Finishfeestjes voor iedereen bij Gooise Wandelvierdaagse

19 juni.- Inschrijven voor de jubileumeditie van de Gooise Wandelvierdaagse kan nog tot en met zondag via de website van de organisatie. Daarna kan men zich nog inschrijven bij het startbureau, dat is geopend op de wandeldagen van 20 tot en met 23 juni. Voorinschrijvers krijgen een exemplaar van het jubileumboekje dat is gemaakt over tien jaar ’W4d’.

Voorzitter Tim Bitter rekent stiekem toch wel op tien procent meer deelnemers dan vorig jaar. „We hadden toen twee extreme dagen, een met hitte en de slotdag met regen. Dit jaar komen we wel op boven de 1650”, schat hij.

Bijzonder vindt hij dat er dit jaar ook een route is uitgezet voor parkinsonpatiënten. De vijf kilometer wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut gelopen. „Voor deze groep is dit een enorme uitdaging”, zegt Bitter, die overigens ook zijn petje afneemt voor wandelaars die dagelijks veertig kilometer in de benen krijgen.

 

„Er zijn om de verrassing voor de geroutineerde wandelaars erin te houden enkele routewijzigingen. Zo lopen we dit jaar door het oude dorp van Huizen en is ook door Eemnes de route aangepast. Om het nog mooier te maken.”

De tiende editie krijgt een feestelijke aankleding. „Vorig jaar werd de aankomst soms vertroebeld door regenachtig weer, waardoor mensen meteen naar huis gingen. De grote tent die we neer gaan zetten bij de finish gaat dat ondervangen”, hoopt medeorganisator Gerard Smit.

Om de ’nazit’ nog wat aantrekkelijker te maken is er elke dag een muzikale ontvangst van de binnenkomende wandelaars.

„De eerste dag een shantykoor, de tweede komt er een draaiorgel, de derde is er ook muziek en de vierde dag komen de Wallenkraaiers uit Naarden spelen, een dweilorkest. Dan kunnen de voetjes van de vloer.”

Hebben ze daar dan nog wel trek in na vier dagen lang 10, 20, 30 of zelfs 40 kilometer wandelen? „Haha, reken maar. Het is gezelligheid troef en hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus ook niet-wandelaars zijn welkom bij de finish.”

De goede doelen die dit jaar delen in de opbrengst zijn Scouting Raboes in Laren, de stichting Vier het Leven - dat ook een legertje vrijwilligers levert om de wandeltocht in goede banen te leiden - en het Goois Natuurreservaat.

„Dat is onze gastheer, want grote delen van het parcours voeren door de Gooise natuurgebieden die door GNR worden beheerd”, zegt Smit.

Tot en met zondag kunnen deelnemers zich inschrijven via wandelvierdaagsehetgooi.nl voor 1, 2, 3 of 4 dagen meewandelen. Abonnees van deze krant genieten korting, evenals KWBN -en SGWB-leden en vrijwilligers van Vier het Leven. Bron: Gooi en eemlander 
Ga terug

Publicatie datum: 15-6-2018

[Laren in beeld]

[Column]

Vechten voor zelfstandigheid. Juist nu !!

12 juli.- Het wordt er allemaal niet duidelijker op. De minister vertraagt de besluitvorming over fusie. De een legt het uit dat dit vooral betekent dat de koers wordt verlegd naar het faciliteren van&  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

Een mooie start

8 juli.- Dit is niet mijn eerste column in het Larens Journaal, maar wel als nieuwbakken wethouder. “Ik ben blij, trots en nederig”, zei Femke Halsema, de nieuwe burgemeester van Amster  Lees verder

[Het weer in Laren]

19°Czo
24°Cma
27°Cdi
27°Cwo

[Opinie]

Opinie Gooi en Eemlander: Provincie moet knip blijven trekken

12 juli.- Het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland om uit het Goois Natuurreservaat te stappen kwam, zo lijkt het, voor het Gooi als een donderslag bij heldere hemel. Dat is vreemd. Hebben rentmeester-directeur Karen Heerschop en voorzitter Kees-Jan Doske  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

bol an 24

19 juli.- Een van de meest bijzondere monumenten van Laren is de Mauvepomp. Een eerbetoon aan de meesterschilder  Anton Mauve (1838-1888)die de laatste vier jaar van zijn leven in de villa Ariette woonde  aan de Naarderstraat, tegenover het huidige Singermuseum.Hij was beroemd en geliefd bij kunstverzamelaars in binnen- en buitenland. In Amerika waren vooral  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]