Vervang energieslurpers en bespaar honderden euros

16 mei.- Onzuinige elektrische apparaten zoals onder andere: koelkasten, vriezers, vaatwassers, wasmachines- en drogers en halogeen- of gloeilampen kunnen ervoor zorgen dat de energierekening onnodig hoog oploopt. Oude apparaten kunnen enorme energieverbruikers zijn. Soms kan het energieverbruik zelfs zo hoog zijn dat het interessant is om het apparaat direct te vervangen door een nieuw energiezuinig exemplaar.


Indicatie van besparing:
een nieuwe zuinige wasdroger bespaart tot € 99,- per jaar, een wasmachine € 97,- en LED lampen maar liefst € 124,-. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht in opdracht van het HIER klimaatbureau.


Energieslurpers opsporen
Twijfel je over het energieverbruik van jouw elektrische apparaten en wil je onderzoeken of het energieslurpers zijn? Voor € 15,- tot € 20,- is een simpele elektriciteitsmeter te koop, waarmee je kunt meten hoeveel elektriciteit het apparaat verbruikt wat je erop aansluit. Vergelijk dat met het verbruik van een nieuw energiezuinig apparaat en bereken of het interessant is om de oude apparaten te vervangen door een nieuw exemplaar.

Waar moet ik bij aankoop op letten?
Let bij aankoop van elektrische apparaten op het energielabel en op het vermogen. Kies voor apparaten met het energielabel A+++, die zijn het meest zuinig met stroom en maar liefst twee keer zo zuinig als het energielabel A+. Het vermogen van een apparaat wordt aangegeven in W of Watt. Houd er rekening mee dat een hoog vermogen zorgt voor een hoog elektrisch verbruik. Laat je daarom goed informeren hoeveel vermogen voor jouw situatie en gezinssamenstelling het beste is.

Gratis advies bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket
Heb je vragen over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van jouw woning? Duurzaam Bouwloket helpt je van A tot Z verder met gratis en onafhankelijk advies. Neem contact op met een adviseur door te bellen (072 - 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl).
Of laat een contactverzoek achter via onze helpdesk.

Meer informatie
Bekijk hier meer informatie over energiebesparende maatregelen.
Bekijk hier welke subsidies er beschikbaar zijn.


Duurzaam Bouwloket wordt gefinancierd door jouw gemeente, zodoende kan het advies gratis en onafhankelijk worden aangeboden.
Ga terug

Publicatie datum: 16-5-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zelfstandigheid kan alleen maar als je je geld op orde hebt en samenwerkt met de buren

8 sept.- "Een erfgooier is nu eenmaal niet iemand die men op de tenen moet gaan staan, in casu in zijn rechten tekort moet doen. Dan verzet hij zich hevig, toont zich zolang koppig en onhandelbaar totdat hij verkregen heeft wa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een sterk dorp

7 sept.- De zomervakantie is voorbij, scholen zijn weer begonnen. Met een geslaagd eerste foodtruckfestival en een jubilerend traditioneel oogstfeest heeft Laren elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook het politieke jaar gaat weer begonnen. Larens Behoud zal zich ook het komende jaar inzetten v  Lees verder

[Het weer in Laren]

11°Cza
11°Czo
16°Cma
19,5°Cdi

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 85 Poffertjeskraam

20 sept.- Wanneer de poffertjeskraam van ‘Corn. De Haan’ in het hart van het dorp verschijnt, begint voor Laarders de lente. “Eigenlijk is het zo”, zegt Marcel Hilhorst bij wie jong en oud, aanschuift tuss  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]