Valrisico kleiner dankzij Rotary Huizen

19 okt.- Dankzij een bijdrage van Rotary Club Huizen, beschikt de afdeling Neurologie van ziekenhuis Tergooi nu over valmat met een sensor die bewegingen naast het bed registreert en meldt en een rolstoel met voorblad.

De verpleegkundigen op de afdeling Neurologie zijn blij dat ze dankzij de bijdrage van Rotary Club Huizen de veiligheid voor hun patiënten kunnen verhogen.

 

Bedhek
Het is niet altijd te voorkomen dat mensen uit bed klimmen of vallen. Een bedhek kan bijvoorbeeld nog grotere schade veroorzaken als mensen daar in hun verwardheid overheen klimmen.

Wel beschikt de afdeling over hulpmiddelen om het risico van vallen zoveel mogelijk in te dammen. Zo beschikt de afdeling over een tentbed. Dit bed is overkapt met een grofmazig doek waardoor patiënten minder prikkels krijgen en niet uit bed kunnen vallen. Ook heeft de afdeling nu een laag-laagbed. Dit bed kan zakken tot vlak boven de grond.

Valmat
Met de bijdrage van Rotary Club Huizen kan de afdeling nu naast hun laag-laagbedden een valmat leggen, waardoor de kans op schade na een val nog meer beperkt wordt.

De veiligheid wordt ook groter door een nieuwe sensor die nu naast het bed gezet kan worden. Deze sensor registreert elke beweging en activeert de melder die de verpleegkundige bij zich draagt.

Tot slot beschikt de afdeling nu over een rolstoel met een voorblad. Ook dit vergroot de veiligheid voor patiënten die 'valgevaarlijk' zijn.

Meer veiligheid
"We zijn blij met de bijdrage van Rotary Club Huizen", zegt Loes Gehring, senior verpleegkundige op de afdeling Neurologie. "Met onze valmat met sensor en de speciale rolstoel kunnen we onze patiënten meer veiligheid bieden."

 

 Bron:Laarder Courant de Bel   Foto: Tergooi
Ga terug

Publicatie datum: 19-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

IJspret

12 nov.- De dagen worden weer korter en donkerder, de tempera- tuur daalt; dan weet je dat het er weer aan zit te komen... “Winter Village” de ijsbaan in Laren, een jaarlijks terug- komend evenement op de B  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een sterk dorp

7 sept.- De zomervakantie is voorbij, scholen zijn weer begonnen. Met een geslaagd eerste foodtruckfestival en een jubilerend traditioneel oogstfeest heeft Laren elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook het politieke jaar gaat weer begonnen. Larens Behoud zal zich ook het komende jaar inzetten v  Lees verder

[Het weer in Laren]

6,5°Cwo
9°Cdo
9,5°Cvr
7°Cza

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 92: Pandelaar

7 nov.- Culinair nieuws in Laren! Ron Blauw, de man die vrijwillige twee van zijn behaalde Michelinsterren – waarvoor iedere Nederlandse chefkok een moord zou doen- in het putje gooide, opent dit voorjaar in ‘De Coeswaerde’ de Ron Gastrobar Indonesia, een één-op-één-kopie van zijn zaak in Ouderkerk aan de Amstel.   Samen met ‘De Gouden Leeuw’ was dit pand in bezit van de Larense horecaf  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]