Geen Kermisweek in Blaricum vanwege corona

1 juli.- "Wij hebben in goed overleg met de gemeente, de organisatoren van onze evenementen en het bestuur van de Oranjevereniging besloten dat alle evenementen van de Oranjevereniging betreffende de kermis geen doorgang kunnen vinden", laat Mona Deuning namens het bestuur van Oranjevereniging Blaricum weten. 

De Oranjevereniging hoopt dat de inwoners deze beslissing zullen begrijpen. "De gezondheid van ons allen is het allerbelangrijkste." Het is een teleurstelling voor iedereen dat het Blaricumse feest nu niet door kan gaan, want velen hadden gehoopt dat het met de versoepeling van de coronamaatregelen wel zou lukken.

Ondoenlijk
Die versoepelingen werden ook door de Oranjevereniging met spanning gevolgd. "Veel mensen dachten dat de Kermisweek wel door zou kunnen gaan nu weer meer kan, maar met de nieuwe regels is het ondoenlijk voor ons om aan alle eisen te voldoen."

"In onze overweging heeft meegespeeld dat, wil men iets organiseren boven de 250 personen, men verplicht is te vragen aan de bezoekers of ze gezondheidsklachten hebben en om te reserveren, zodat contact kan worden opgenomen als blijkt dat een aanwezige is besmet was met het coronavirus."

Afwachten
"Er moeten voldoende sanitaire voorzieningen en uitgangen aanwezig zijn en er mogen geen opstoppingen ontstaan. Verleden jaar werd ons door de gemeente ook nieuwe maatregelen opgelegd, het was toen even slikken en afwachten, maar wat hebben we een geweldige kermis gehad in 2019."

"Het coronavirus gebiedt ons aan vele maatregelen te houden, waardoor er een kermis ontstaat die wij niet gewend zijn. Denk maar aan de anderhalve meter afstand, geen omhelzing, niet meezingen in de kroeg en wij denken dat er nog veel meer te bedenken is wat de bezoekers ontzegd wordt."

Niemand teleurstellen
"Dan blijft de vraag is het mogelijk en verstandig om toch iets te organiseren met deze versoepelde maatregelen? Mogelijk? Misschien in het heel klein. Maar wij willen niemand teleurstellen, dus als wij kermis vieren doen wij dat met alle Blaricummers."

"Verstandig? Wij denken van niet. Gezondheid gaat echt voor. De Minister President zei het al: 'Het virus gaat niet op vakantie' en 'afstand houden, geeft ruimte aan elkaar'. Een teleurstelling voor de bezoekers, maar ook voor ons. Wij wensen iedereen een goede zomer toe en hopen iedereen snel te kunnen ontmoeten op een van onze evenementen die wel kunnen worden georganiseerd." Bron en foto: Laarder Courant de Bel
Ga terug

Publicatie datum: 1-7-2020

[Laren in beeld]

[Column]

Verklaring fractievoorzitter Larens Behoud over de ontstane onrust in het dorp met betrekking tot de herontwikkeling van de Brink.

3 aug.- Laat ik voorzichtig zeggen dat ik wel eens rustiger van vakantie ben teruggekomen. Natuurlijk heb ik tijdens mijn vakantie ook genoeg mee gekregen van wat er in Laren speelde. Het gaat wat ver om te zeggen dat we 24/7 met dorpspolitiek bezig zijn, maar de perikelen ro  Lees verder

[Kijk op Laren]

De Brink, het dorp, de mensen

3 aug.- Op 24 juni om 22.42 uur werd ik met onmiddellijke ingang voorzitter van de mooiste, grootste en meest interessante politieke club van Laren. Reden was het aannemen van het raadsbesluit inzake de herinrichtingsschets De Brink en het opstap  Lees verder

[Het weer in Laren]

31°Cwo
28°Cdo
25°Cvr
21°Cza

[Opinie]

Bomen

25 juli.- ‘Bomen maken emotie los en al snel verdwijnt de rede dan door de achterdeur.’ Zo valt Ronald Frisart vanochtend met de deur in huis in zijn analyse over de commotie die in Laren is ontstaan met betrekking tot de 24 juni door de gemeenteraad aangenomen ‘Inrichtingschets Herinrichting Brink’ waarin een Wadi, een verdiepte bovengrondse wateropvang van 60 bij 30 meter en dientengevolge een bomenkap van 41 bomen op de historische Brink is voorzien. Inmiddels ondersteunen ruim 1350 handtekeningen de petitie ‘stop de bomenkap’ en oo  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 131 Vladimir Horowitz

6 aug.- Vorige week schreef ik dat ik altijd iets heb met wereldberoemde pianisten. Bizar natuurlijk, ik ben slechts een liefhebber. Na de verrassende ontmoeting met meesterpianist Alfred Brendel vorig jaar tijdens het Opera Forwa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]