Elfde editie theaterfestival: Vuurol biedt meer

11 apr.- Op beide Pinksterdagen op 9 en 10 juni is er weer Vuurol te beleven in de bossen rond de Kuil van Drakenstein. Dit betekent veel verrassend theater en kunst voor jong en oud rond het thema “Uitpluizen” met het bos in één van de hoofrollen.

Plannen in uitvoering

“We lopen over van mooie plannen voor deze editie en deze komen in grote getale van de grond!” vertelt Jeannette Groenewoud over de programmering van dit jaar. “Er staan 20 voorstellingen, 16 korte acts en veel kunst, waaronder 9 LandArt kunstwerken, op stapel. Ook mij weten de artiesten te verbazen met hun nieuwe ideeën en invalshoeken; dat maakt Vuurol elk jaar weer tot een ontzettend leuke belevenis.”

Talent en ontwikkeling

Er doen bekende en nieuwe groepen mee. Er is volop ruimte voor jong talent. Dit jaar komen de jongste acteurs uit de talentklas van Scholen in de Kunst; zij maken hun eigen keuzes bij het creëren van hun voorstelling. Dat geeft een heel mooie inkijk in de belevingswereld van jonge mensen en levert boeiend theater op. 

Afgestudeerde theatermakers schitteren in nieuwe voor het bos gemaakte creaties, soms onder mentorschap van “oude rotten in het vak”. Vaker op eigen sterke vleugels, zoals de groep Matrose met een nieuwe voorstelling zal laten zien. Verder zijn er volop doorgewinterde professionals met een voorliefde voor locatietheater, artistieke vrijheid en een sterke verbinding met publiek. 

Vernieuwen

Vuurol wil zich blijven vernieuwen en de makers én het publiek blijven uitdagen. Vuurol wil experiment en ontwikkeling aangaan. Vuurol wil net als elk jaar een pracht van een theaterfestival neerzetten en enorm veel plezier bieden met een verscheidenheid aan ervaringen. Geniet van een opera over de vlag en waar deze voor staat, een reis als van Odysseus, een soundscape van de hei met Spoken Word, mime bij ‘mensen in doosjes’. Of zorg heel duurzaam voor de stroom van de versterking van de liedjeszanger. 

 

Korte ontmoetingen

Het spelen van de UltraKorteVoorstellingen vindt plaats op en langs de wandelpaden. Straattheaterachtige korte acts, die variëren van aubades, het uitpluizen van je oorsprong door wetenschappers, tot bewegelijke ontmoetingen rondom de Doos van Pandora en heel veel meer.

 

Kinderen

Van de 20 voorstellingen worden er 5 gemaakt voor kinderen. Deze zijn ook zeer genietbaar voor volwassenen en zoals gebruikelijk bij Vuurol, is het omgekeerde ook het geval. Kruip onder de rok van een dame, bezoek een neergestorte ballon, ontmoet een afgedreven ijsbeer en kom achter het geheim van de haas. 

 

 

LandArt

Voor het tweede jaar doen er meer LandArtkunstenaars mee. Zij maken negen bijzondere kunstwerken, geïnspireerd door het thema en plekken in het bos. Het publiek kan deelnemen aan de speciale (gratis) LandArtwandeling, voorafgaand aan het festival. Om 10.30 uur leidt deze langs de kunstwerken en hoor je het verhaal van de kunstenaars. Opgave bij reservering:Natuurlijk zijn de kunstwerken ook te bezoeken tijdens het festival.

 

 

Meer info op www.vuurol.nl Boek nu met vroeg-boekkorting op https://www.vuurol.nl/programma/reserveren/Ga terug

Publicatie datum: 11-4-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Dichtbij voor onze inwoners

17 apr.- Voor wie het bericht nog niet heeft gelezen, de gemeente Laren beschikt sinds 5 april weer over een Advies & Informatiepunt voor vragen over zorg en welzijn. Bewoners met vragen hierover, zoals over huishoudelijke onder-steuning, kunnen hier persoonlijk t  Lees verder

[Kijk op Laren]

Wist u dat

19 apr.- Op de zijtak in mooi Laren Staat een prachtige Saksische boerderij uit 1630 Sinds 1957 is daar een steenhouwerij gevestigd Jeroen Kuyer heeft het oude ambacht met zijn werk een nieuwe kans gegeven. Hij beheerst dit oude ambacht in al zijn facetten wat niet veel steenhouwers nog kunnen zeggen   Lees verder

[Het weer in Laren]

24°Cma
19,5°Cdi
15,5°Cwo
11,5°Cdo

[Opinie]

Gooi- en Eemlander Opinie: burgemeesters kijken weg en dat is zorgelijk

31 mrt.- Waar het gaat om de echte criminaliteitscijfers draaien de burgemeesters van de grootste gemeente in deze regio (Pieter Broertjes, Hilversum) en een van de kleinste (Rinske Kruisinga, Laren) om de hete brei heen. Naar buiten toe weigeren ze de koe bij de hoorns te vatten. Daarmee doen ze in feite mee aan wat  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 63

18 apr.-  Mijn vrouw Annemarie en ik zaten jaren geleden in Nick Vollebregt’s eetcafé aan een zespersoons-tafel met naast ons een onbekend echtpaar. Tussen hen en ons in aan beide kanten een lege stoel. Terwijl we na de escargots wachtten op het  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]