Vertrek Frank Oskamp blijft raadsel

14 juni.- De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger (economie, media) weet niet wat de reden is dat dat algemeen directeur Frank Oskamp op 1 juli vertrekt bij sociaal werkbedrijf Tomingroep.

De wethouder reageert woensdagavond tijdens een commissievergaderingen op vragen van het CDA. De partij heeft vraagtekens gezet bij het vertrek van Oskamp. Het CDA wil weten of het verschil in inzicht zo groot is geweest dat dit de enige uitkomst was. En of Jaeger dat misschien kan toelichten.

„Het klopt dat de directeur aftreed. Dat is in gezamenlijk overleg gegaan, daarom is het goed om nogmaals te benadrukken dat het ontstane verschil in inzicht niet te maken heeft met de ontwikkeling van Tomin naar een sociaal werkbedrijf”, legt wethouder Jaeger uit. Er is intern een toelichting gegeven over het vertrek van algemeen directeur Frank Oskamp, maar er is afgesproken om geen details naar buiten te brengen. „Zijn vertrek heeft in ieder geval niets te maken met de strategie voor de toekomst”, wil Jaeger nogmaals benadrukken.

De reden voor het vertrek van Oskamp zegt Jaeger niet te kennen. Gerben van Voorden (CDA) wil weten of dat niet zou moeten als groot aandeelhouder (Jaeger is namens de gemeente Hilversum bestuurslid bij Tomin, red.). Hij wil weten hoe de wethouder dit alsnog te weten gaat komen.

„Ik ken het hele verhaal niet. En ik weet ook niet of ik dat als aandeelhouder wil weten”, antwoordt Jaeger. „De strategie is niet de reden, die blijft goed en dus kunnen we zo doorgaan”, legt de wethouder uit.

Over de hoogte van de ontslagvergoeding die Oskamp meekrijgt kan Jaeger weinig melden. „De vertrekregeling is een wettelijke transitievergoeding. Het valt niet onder de WNT (wet normering topinkomens, red.) en het is dus passend bij een werkperiode van 12 jaar.” Op de eerdere suggestie van het CDA om details van de vertrekregeling in het alleen voor raadsleden toegankelijke ’geheime kastje’ te leggen, wordt niet gesproken.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 14-6-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Een lange, hete zomer

13 juli.- Elsevier heeft Laren op de tweede plaats gezet als fijnste plaats van Nederland om in te wonen.Het gemeentebestuur is daar met recht trots op, in het volle besef dat we dat allemaal s  Lees verder

[Kijk op Laren]

Ik lijk in zeker opzicht op mijn vader

13 jui.- Ik lijk in zeker opzicht op mijn vader; hij had ook nooit wat in huis dat misschien, op een zeker moment, van nut kon zijn. Zijn 'gereedschap' beperkte zich tot een hamer, nijptang en een schroevendraaier en als er een ba  Lees verder

[Het weer in Laren]

12,5°Cdi
14°Cwo
15,5°Cdo
17,5°Cvr

[Opinie]

Jan Modaal zit klem

13 juli.- Volgens De Telegraaf hebben mensen met een modaal inkomen de afgelopen jaren hun vaste lasten flink zien stijgen. Ze komen steeds meer in de gevarenzone. Dan zijn er nog 3 miljoen gepensioneerden waarvan de oude  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 75

13 juli.- Op internet ontdekte ik bij toeval telefoonhoesjes voor mijn iPhone met afbeeldingen uit het oeuvre van Larens grootse meesterschilder Anton Mauve. Verrassend want aandacht in Nederland voor het werk van Mauve lijkt verslapt en nagenoeg ver  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]