandeling van dit onderwerp. Wij doelen hier op de geagendeerde stukken en niet de geamendeerde stukken NA behandeling in de v  Lees verder

[Het weer in Laren]

6,5°Cza
6,5°Czo
7°Cma
8°Cdi

[Opinie]

Opinie: Haren laat zich niet

15 nov.- De Provincie Groningen wil dat de gemeente Haren wordt opgeheven en samengevoegd met Groningen en Ten Boer. Daarin laat het provinciebestuur zich niets gelegen aan het referendum en de beginselen van beh  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Het was zo vertrouwd!

14 nov.- Waar eens bomen werden gezaagdWerd ook een nieuw plan gevraagdWat te doen met de vrijgekomen grond?Nieuwe sjieke huizen moeten er komenDaar staan straks mooie wijkenMaar voor alle Laarders of alleen voor de nieuwe rijkenDe hijsinstallatie mag blijvenAls een monument voor wat er eens wasOf wordt het alras verzaagd tot brandhout en asDe aanblik nu geeft je geen vreugdWat is er in het plan voor Larens jeugd ?De aankomende Sint heeft een beetje invoed op de tekst gehad.Tekening en tekst : Hans Houtkamphanshoutkamp@live.nl  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]