Sv Laren'99 kampioen!

13 mei.- Op meer dan overtuigende wijze heeft het eerste elftal van  sv Laren o.lv. trainer Fred Roest het kampioenschap in de competitie naar zich toegetrokken. De laatst overgebleven concurrent Weesp werd met een 7-0 nederlaag getrakteerd op een verdiende nederlaag.
De gehele competitie was het team van Roest de grote favoriet voor de titel en wisten zij deze rol meer dan waar te maken.
Alhoewel de laatste weken de klad erin leek te sluipen wist Roest zijn elftal weer te motiveren en werd een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld aan het publiek. 
Onder het toeziend oog van wethouder Stam, de KNVB, veel (oud)leden begon de wedstrijd enigszins nerveus, en moest de relevatie van het seizoen, doelman Ingmar Rosmalen, handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Eenmaal bijgekomen van deze schrik herpakte Laren zich en kregen diverse kansen. Het duurde tot de 32ste minuut alvorens Laren de voorsprong kon pakken, een corner werd slecht afgeslagen en kon Wouter Boogers vanuit een moeilijke hoek de 1-0 inkoppen, en 2 minuten later werd het pleit beslecht door een mooie kopbal van Jordi Karssen en kon Laren met een 2-0 voorsprong gaan genieten van de thee.
Na de rust was het alleen nog maar Laren die het spel dicteerde en werd in de 50ste tot en met de 58ste minuut een 5-0 voorsprong opebouwd. 
Roest gaf daarna de overige spelers ruimte om mee te delen in het succes, Knuvers, Jeroen Kaarsgaren en Wessel Roest kregen ook hun minuten en Roest wilde daarmee de kracht van het huidige seizoen vormgeven, een heerlijke selectie om mee te werken.
Ook deze wissels wilden hun stempel drukken op deze kampioenswedstrijd en door in de slotfase extra druk te geven werd uiteindelijk de 7-0 op het scorebord gezet en maakt het elftal van Roest de kans op de meest succesvolle club te worden van Nederland, want naast het ongeslagen kampioenschap is ook het tweede elftal kampioen geworden en strijden jongens onder 17 en 19 om de districtsbeker.
De ontwikkelingen bij Laren werden gadegeslagen door wethouder Ton Stam en mocht hij vol trots de schaal overdragen naar aanvoerder Bart Kaarsgaren, en is laatstgenoemde ondertussen een van de meest dragende spelers van Laren.
Een trotse trainer Fred Roest gaat na dit seizoen Laren omruilen voor OSM uit Maarssen en hoopt ook daar de nodige successen te mogen boeken en ziet voor de huidige selectie voldoende mogelijkheden om door te stijgen.
Al met al sluit Laren een uitstekend seizoen af en krijgt het beleid van deze vereniging een prachtige kers op de taart en worden deze inspanningen door het nieuwe college vertaald in nieuw sportbeleid voor ons dorp.
SV Laren zal afgelopen weekend zijn titel gevierd hebben en zal de komende weken hun titel glans willen geven door ongeslagen te blijven. Diemen en Real Sranang zouden nog roet in het eten kunnen strooien maar gezien de instelling van Laren lijkt dit een utopie en kunnen zij het seizoen afsluiten zonder punten verlies. Bron: Chris Bogaers
Ga terug

Publicatie datum: 13-5-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

26,5°Cdi
25,5°Cwo
22,5°Cdo
17°Cvr

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an (23)

12 juli.-  De langspeelplatencollectie van mijn vader bevatte naast conferences van Toon Hermans en diverse concerten van dekoninklijke zangvereniging ‘de Maastreechter Staar’ ook het singletje ‘Een pikketanussie gaat er altijd in’, een onvervalste meezinger van Johnny Jordaan.   Ik hou me bij één drankjeEen glaasje recht op en neerWant het liefste word  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]