Elfde editie theaterfestival: Vuurol biedt meer

11 apr.- Op beide Pinksterdagen op 9 en 10 juni is er weer Vuurol te beleven in de bossen rond de Kuil van Drakenstein. Dit betekent veel verrassend theater en kunst voor jong en oud rond het thema “Uitpluizen” met het bos in één van de hoofrollen.

Plannen in uitvoering

“We lopen over van mooie plannen voor deze editie en deze komen in grote getale van de grond!” vertelt Jeannette Groenewoud over de programmering van dit jaar. “Er staan 20 voorstellingen, 16 korte acts en veel kunst, waaronder 9 LandArt kunstwerken, op stapel. Ook mij weten de artiesten te verbazen met hun nieuwe ideeën en invalshoeken; dat maakt Vuurol elk jaar weer tot een ontzettend leuke belevenis.”

Talent en ontwikkeling

Er doen bekende en nieuwe groepen mee. Er is volop ruimte voor jong talent. Dit jaar komen de jongste acteurs uit de talentklas van Scholen in de Kunst; zij maken hun eigen keuzes bij het creëren van hun voorstelling. Dat geeft een heel mooie inkijk in de belevingswereld van jonge mensen en levert boeiend theater op. 

Afgestudeerde theatermakers schitteren in nieuwe voor het bos gemaakte creaties, soms onder mentorschap van “oude rotten in het vak”. Vaker op eigen sterke vleugels, zoals de groep Matrose met een nieuwe voorstelling zal laten zien. Verder zijn er volop doorgewinterde professionals met een voorliefde voor locatietheater, artistieke vrijheid en een sterke verbinding met publiek. 

Vernieuwen

Vuurol wil zich blijven vernieuwen en de makers én het publiek blijven uitdagen. Vuurol wil experiment en ontwikkeling aangaan. Vuurol wil net als elk jaar een pracht van een theaterfestival neerzetten en enorm veel plezier bieden met een verscheidenheid aan ervaringen. Geniet van een opera over de vlag en waar deze voor staat, een reis als van Odysseus, een soundscape van de hei met Spoken Word, mime bij ‘mensen in doosjes’. Of zorg heel duurzaam voor de stroom van de versterking van de liedjeszanger. 

 

Korte ontmoetingen

Het spelen van de UltraKorteVoorstellingen vindt plaats op en langs de wandelpaden. Straattheaterachtige korte acts, die variëren van aubades, het uitpluizen van je oorsprong door wetenschappers, tot bewegelijke ontmoetingen rondom de Doos van Pandora en heel veel meer.

 

Kinderen

Van de 20 voorstellingen worden er 5 gemaakt voor kinderen. Deze zijn ook zeer genietbaar voor volwassenen en zoals gebruikelijk bij Vuurol, is het omgekeerde ook het geval. Kruip onder de rok van een dame, bezoek een neergestorte ballon, ontmoet een afgedreven ijsbeer en kom achter het geheim van de haas. 

 

 

LandArt

Voor het tweede jaar doen er meer LandArtkunstenaars mee. Zij maken negen bijzondere kunstwerken, geïnspireerd door het thema en plekken in het bos. Het publiek kan deelnemen aan de speciale (gratis) LandArtwandeling, voorafgaand aan het festival. Om 10.30 uur leidt deze langs de kunstwerken en hoor je het verhaal van de kunstenaars. Opgave bij reservering:Natuurlijk zijn de kunstwerken ook te bezoeken tijdens het festival.

 

 

Meer info op www.vuurol.nl Boek nu met vroeg-boekkorting op https://www.vuurol.nl/programma/reserveren/Ga terug

Publicatie datum: 11-4-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Een lange, hete zomer

13 juli.- Elsevier heeft Laren op de tweede plaats gezet als fijnste plaats van Nederland om in te wonen.Het gemeentebestuur is daar met recht trots op, in het volle besef dat we dat allemaal s  Lees verder

[Kijk op Laren]

Hoe zou Annie Schrijer-Pierik dat nou opgelost hebben?

13 aug.- Dat vroeg ik mij afgelopen weekeinde af, toen ik een gesprek aan het uitwerken was, dat ik kort geleden had met  Dirk Jan Hildebrand.Inzet was het op voorhand al té leuke Foodtruck Festival van Le Bocque. Maar zeker ook over  Lees verder

[Het weer in Laren]

18°Czo
22,5°Cma
26°Cdi
27°Cwo

[Opinie]

Narcostaat

19 aug.- Nederlandse jongeren nemen grote risico’s door op festivals in het buitenland drugs te gebruiken of te verkopen, meldt de Telegraaf.  In tegenstelling tot het lankmoedige Nederland, wordt in andere landen namelijk wel streng  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 81

21 aug.-  De afgelopen week trok ik weer eens mijn wandelschoenen aan voor een ‘retourtje’ Lage Vuursche. Ik was vooral benieuwd naar de bloeiende heide en of er al iets te plukken viel van de bramenstru  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]