Plan Gooise Marke: intens, rijk en smaakvol

6 juni.- Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings en Van Wijnen, hebben de co-makersovereenkomst voor de nieuwbouw van 29 koopwoningen in Blaricum ondertekend. Het project Gooise Marke bestaat uit een gevarieerd woningaanbod van rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het project ligt bij de entree van de Blaricummermeent en sluit aan op het oeverpark en de rivier De Meentstroom.

De locatie is geruime tijd in bezit van Synchroon en zou aanvankelijk worden ontwikkeld als kantoorlocatie. De ontwikkelingen in het gebied en in de markt hebben in samenwerking met de gemeente Blaricum geresulteerd in een karakteristiek woonplan dat zich laat kenmerken als intens, rijk en smaakvol.
Van Wijnen is bekend met de locatie dichtbij het Gooimeer. In de Blaricummermeent heeft Van Wijnen al diverse projecten gerealiseerd. Het bijzondere voor Van Wijnen aan dit project is de hoge mate waarin gevraagd werd mee te denken bij planoptimalisaties en het volledig ontzorgen van de opdrachtgever bij kopersadvisering.

 

Start verkoop
Een groot deel van De Blaricummermeent is reeds bewoond en nu is het de beurt aan de deelgebieden die dichter bij het Gooimeer liggen. De start van de verkoop staat gepland vóór de zomer van 2019.

Architectuur
De opzet en architectuur van De Blaricummermeent is geïnspireerd op het oude Blaricumse brinkdorp. Deelplan Gooise Marke kent, dankzij het ontwerp van Wubben Chan Architecten, een geheel eigentijdse vertaling van deze karakteristieke Gooise woonsfeer.

Duurzaam woningaanbod
Naast de ruime opzet, de variatie en het eigentijdse ontwerp van Wubben Chan architecten staat voor de woningen duurzaamheid en energiezuinigheid centraal. Dat is goed voor het milieu en voor het comfort van de woningen.

Alle woningen worden 'gasloos' gebouwd. Voor de verwarming zal gebruik worden gemaakt van warmtepompen. Zoals dit voor alle nieuwe woningen in De Blaricummermeent geldt.

Alle voor nu beschikbare informatie staat op de website (www.gooise-marke.nl). Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden. Ook is het plan te volgen via Facebook.

 
 Ga terug

Publicatie datum: 6-6-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Gewoon van ons

25 aug.- Een zondagmorgen als altijd. Het dorp is nog in rust. Een wandelaar, wat enthousiaste fietsers en een hardloper. Verder niks.Toch hoor ik al op de hoek bij De Haas het geluid van vegende bezems.Op de plek waar  Lees verder

[Kijk op Laren]

Hoe zou Annie Schrijer-Pierik dat nou opgelost hebben?

13 aug.- Dat vroeg ik mij afgelopen weekeinde af, toen ik een gesprek aan het uitwerken was, dat ik kort geleden had met  Dirk Jan Hildebrand.Inzet was het op voorhand al té leuke Foodtruck Festival van Le Bocque. Maar zeker ook over  Lees verder

[Het weer in Laren]

30°Czo
26°Cma
22°Cdi
20,5°Cwo

[Opinie]

Narcostaat

19 aug.- Nederlandse jongeren nemen grote risico’s door op festivals in het buitenland drugs te gebruiken of te verkopen, meldt de Telegraaf.  In tegenstelling tot het lankmoedige Nederland, wordt in andere landen namelijk wel streng  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 81

21 aug.-  De afgelopen week trok ik weer eens mijn wandelschoenen aan voor een ‘retourtje’ Lage Vuursche. Ik was vooral benieuwd naar de bloeiende heide en of er al iets te plukken viel van de bramenstru  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]