Houthakkersfeest Lage Vuursche ( en verslag eerste dag)

18aug. Dit weekend wordt  de in Lage Vuursche het 33ste Houthakkersfeest gehouden. Het evenement is beide dagen gratis te bezoeken vanaf 10.00 uur. De locatie, Kuil van Drakensteyn, zal geheel in het teken staan van bos, natuur en werken en sporten in het groen en voor alle leeftijden is er genoeg te doen.

NK Sculptuurzagen 2019 (Carvingcup 2019)
Hoofdonderdeel van dit 2-daags evenement is het Nederlands Kampioenschap Sculptuurzagen. Ook dit jaar strijden de beste zagers van Nederland om de eretitel. Naast de vakjury mag ook het publiek een winnaar kiezen. Bezoekers kunnen op zondagmiddag middels stemkaartjes aangeven welk beeld zij de beste van het land vinden.

Spectaculaire bosarbeidwedstrijden 
Een ander vast onderdeel van het Houthakkersfeest zijn de spectaculaire bosarbeid wedstrijden. Deze wedstrijden zijn wereldwijd populair aan het worden. Zaterdag strijden deelnemers uit het hele land om de kampioenstitel. De professionals van het Timber Sports zaagteam geven op zondag een aantal demonstraties. Nieuw op zondag is de aanwezigheid van het Team NL European Championship in Forestry Skills. Dit team heeft dit voorjaar succesvol deelgenomen aan de Europese bosarbeid wedstrijden voor studenten in Noorwegen en laten op het Houthakkersfeest zien wat ze met zaag en bijl kunnen.

Werken in het Groen
Een ander nieuw onderdeel betreft het thema “Werken in het Groen”. De Bos en Groensector zit te springen om goede vakmensen. Iedereen die hierin interesse heeft moet zeker even komen praten over opleiding, herscholing of kom snuffelen in de beschikbare vacatures. 

Accubladblaasvoetbal
Een nieuw onderdeel is het accubladblaasvoetballen: voetballen met een bladblazer. We hebben een mini-bladblaas-voetbalveld beschikbaar waarin teams van 2 spelers een wedstrijd kunnen houden. Er zijn een aantal professionele teams, maar veel leuker: iedereen mag meedoen. We spelen op zaterdagmiddag en zondagochtend.

Er is genoeg te doen!

  • Staatsbosbeheer biedt allerlei activiteiten voor jong en oud: leuke kennis quizjes, wedstrijdje boomschijven stapelen en brandhout stapelen, bijlwerpen, je eigen broodje bakken, leer houtsnijden van een echte bushmaster; en natuurlijk kun je de aanwezige boswachters alle vragen stellen.
  • De Jack Russel racetrack; en uw hond mag deze snelle terriërs uitdagen.
  • Ooit al eens pijl en boog geschoten? Dit is je kans.
  • Voor de kinderen: een geweldig speelpark om even helemaal uit je bol te gaan, boomklimmen met een prof, sminken voor de kleintjes, een tokkelbaan, een echte ouderwetse draaimolen, kinderboerderij, ballengooien; en ga zo maar door…
  • Een vast onderdeel is de informatie-en hobbymarkt waar verschillende bos- en natuur gerelateerde organisaties zich presenteren. Daarnaast is er een breed aanbod in natuur-, hout-, streek-, outdoor- en hobbyproducten.

Van al het zagen, klimmen, springen en knutselen krijg je flinke honger dus bezoek het centraal gelegen horecaplein waar met een ruime keuze aan foodtrucks voor iedereen iets te halen is. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je genieten van allerlei live optredens op het podium. Op de website kan de laatste informatie gevonden worden; of volg het evenement op Facebook.

Zevenlindeweg 9  
3749 AW Lage Vuursche

ZIE VERSLAG GOOI EN EEMLANDER EERSTE DAG


 
 Ga terug

Publicatie datum: 18-8-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zwembadperikelen?

3 febr.- De gemeente Eemnes weigert extra mee te betalen aan het zwembad. Ze wijten een lager aantal bezoekers aan de sluiting van het buitenbad, wat een Larens besluit zou zijn. Ik denk dat we het voorstel moeten overwegen inwoners uit Eemnes dan maar een toeslag te vragen,  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

8,5°Cza
9°Czo
10°Cma
11°Cdi

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 107 Rommelpotten

20 febr.- Vorig jaar behandelde ik het boekje ‘Oh ja! Het alfabet van onze jeugd’ waarin journalist Rob Krabben in woord en beeld de jaren vijftig tot zeventig van de vorige eeuw laat herbeleven aan de hand van persoonlijke gebeurtenissen, spelletjes, en voorwerpen.Het ging over vergeten woorden en herinneringen als Melkbrigade, fikkie steken, schoolmelk en luch  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]