Vertrek Frank Oskamp blijft raadsel

14 juni.- De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger (economie, media) weet niet wat de reden is dat dat algemeen directeur Frank Oskamp op 1 juli vertrekt bij sociaal werkbedrijf Tomingroep.

De wethouder reageert woensdagavond tijdens een commissievergaderingen op vragen van het CDA. De partij heeft vraagtekens gezet bij het vertrek van Oskamp. Het CDA wil weten of het verschil in inzicht zo groot is geweest dat dit de enige uitkomst was. En of Jaeger dat misschien kan toelichten.

„Het klopt dat de directeur aftreed. Dat is in gezamenlijk overleg gegaan, daarom is het goed om nogmaals te benadrukken dat het ontstane verschil in inzicht niet te maken heeft met de ontwikkeling van Tomin naar een sociaal werkbedrijf”, legt wethouder Jaeger uit. Er is intern een toelichting gegeven over het vertrek van algemeen directeur Frank Oskamp, maar er is afgesproken om geen details naar buiten te brengen. „Zijn vertrek heeft in ieder geval niets te maken met de strategie voor de toekomst”, wil Jaeger nogmaals benadrukken.

De reden voor het vertrek van Oskamp zegt Jaeger niet te kennen. Gerben van Voorden (CDA) wil weten of dat niet zou moeten als groot aandeelhouder (Jaeger is namens de gemeente Hilversum bestuurslid bij Tomin, red.). Hij wil weten hoe de wethouder dit alsnog te weten gaat komen.

„Ik ken het hele verhaal niet. En ik weet ook niet of ik dat als aandeelhouder wil weten”, antwoordt Jaeger. „De strategie is niet de reden, die blijft goed en dus kunnen we zo doorgaan”, legt de wethouder uit.

Over de hoogte van de ontslagvergoeding die Oskamp meekrijgt kan Jaeger weinig melden. „De vertrekregeling is een wettelijke transitievergoeding. Het valt niet onder de WNT (wet normering topinkomens, red.) en het is dus passend bij een werkperiode van 12 jaar.” Op de eerdere suggestie van het CDA om details van de vertrekregeling in het alleen voor raadsleden toegankelijke ’geheime kastje’ te leggen, wordt niet gesproken.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 14-6-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zelfstandigheid kan alleen maar als je je geld op orde hebt en samenwerkt met de buren

8 sept.- "Een erfgooier is nu eenmaal niet iemand die men op de tenen moet gaan staan, in casu in zijn rechten tekort moet doen. Dan verzet hij zich hevig, toont zich zolang koppig en onhandelbaar totdat hij verkregen heeft wa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een sterk dorp

7 sept.- De zomervakantie is voorbij, scholen zijn weer begonnen. Met een geslaagd eerste foodtruckfestival en een jubilerend traditioneel oogstfeest heeft Laren elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook het politieke jaar gaat weer begonnen. Larens Behoud zal zich ook het komende jaar inzetten v  Lees verder

[Het weer in Laren]

11°Cwo
14°Cdo
14,5°Cvr
13°Cza

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 89: De Singers

16 okt.-Waarom heeft het echtpaar Anna en William Singer, hun miljoenenvermogen honderd jaar geleden nooit aangewend om kunst te kopen van nu wereldberoemde schilders als Piet Mondriaan of Bart van der Leck die in Laren vlak bij hen om de hoek woonden. Had de zoon van de Pittsburghse staalmagnaat er geen oog voor? Was het hun behoudende, nogal zoet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]