OM in cassatie

11 mei.- Het Openbaar Ministerie gaat in cassatie tegen de uitspraak in de zaak van de doodgereden Fleur. "Het OM heeft tijd nodig om deze zaak nog eens goed onder de loep te nemen. We willen deze zaak nog eens zorgvuldig bekijken en hebben daarom cassatie ingesteld", bevestigt een woordvoerder van het OM tegen NH Nieuws. 

Walter van W. uit Loosdrecht kreeg twee weken geleden drie jaar cel en een rijverbod van vijf jaar opgelegd van het Hof. Zijn zoon Casper van W. kreeg een werkstraf van 100 uur en een rijontzegging van een jaar, waar een jaar cel was geëist in hoger beroep.

Lees ook: Emotionele dag voor familie doodgereden Fleur: "Van boven kijkt ze met ons mee"

De straf voor Walter van W. viel een jaar lager uit dan hij in eerste instantie kreeg van de rechter. Dat kwam omdat het Hof vond dat er geen bewijs is voor een straatrace of rijgedrag met een wedstrijdmatig karakter. Eerder sprak de rechter daar in het vonnis wel van. 

Lees ook: Verdachte doodrijden Fleur erg emotioneel: "Mijn schuld dat mevrouw Balkestein is overleden"

Maar het Hof was het daar niet mee eens. Dat stelde dat niet bewezen kan worden dat het rijgedrag van Casper van invloed is geweest op het ongeluk. Walter van W. heeft 'zeer onvoorzichtig gereden, maar niet roekeloos'. 

Het dodelijk ongeluk
Op 16 maart 2016 was de 19-jarige Fleur Balkestein op een chaletpark in Loosdrecht waar ze een vriend van de familie had geknipt. Toen ze het park verliet en de Nieuw-Loosdrechtsedijk opreed, werd ze vol in de flank geraakt door de auto van Walter van W. 

Lees ook: OM gaat in hoger beroep tegen straffen in zaak doodgereden Fleur

Hij scheurde samen met zijn zoon Casper met hoge snelheden over de dijk. Ze waren samen wat wezen drinken en allebei in hun eigen auto op weg naar huis. Walter van W. bleek onder invloed van alcohol. Uit een reconstructie bleek dat de auto van Walter een snelheid had tussen de 150 en 187 kilometer per uur.

Bron: NH Nieuws
Ga terug

Publicatie datum: 11-5-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verlos ons van die wezenloze verkiezingsdebatten

16 mei.- Premier Rutte had zich op een verkiezingsbijeenkomst in ongemeen scherpe bewoordingen uitgelaten, zo zei de NOS-presentatrice in een vooraankondiging voor Het Journaal. Vol verwachting doorstond ik de terreur van de reclame om daarna kennis te nemen van de brainwave  Lees verder

[Kijk op Laren]

Oh, dat wist u/je al?

17 mei.- OH! DAT WIST U / JE AL ?De molen in Laren is prachtig gerestaureerdEn is al van het jaar  Lees verder

[Het weer in Laren]

15°Cwo
11°Cdo
11°Cvr
10°Cza

[Opinie]

Opinie: Keuzevrijheid van gemeenteraad Laren over toekomst Rabopand begrenzen gaat niet aan

13 mei.- Intrigerend is voor de neutrale toeschouwer de krachtmeting in Laren over het voormalige Rabobankpand aan de Burgemeester van Nispen tot Sevenaerstraat. De vraag die zich opdringt: welke rol speelt wethouder Ton Stam? De door de huidige eigenaar v  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 67

18 mei.-  Nog even en de 14eAtelierroute Laren opent de deuren van maar liefst 64 kunstenaars.  Als bezoeker kunt zich op 25 en 26 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur onderdompelen in  datgene wat 64 kunstenaars het afgelopen jaar niet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]