Plan Gooise Marke: intens, rijk en smaakvol

6 juni.- Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings en Van Wijnen, hebben de co-makersovereenkomst voor de nieuwbouw van 29 koopwoningen in Blaricum ondertekend. Het project Gooise Marke bestaat uit een gevarieerd woningaanbod van rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het project ligt bij de entree van de Blaricummermeent en sluit aan op het oeverpark en de rivier De Meentstroom.

De locatie is geruime tijd in bezit van Synchroon en zou aanvankelijk worden ontwikkeld als kantoorlocatie. De ontwikkelingen in het gebied en in de markt hebben in samenwerking met de gemeente Blaricum geresulteerd in een karakteristiek woonplan dat zich laat kenmerken als intens, rijk en smaakvol.
Van Wijnen is bekend met de locatie dichtbij het Gooimeer. In de Blaricummermeent heeft Van Wijnen al diverse projecten gerealiseerd. Het bijzondere voor Van Wijnen aan dit project is de hoge mate waarin gevraagd werd mee te denken bij planoptimalisaties en het volledig ontzorgen van de opdrachtgever bij kopersadvisering.

 

Start verkoop
Een groot deel van De Blaricummermeent is reeds bewoond en nu is het de beurt aan de deelgebieden die dichter bij het Gooimeer liggen. De start van de verkoop staat gepland vóór de zomer van 2019.

Architectuur
De opzet en architectuur van De Blaricummermeent is geïnspireerd op het oude Blaricumse brinkdorp. Deelplan Gooise Marke kent, dankzij het ontwerp van Wubben Chan Architecten, een geheel eigentijdse vertaling van deze karakteristieke Gooise woonsfeer.

Duurzaam woningaanbod
Naast de ruime opzet, de variatie en het eigentijdse ontwerp van Wubben Chan architecten staat voor de woningen duurzaamheid en energiezuinigheid centraal. Dat is goed voor het milieu en voor het comfort van de woningen.

Alle woningen worden 'gasloos' gebouwd. Voor de verwarming zal gebruik worden gemaakt van warmtepompen. Zoals dit voor alle nieuwe woningen in De Blaricummermeent geldt.

Alle voor nu beschikbare informatie staat op de website (www.gooise-marke.nl). Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden. Ook is het plan te volgen via Facebook.

 
 Ga terug

Publicatie datum: 6-6-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Geknoei met de Brink

1 juni.- Alweer bijna 5 jaar geleden nam Larens Behoud het initiatief. Er moest eindelijk wat gebeuren met de Brink. Want wie er langs rijdt of fietst geniet van het plaatje, maar vertoef je erop dan schrik je van  Lees verder

[Kijk op Laren]

Ineens wist ik.

3 juni.- Ineens wist ik.Of wist ik het weer.Mark Rothko.De eerste wolken maakten een typisch Nederlands einde aan een prachtige zomerse dag in Laren. Misschien dat het de overgang was of een plotseling gevoel van betrekkelijkheid.Maar daar was hij  Lees verder

[Het weer in Laren]

16°Czo
18°Cma
20°Cdi
20°Cwo

[Opinie]

De tegenpartij

24 mei.-  De fijnste mensen, in ieder geval de meest interessante mensen, zijn zij die pertinent, en vooral vooraf, overal tegen zijn. Een zaaltje vol met positieve mensen is dodelijk; klotsende oksels, plaatsvervangende schaamte e  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

BOL an 71

13 juni.- ‘Met Sint Jan, gaat in het mondaine Laren Onze Lieve Heer één weekend voor’ schertste dorpsgenoot Karel Loeff aan het begin van mijn documentaire over de Larense Sint Janstraditie. (2007) . Samen – hij was destijds voorzitter van de Historische Kring – hadden wij&nb  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]