Vervang energieslurpers en bespaar honderden euros

16 mei.- Onzuinige elektrische apparaten zoals onder andere: koelkasten, vriezers, vaatwassers, wasmachines- en drogers en halogeen- of gloeilampen kunnen ervoor zorgen dat de energierekening onnodig hoog oploopt. Oude apparaten kunnen enorme energieverbruikers zijn. Soms kan het energieverbruik zelfs zo hoog zijn dat het interessant is om het apparaat direct te vervangen door een nieuw energiezuinig exemplaar.


Indicatie van besparing:
een nieuwe zuinige wasdroger bespaart tot € 99,- per jaar, een wasmachine € 97,- en LED lampen maar liefst € 124,-. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht in opdracht van het HIER klimaatbureau.


Energieslurpers opsporen
Twijfel je over het energieverbruik van jouw elektrische apparaten en wil je onderzoeken of het energieslurpers zijn? Voor € 15,- tot € 20,- is een simpele elektriciteitsmeter te koop, waarmee je kunt meten hoeveel elektriciteit het apparaat verbruikt wat je erop aansluit. Vergelijk dat met het verbruik van een nieuw energiezuinig apparaat en bereken of het interessant is om de oude apparaten te vervangen door een nieuw exemplaar.

Waar moet ik bij aankoop op letten?
Let bij aankoop van elektrische apparaten op het energielabel en op het vermogen. Kies voor apparaten met het energielabel A+++, die zijn het meest zuinig met stroom en maar liefst twee keer zo zuinig als het energielabel A+. Het vermogen van een apparaat wordt aangegeven in W of Watt. Houd er rekening mee dat een hoog vermogen zorgt voor een hoog elektrisch verbruik. Laat je daarom goed informeren hoeveel vermogen voor jouw situatie en gezinssamenstelling het beste is.

Gratis advies bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket
Heb je vragen over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van jouw woning? Duurzaam Bouwloket helpt je van A tot Z verder met gratis en onafhankelijk advies. Neem contact op met een adviseur door te bellen (072 - 743 39 56) of te mailen (info@duurzaambouwloket.nl).
Of laat een contactverzoek achter via onze helpdesk.

Meer informatie
Bekijk hier meer informatie over energiebesparende maatregelen.
Bekijk hier welke subsidies er beschikbaar zijn.


Duurzaam Bouwloket wordt gefinancierd door jouw gemeente, zodoende kan het advies gratis en onafhankelijk worden aangeboden.
Ga terug

Publicatie datum: 16-5-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Geknoei met de Brink

1 juni.- Alweer bijna 5 jaar geleden nam Larens Behoud het initiatief. Er moest eindelijk wat gebeuren met de Brink. Want wie er langs rijdt of fietst geniet van het plaatje, maar vertoef je erop dan schrik je van  Lees verder

[Kijk op Laren]

Ineens wist ik.

3 juni.- Ineens wist ik.Of wist ik het weer.Mark Rothko.De eerste wolken maakten een typisch Nederlands einde aan een prachtige zomerse dag in Laren. Misschien dat het de overgang was of een plotseling gevoel van betrekkelijkheid.Maar daar was hij  Lees verder

[Het weer in Laren]

14,5°Cdo
13,5°Cvr
15,5°Cza
17°Czo

[Opinie]

De tegenpartij

24 mei.-  De fijnste mensen, in ieder geval de meest interessante mensen, zijn zij die pertinent, en vooral vooraf, overal tegen zijn. Een zaaltje vol met positieve mensen is dodelijk; klotsende oksels, plaatsvervangende schaamte e  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 72

20 juni.- Enigszins verscholen aan de Kleine Brink ligt café ‘De Bijenkorf, ‘s avonds door een honderdtal 14 volt lampjes aangeduid als “cafe De byenkorf”.  Op maandag en dinsdag gesloten, de overige dagen open tussen 16.00 uur en 01.00 uur. W  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]