Singer: Wat ik moest verzwijgen VERVALT
op 3 mei
 
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Singer Laren doet dat dit jaar met de wereldpremière van de toneelvoorstelling Wat ik moest verzwijgen. Een indringend toneelstuk, dat geschreven is door Edwin de Vries in samenwerking met Mette Bouhuijs en gebaseerd is op het gelijknamige boek van Ariëlla Kornmehl. Deze toneelproductie is een samenwerking tussen Singer Laren, regisseur Edwin de Vries en Toneelgezelschap De Papegaai. Wat ik moest verzwijgen is te zien op 3 en 4 mei in Singer Laren.

Wat ik moest verzwijgen
Een oudere dame krijgt bezoek van een twintig jaar jongere man, die haar een schilderij van Isaac Israëls komt terugbrengen, dat haar toebehoorde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij kent haar van de begrafenis van zijn ouders, die pas geleden bij een ongeluk zijn omgekomen. Zij kent hem nog van veel eerder, maar dat vertelt ze hem niet. Hij heeft geen idee wie zij is. Zij weet heel goed wie hij is, maar heeft ooit beloofd dat nooit bekend te zullen maken. Het schilderij dat hij haar komt terugbrengen, brengt allerlei herinneringen bij haar teweeg, die ze tot dan toe verborgen heeft weten te houden. Zelfs haar dochter weet van niets.

Na zestig jaar komt het hele verdrongen verleden bij haar terug: de tijd van haar onderduik in Haarlem; de buurman die niet van onbeschreven gedrag bleek te zijn en de gruwelijkheden die ze moest doorstaan om zichzelf te beschermen. Een onthullende en schokkende waarheid voor alle betrokkenen.

Edwin de Vries
Singer Laren produceert de voorstelling in samenwerking met Edwin de Vries en Toneelgezelschap De Papegaai. De Tweede Wereldoorlog is in het werk van schrijver Edwin de Vries een terugkerend thema. Zo schreef hij de films: In de schaduw van de overwinning (1986), Left Luggage (1998), The Discovery of Heaven (2001). Later schreef hij het toneelstuk De Pianist (2008) en de musical Soldaat van Oranje (2010). In 2016 speelde hij met zijn zoon in Westerbork Serenade, een toneelstuk dat hij schreef over het leven van zijn vader gedurende de oorlog. In 2012 werd hij geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege zijn grote betekenis voor de Nederlandse cultuur.

Toneelgezelschap De Papegaai
Toneelgezelschap De Papegaai is een Larens toneelgezelschap, dat streeft naar een aansprekende mix tussen toneel, zang en cabaret. Het richt zich op jong én oud, zowel qua publiek als qua acteurs en actrices. Het toneelgezelschap heeft een sterke band met Singer Laren, die stamt uit de tijd van Anna Singer. Opgericht in november 1920, viert Toneelgezelschap De Papegaai dit jaar haar 100ste jubileum.

Wat ik moest verzwijgen is te zien in Singer Laren op 3 mei om 15.00 uur en na de herdenking op De Brink op 4 mei om 21.00 uur. Prijs €19,50 | Singer Supporters €17.00. De voorstelling is onderdeel van Theater Na de Dam.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.singerlaren.nl/watikmoestverzwijgen of aan de kassa in Singer Laren

Ga terug of bekijk naar jaaroverzicht van 2020,2021

[Laren in beeld]

[Column]

Zorg voor elkaar en Laren

23 mrt.- Beste leden van Larens behoud  Namens mijn mede bestuursleden Ineke, Frank, Leon en Leo spreek ik allereerst de hoop uit dat het jullie en jullie dierbaren goed gaat in deze bizarre tijd. En dat het stringent houden aan de RIVM richtlijnen voor ons allen mag leiden tot het ontsnappen  Lees verder

[Kijk op Laren]

Beste steunfractieleden van Larens Behoud

1 apr.- Beste Steunfractieleden,   Het zijn bizarre tijden. De wereld is deels op slot, tot stilstand gekomen, en helaas hebben we in Laren ook zieken te betreuren en zijn er mensen overleden aan het coronavirus. Dat alles raakt ons zeer. Via de app en op andere wijzen zijn onze wethouders en onze fractie op  Lees verder

[Het weer in Laren]

3°Cza
3°Czo
9°Cma
11,5°Cdi

[Opinie]

Italie ,zieligste jongetje van de klas

1 apr.-De man op de foto is Guiseppe Conte, sinds 1 juni 2018 de 58e premier van Italië. Deze week waste hij Nederland de oren omdat we niet onmiddellijk akkoord gaan met het voorstel de portemonnee te trekken om de Italiaanse economie te redden nu die door de Coronacrisis onder zware druk staat. Nederland wil eerst garanties dat het land nou eens eindelijk financieel orde op zaken stelt, ze  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 113

1 apr.-Dit kan er ook nog wel bij, moet de Singer-directie gedacht hebben toen maandagochtend bleek  – bizar, op de geboortedag van de beroemde schilder– een Van Gogh uit het museum was gejat. Het van het Groninger Museum geleende werk ‘Lentetuin’ (1884) schilderde Vincent  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]