SV Laren'99 verslaat concurrent Weesp: 1-0

26 nov.- Afgelopen zaterdag stond in Weesp de topper op het programma tussen de allebei nog ongeslagen teams van Weesp en Laren. Het enige verschil op de ranglijst was het veel betere doelsaldo van sv Laren, en deze ploeg startte dan ook licht als favoriet voor deze wedstrijd.
Trainer Fred Roest had er in de voorbereiding dan ook geen gras over laten groeien en stuurde zijn elftal met een offensieve boodschap het veld in, veel druk zetten en het tempo zo hoog mogelijk houden. Dat laatste was niet eenvoudig want door de overvloedige  regenval was het veld zeer zwaar.
Vanaf minuut 1 was deze boodschap duidelijk en startte Laren zeer voortvarend wat binnen 5 minuten tot 2 doelkansen voor Laren leidde,  maar helaas kon de grote schare meegereisde supporters nog niet juichen.
Weesp moest duidelijk even herstellen van de eerste aanvalsgolven, maar van de schrik bekomen begonnen ook zij beter in hun spel te komen waardoor het een tactische wedstrijd werd. In het verloop van de eerste helft werd het voetballend steeds minder, werd de opbouw niet verzorgd en werd de lange bal als wapen gebruikt, niet echt mooi om te zien , de kansen aan beide kanten werden niet benut en werd de rust bereikt met een 0-0 stand.
In de tweede helft mocht kersverse vader Jeroen Kaarsgaren zijn kunsten vertonen door de geblesseerde Gijs Vermijs te vervangen.
Bij aanvang hetzelfde beeld als in de eerste helft, Laren begon offensief en creëerde gelijk weer kansen, uiteindelijk duurde het tot de 64ste minuut toen Rick Hoofd er even een schepje bovenop gooide en diverse verdedigers van Weesp wist af te schudden en de bal met een geplaatste schuiver in het doel achter te laten.
De wedstrijd had dat doelpunt nodig want daardoor moest Weesp zijn defensieve tactiek loslaten en werd het doel van Laren vaker opgezocht. Door het op en neergaande spel van beide teams werd een forse aanslag gepleegd op de conditie van beide teams, maar hielden de teams elkaar aardig in balans.
In de slotfase van de wedstrijd kreeg Weesp nog voldoende kansen om een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar was het uitblinker doelman Ingmar van Rosmaler die ervoor zorgde dat de 3 punten meegingen naar Laren.
Al met al misschien een ietwat geflatteerde overwinning, maar bij Laren zullen ze daar geen boodschap aan hebben en zetten zij de race voort wat uiteindelijk zal moeten leiden tot het kampioenschap en de promotie.
Aankomende zaterdag om 14.30 uur speelt Laren thuis tegen Zeeburgia.  Bron: SV LAren Chris Bogaers

Opstelling Laren: van Rosmalen, Nordemann, Morssink, Boogers, Roest, Kaarsgaren, Hoofd, Hop, Roest, Vermijs en Franken, invallers Kaarsgaren, Creemers en Resing
Verstuurd vanaf mijn iPad
 

Ga terug

Publicatie datum: 26-11-2017

[Laren in beeld]

[Column]

Ruime voldoendes voor Laren!

12 dec.- In Friesland zijn op 22 november gemeenteraadsverkiezingen geweest voor de uitgebreide herindelingen die daar per 1 januari 2018 aan de orde zijn. Een van de betrokken burgemeesters zei: ‘Zelfstandigheid kan alleen blijven bestaan als een  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een modern monument

16 dec.- Reusachtig, pompeus en weinig elegant maar wel enorm nadrukkelijk aanwezig. Rij een tamelijk willekeurige plaats als Barneveld, Barendrecht, Bakel of Baarlo in en je stuit bijna altijd op een pand met de allure van een postmodern mausoleum. Het is dan bijna zonder uitzondering het pand van de lokale Rabobank. In héél zeldz  Lees verder

[Het weer in Laren]

4°Cma
2,5°Cdi
2°Cwo
2,5°Cdo

[Opinie]

Larens Behoud-voorzitter Timo Smit: 'Gemeentelijke fusies zijn briljante mislukking'

8 dec.- Larens Behoud heeft donderdag 7 december uitgeroepen tot de Dag van de Briljante mislukkingen. "Een mooi initiatief om foute beslissingen, verkeerde inschattingen, aannames die totaal anders u  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Het was zo vertrouwd!

16 dec.- Mijn duifje is weggevlogenDoor een gat in het dakWaar vele jaren er voorHet stenen duifje bleef kijkenNaar mensen die er langs liepenZomaar kijkend naar zomaar een oud boerderijtjeNaar een gekromd dakDat was het gebruikEen boom deed daar zijn bestEn hield het dak en riet op zijn plekVerbouwen maar, de container is nog niet volMet de restanten van jarenlang woongenotLangs lopen kijken naar een nieuw te bouwen huisIn een straat zonder mestgeurEen huis met een andere grandeurTekening en tekst : Hans Houtkamphanshoutkamp@live.nl  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]