Sv Laren'99 kampioen!

13 mei.- Op meer dan overtuigende wijze heeft het eerste elftal van  sv Laren o.lv. trainer Fred Roest het kampioenschap in de competitie naar zich toegetrokken. De laatst overgebleven concurrent Weesp werd met een 7-0 nederlaag getrakteerd op een verdiende nederlaag.
De gehele competitie was het team van Roest de grote favoriet voor de titel en wisten zij deze rol meer dan waar te maken.
Alhoewel de laatste weken de klad erin leek te sluipen wist Roest zijn elftal weer te motiveren en werd een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld aan het publiek. 
Onder het toeziend oog van wethouder Stam, de KNVB, veel (oud)leden begon de wedstrijd enigszins nerveus, en moest de relevatie van het seizoen, doelman Ingmar Rosmalen, handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Eenmaal bijgekomen van deze schrik herpakte Laren zich en kregen diverse kansen. Het duurde tot de 32ste minuut alvorens Laren de voorsprong kon pakken, een corner werd slecht afgeslagen en kon Wouter Boogers vanuit een moeilijke hoek de 1-0 inkoppen, en 2 minuten later werd het pleit beslecht door een mooie kopbal van Jordi Karssen en kon Laren met een 2-0 voorsprong gaan genieten van de thee.
Na de rust was het alleen nog maar Laren die het spel dicteerde en werd in de 50ste tot en met de 58ste minuut een 5-0 voorsprong opebouwd. 
Roest gaf daarna de overige spelers ruimte om mee te delen in het succes, Knuvers, Jeroen Kaarsgaren en Wessel Roest kregen ook hun minuten en Roest wilde daarmee de kracht van het huidige seizoen vormgeven, een heerlijke selectie om mee te werken.
Ook deze wissels wilden hun stempel drukken op deze kampioenswedstrijd en door in de slotfase extra druk te geven werd uiteindelijk de 7-0 op het scorebord gezet en maakt het elftal van Roest de kans op de meest succesvolle club te worden van Nederland, want naast het ongeslagen kampioenschap is ook het tweede elftal kampioen geworden en strijden jongens onder 17 en 19 om de districtsbeker.
De ontwikkelingen bij Laren werden gadegeslagen door wethouder Ton Stam en mocht hij vol trots de schaal overdragen naar aanvoerder Bart Kaarsgaren, en is laatstgenoemde ondertussen een van de meest dragende spelers van Laren.
Een trotse trainer Fred Roest gaat na dit seizoen Laren omruilen voor OSM uit Maarssen en hoopt ook daar de nodige successen te mogen boeken en ziet voor de huidige selectie voldoende mogelijkheden om door te stijgen.
Al met al sluit Laren een uitstekend seizoen af en krijgt het beleid van deze vereniging een prachtige kers op de taart en worden deze inspanningen door het nieuwe college vertaald in nieuw sportbeleid voor ons dorp.
SV Laren zal afgelopen weekend zijn titel gevierd hebben en zal de komende weken hun titel glans willen geven door ongeslagen te blijven. Diemen en Real Sranang zouden nog roet in het eten kunnen strooien maar gezien de instelling van Laren lijkt dit een utopie en kunnen zij het seizoen afsluiten zonder punten verlies. Bron: Chris Bogaers
Ga terug

Publicatie datum: 13-5-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Larens Behoud: Handen af van de Gooise hei

14 sept.- Larens Behoud heeft met afschuw kennis genomen van de in Hilversum gepresenteerde toekomstvisie waar de gemeente Hilversum aan heeft meegewerkt. Een weg over de hei van de A1 bij Bussum naar het Mediapark in Hilversum , al of niet met kabelba  Lees verder

[Kijk op Laren]

Bedankspeech Sean Bogaers aan vrijwilligers

Larens Behoud-gemeenteraadslid en jongerenwerker  Sean William Bogaers (29)hield  vrijdagavond 7 september 2018 in het Larense Brinkhuis  op jaarlijkse vrijwilligersavond een monumentale blikopener./speechvrijwilligersavond 2018ode aan de vrijwilligerswerk (de Warrekam)   goedenavond dame  Lees verder

[Het weer in Laren]

8°Cdi
7,5°Cwo
13°Cdo
15°Cvr

[Opinie]

Gooi en Eemlander: Moeder Jaeger verdient Gooise dank

17 sept.- Denken plannenmakers er nu wel of niet aan om asfaltmachines de Westerheide op te sturen om het Mediapark beter bereikbaar te maken voor auto’s? Sinds maandag beroert die vraag de Gooise gemoederen. De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger ( zie foto)  verantwoordelijk voor media, en economie,  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (33)

19 sept.-  Toen ik in het najaar van 2001 werd gevraagd de politieke arena van Laren te betreden, vroeg ik mij af of ik het wel kon. Een afweging die altijd mijn drijfveer is geweest.  Ik begon na te denken hoe ik de Laa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]