Vertrek Frank Oskamp blijft raadsel

14 juni.- De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger (economie, media) weet niet wat de reden is dat dat algemeen directeur Frank Oskamp op 1 juli vertrekt bij sociaal werkbedrijf Tomingroep.

De wethouder reageert woensdagavond tijdens een commissievergaderingen op vragen van het CDA. De partij heeft vraagtekens gezet bij het vertrek van Oskamp. Het CDA wil weten of het verschil in inzicht zo groot is geweest dat dit de enige uitkomst was. En of Jaeger dat misschien kan toelichten.

„Het klopt dat de directeur aftreed. Dat is in gezamenlijk overleg gegaan, daarom is het goed om nogmaals te benadrukken dat het ontstane verschil in inzicht niet te maken heeft met de ontwikkeling van Tomin naar een sociaal werkbedrijf”, legt wethouder Jaeger uit. Er is intern een toelichting gegeven over het vertrek van algemeen directeur Frank Oskamp, maar er is afgesproken om geen details naar buiten te brengen. „Zijn vertrek heeft in ieder geval niets te maken met de strategie voor de toekomst”, wil Jaeger nogmaals benadrukken.

De reden voor het vertrek van Oskamp zegt Jaeger niet te kennen. Gerben van Voorden (CDA) wil weten of dat niet zou moeten als groot aandeelhouder (Jaeger is namens de gemeente Hilversum bestuurslid bij Tomin, red.). Hij wil weten hoe de wethouder dit alsnog te weten gaat komen.

„Ik ken het hele verhaal niet. En ik weet ook niet of ik dat als aandeelhouder wil weten”, antwoordt Jaeger. „De strategie is niet de reden, die blijft goed en dus kunnen we zo doorgaan”, legt de wethouder uit.

Over de hoogte van de ontslagvergoeding die Oskamp meekrijgt kan Jaeger weinig melden. „De vertrekregeling is een wettelijke transitievergoeding. Het valt niet onder de WNT (wet normering topinkomens, red.) en het is dus passend bij een werkperiode van 12 jaar.” Op de eerdere suggestie van het CDA om details van de vertrekregeling in het alleen voor raadsleden toegankelijke ’geheime kastje’ te leggen, wordt niet gesproken.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 14-6-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Vrijheid

18 jan.- Elk jaar, om precies te zijn op 5 mei, gaan mijn gedachten uit naar de woorden van mijn oma: 'Toen de jeeps kwamen, begon mijn strijd voor echte vrijheid.' Een opmerkelijke uitspraak voor een toen nog jonge vrouw, die de Tweede Wereldoorlog aan den lij  Lees verder

[Kijk op Laren]

De ambstwoning in de verkoop?

18 jan.- Dat de ambtswoning waarschijnlijk verkocht zou moeten worden, leek onontkoombaar. Maar het besluit verrast de raadsleden en de fractie van Larens Behoud. Dat zegt Karel Loeff in een reactie op de brief aan de gemeenteraad waarin het besluit van het co  Lees verder

[Het weer in Laren]

2°Cvr
2,5°Cza
5,5°Czo
5,5°Cma

[Opinie]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 103 Chinees Nieuwjaar

22 jan.- Welkom in ‘Het jaar van de rat’ ( 25 januari - 11 februari 2021). Een Chinese vriendin maakte mij erop attent. Nieuwjaar is de belangrijkste Chinese feestperiode die zich kenmerkt door maaltijden met de famil  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]