Bach

6 okt.- Nog maar een maand geleden, tijdens de INMarkt, de start van het culturele, recreatieve en sportieve seizoen in Laren, stond hij plotseling voor me. Leo Janssen. Op een manier zoals alleen hij een gesprek begint, zei hij: 'Wim, jij lijkt me meer een jongen van de popmuziek. Maar kijk hier eens naar.' In zijn hand een flyer van het Weihnachtsoratorium van Bach.

'En waar baseer jij dat op?' vroeg ik zo verbaasd mogelijk.
Leo, gepokt en gemazeld in de communicatie tussen mensen, reageerde niet eens en nam mij mee in een klein college over Bach en Ton Koopman.
Het Weihnachtsoratorium en dan ook nog door grootmeester Koopman in Laren. Weer een bijzonder sterk staaltje van de Stichting Laren Klassiek.
Thuis keek ik nog eens naar de flyer en zag de naam Yetzabel Arias Fernandez staan.Sopraan. En wat voor één!
Jaren geleden kocht ik (zo ging dat toen nog) een cd met de titel 'Serenata a Filli'.Scarlatti. In mijn verzameling stond al de piano sonates van Scarlatti door Ivo Pogolrelich.Dan moest ook dit mooi zijn.Bij nog een tweede blik ontdekte ik dat het niet ging om Domenico van de mooie sonates maar om Alessandro Scarlatti.De vader.Een prachtige cd met Yetzabel Arias Fernandez als sopraan.Mag ik het Leo kwalijk nemen?
Welnee! Misschien heb ik ook wel een kop van iemand die met veel geluk nooit is toegetreden tot de beruchte club van 27.
Maar Leo, Bach is net zo nauw verbonden met mijn jeugd als de Deventer koek van Bussink, die bij ons altijd oud lag te worden om dat niemand het lekker vond en mijn grootouders het toch steeds mee bleven nemen.Onder Bach komt niemand uit.En dan ook nog uitgevoerd door Ton Koopman.Maar ik ga voor Yetzabel Arias Fernandez.

Bron: Wim JordaanGa terug

Publicatie datum: 6-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Verklaring fractievoorzitter Larens Behoud over de ontstane onrust in het dorp met betrekking tot de herontwikkeling van de Brink.

3 aug.- Laat ik voorzichtig zeggen dat ik wel eens rustiger van vakantie ben teruggekomen. Natuurlijk heb ik tijdens mijn vakantie ook genoeg mee gekregen van wat er in Laren speelde. Het gaat wat ver om te zeggen dat we 24/7 met dorpspolitiek bezig zijn, maar de perikelen ro  Lees verder

[Kijk op Laren]

De Brink, het dorp, de mensen

3 aug.- Op 24 juni om 22.42 uur werd ik met onmiddellijke ingang voorzitter van de mooiste, grootste en meest interessante politieke club van Laren. Reden was het aannemen van het raadsbesluit inzake de herinrichtingsschets De Brink en het opstap  Lees verder

[Het weer in Laren]

31,5°Cwo
29°Cdo
25°Cvr
21°Cza

[Opinie]

Bomen

25 juli.- ‘Bomen maken emotie los en al snel verdwijnt de rede dan door de achterdeur.’ Zo valt Ronald Frisart vanochtend met de deur in huis in zijn analyse over de commotie die in Laren is ontstaan met betrekking tot de 24 juni door de gemeenteraad aangenomen ‘Inrichtingschets Herinrichting Brink’ waarin een Wadi, een verdiepte bovengrondse wateropvang van 60 bij 30 meter en dientengevolge een bomenkap van 41 bomen op de historische Brink is voorzien. Inmiddels ondersteunen ruim 1350 handtekeningen de petitie ‘stop de bomenkap’ en oo  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 131 Vladimir Horowitz

6 aug.- Vorige week schreef ik dat ik altijd iets heb met wereldberoemde pianisten. Bizar natuurlijk, ik ben slechts een liefhebber. Na de verrassende ontmoeting met meesterpianist Alfred Brendel vorig jaar tijdens het Opera Forwa  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]