Weggewaaide baby-eekhoorns uit Huizen maken het goed

12 mrt.- De dit weekeinde tijdens de storm in Huizen uit de boom gewaaide baby-eekhoorntjes maken het goed. Dat meldt de Dierenambulance Gooi en Vechtstreek op Facebook.

De dienstdoende centralist werd tijdens de hevige voorjaarsstorm gebeld over twee wel heel erg kleine eekhoorntjes die in Huizen uit de boom waren gevallen. De eekhoorntjes waren gevonden door kinderen die zich direct over de kleintjes ontfermden en de dierenambulance belden. De kleintjes piepten hard, vertelden de melders. Zij hadden de eekhoorntjes op een handdoekje in een doos gelegd.

Toen de vrijwilligers van de dierenambulance ter plaatse kwamen waren er inmiddels drie eekhoorntjes uit de boom gevallen. Ze waren al erg afgekoeld en ze zijn in de ambulance in de couveuse gelegd.

Medewerkers van de dierenambulance hebben ervoor gezorgd dat de kleine knaagdiertjes zo snel mogelijk naar de eekhoornopvang in Lunteren vervoerd konden worden. De Gooise dierenredders brachten de eekhoorntjes naar motel de Witte Bergen in Eemnes, waar het weggewaaide drietal is overgedragen aan de mensen van de eekhoornopvang uit het Gelderse Lunteren. De eekhoorntjes zijn daar lekker warm bij de opvang aangekomen, meldt de Dierenambulace Gooi en Vechtstreek.

De eekhoorntjes waren al te lang bij de kinderen die ze vonden in de doos om ze nog bij moeder-eekhoorn terug te brengen. Ze worden, als ze eenmaal groot genoeg zijn, op de Veluwe vrijgelaten.

Bron: Gooi en Eemlander
Ga terug

Publicatie datum: 12-3-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verlos ons van die wezenloze verkiezingsdebatten

16 mei.- Premier Rutte had zich op een verkiezingsbijeenkomst in ongemeen scherpe bewoordingen uitgelaten, zo zei de NOS-presentatrice in een vooraankondiging voor Het Journaal. Vol verwachting doorstond ik de terreur van de reclame om daarna kennis te nemen van de brainwave  Lees verder

[Kijk op Laren]

Oh, dat wist u/je al?

17 mei.- OH! DAT WIST U / JE AL ?De molen in Laren is prachtig gerestaureerdEn is al van het jaar  Lees verder

[Het weer in Laren]

12,5°Cma
14°Cdi
14°Cwo
13°Cdo

[Opinie]

Opinie: Keuzevrijheid van gemeenteraad Laren over toekomst Rabopand begrenzen gaat niet aan

13 mei.- Intrigerend is voor de neutrale toeschouwer de krachtmeting in Laren over het voormalige Rabobankpand aan de Burgemeester van Nispen tot Sevenaerstraat. De vraag die zich opdringt: welke rol speelt wethouder Ton Stam? De door de huidige eigenaar v  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 67

18 mei.-  Nog even en de 14eAtelierroute Laren opent de deuren van maar liefst 64 kunstenaars.  Als bezoeker kunt zich op 25 en 26 mei tussen 11.00 uur en 17.00 uur onderdompelen in  datgene wat 64 kunstenaars het afgelopen jaar niet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]