Plan Gooise Marke: intens, rijk en smaakvol

6 juni.- Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings en Van Wijnen, hebben de co-makersovereenkomst voor de nieuwbouw van 29 koopwoningen in Blaricum ondertekend. Het project Gooise Marke bestaat uit een gevarieerd woningaanbod van rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het project ligt bij de entree van de Blaricummermeent en sluit aan op het oeverpark en de rivier De Meentstroom.

De locatie is geruime tijd in bezit van Synchroon en zou aanvankelijk worden ontwikkeld als kantoorlocatie. De ontwikkelingen in het gebied en in de markt hebben in samenwerking met de gemeente Blaricum geresulteerd in een karakteristiek woonplan dat zich laat kenmerken als intens, rijk en smaakvol.
Van Wijnen is bekend met de locatie dichtbij het Gooimeer. In de Blaricummermeent heeft Van Wijnen al diverse projecten gerealiseerd. Het bijzondere voor Van Wijnen aan dit project is de hoge mate waarin gevraagd werd mee te denken bij planoptimalisaties en het volledig ontzorgen van de opdrachtgever bij kopersadvisering.

 

Start verkoop
Een groot deel van De Blaricummermeent is reeds bewoond en nu is het de beurt aan de deelgebieden die dichter bij het Gooimeer liggen. De start van de verkoop staat gepland vóór de zomer van 2019.

Architectuur
De opzet en architectuur van De Blaricummermeent is geïnspireerd op het oude Blaricumse brinkdorp. Deelplan Gooise Marke kent, dankzij het ontwerp van Wubben Chan Architecten, een geheel eigentijdse vertaling van deze karakteristieke Gooise woonsfeer.

Duurzaam woningaanbod
Naast de ruime opzet, de variatie en het eigentijdse ontwerp van Wubben Chan architecten staat voor de woningen duurzaamheid en energiezuinigheid centraal. Dat is goed voor het milieu en voor het comfort van de woningen.

Alle woningen worden 'gasloos' gebouwd. Voor de verwarming zal gebruik worden gemaakt van warmtepompen. Zoals dit voor alle nieuwe woningen in De Blaricummermeent geldt.

Alle voor nu beschikbare informatie staat op de website (www.gooise-marke.nl). Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden. Ook is het plan te volgen via Facebook.

 
 Ga terug

Publicatie datum: 6-6-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Luister naar elkaar door Sean Bogaers

26 juni.- Larens Behoud gemeenteraadslid Sean Bogaers deed gisterenavond tijdens de raadsvergadering een oproep aan ons allen.    Geachte raadsleden, college, en voornamelijk ook de inwoners van Laren,   M  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

[Kijk op Laren]

OPROEP EXTR ALGEMENE LEDEN VERGADERING inzake BRINKPLAN 18 juli Singer aanmelden via info@larensbehoud.nl

  Aan de leden van Larens Behoud,   2 juli.- Afgelopen woensdagavond 24 juni is in de gemeenteraad de ‘Inrichtingsschets Herinrichting Brink’ behandeld. Larens Behoud heeft geprobeerd -gezien de reuring de afgelopen week op o.a. social media en ander  Lees verder

[Het weer in Laren]

18°Cma
18°Cdi
16°Cwo
11°Cdo

[Opinie]

Tekenen bij het kruisje!?

8 juni.- Fractievoorzitter van Larens Behoud Karel Loeff is terughoudend en voorzichtig als het gaat om de vroegtijdig rondgebazuinde ‘voorkeursvariant voor het Rabopand’.Loeff hierover: ‘Ik vind het op zijn minst onhandig van VVD wethouder Ton Stam dat hij -nog  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 126 Bomenkap op de Brink

2 juli.-  Als we niet oppassen worden er binnenkort 41 bomen gekapt op de Brink. De raad besloot er vorige week woensdag over. De voorzitter van Larens Behoud werd over die ‘Herinrichtingsschets’ zo kwaad - &lsqu  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]