Valrisico kleiner dankzij Rotary Huizen

19 okt.- Dankzij een bijdrage van Rotary Club Huizen, beschikt de afdeling Neurologie van ziekenhuis Tergooi nu over valmat met een sensor die bewegingen naast het bed registreert en meldt en een rolstoel met voorblad.

De verpleegkundigen op de afdeling Neurologie zijn blij dat ze dankzij de bijdrage van Rotary Club Huizen de veiligheid voor hun patiënten kunnen verhogen.

 

Bedhek
Het is niet altijd te voorkomen dat mensen uit bed klimmen of vallen. Een bedhek kan bijvoorbeeld nog grotere schade veroorzaken als mensen daar in hun verwardheid overheen klimmen.

Wel beschikt de afdeling over hulpmiddelen om het risico van vallen zoveel mogelijk in te dammen. Zo beschikt de afdeling over een tentbed. Dit bed is overkapt met een grofmazig doek waardoor patiënten minder prikkels krijgen en niet uit bed kunnen vallen. Ook heeft de afdeling nu een laag-laagbed. Dit bed kan zakken tot vlak boven de grond.

Valmat
Met de bijdrage van Rotary Club Huizen kan de afdeling nu naast hun laag-laagbedden een valmat leggen, waardoor de kans op schade na een val nog meer beperkt wordt.

De veiligheid wordt ook groter door een nieuwe sensor die nu naast het bed gezet kan worden. Deze sensor registreert elke beweging en activeert de melder die de verpleegkundige bij zich draagt.

Tot slot beschikt de afdeling nu over een rolstoel met een voorblad. Ook dit vergroot de veiligheid voor patiënten die 'valgevaarlijk' zijn.

Meer veiligheid
"We zijn blij met de bijdrage van Rotary Club Huizen", zegt Loes Gehring, senior verpleegkundige op de afdeling Neurologie. "Met onze valmat met sensor en de speciale rolstoel kunnen we onze patiënten meer veiligheid bieden."

 

 Bron:Laarder Courant de Bel   Foto: Tergooi
Ga terug

Publicatie datum: 19-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Nee!

20 mei.- Nee!''Als je dat zou doen, roept iedereen dat je een middelvinger opsteekt naar de zorg!''Of ze vragen zich openlijk af of niemand in jouw omgeving bezweken is aan het verwoestende virus.' De heftige reactie kwam na een avond wijn aan de lange tafel. In een moment van totale oprechth  Lees verder

[Activiteiten agenda Laren]

September

[19]

[Kijk op Laren]

Geen windturbines op de Gooise hei

20 mei. Wat moeten we toch aan met die provincie van ons? Enkele jaren geleden wilde de provincie ons Goois Natuur Reservaat (GNR) via de PWN inlijven wat vooral door Goois burgerverzet is voorkomen. Larens Behoud speelde daarin  daar een belangrijke rol. Het GNR bleef tenslotte zelfsta  Lees verder

[Het weer in Laren]

12°Cma
10,5°Cdi
13°Cwo
18°Cdo

[Opinie]

Opinie Het Parool: De wereld zou China moeten aanklagen wegens laakbaar gedrag

21 mei.- China beloofde beterschap na het Sars-virus, maar daar is weinig van terechtgekomen, schrijft Simone Eckhardt. In 2004 ontstond op een wildlife-markt in China het Sars-virus. De Chinese regering beloofde  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 120 Ria en Evert II

21 mei.- Wie destijds de auto op het grind achter de ketting bij ‘Oud Laren’ aan de Naarderstraat 39 parkeerde, wachtte  bij binnenkomst een ouderwetse sfeer in het café-petit restaurant van Ria en Evert’ waar op de menukaart – 4 gangen voor 20 euro- biefstuk met sla en appelmoes stond, vooraf gegaan door tomatensoep met balletjes in een zilmeta soepkom van Gero- ‘De Maggie staat op tafel’- en als nagerecht een toetje uit de koelkast van Albert Heijn met koffie toe.    Na hun verhuizing met een vrachtwagen van Blokker in december 2010 naar Rheden-, w  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]