Bach

6 okt.- Nog maar een maand geleden, tijdens de INMarkt, de start van het culturele, recreatieve en sportieve seizoen in Laren, stond hij plotseling voor me. Leo Janssen. Op een manier zoals alleen hij een gesprek begint, zei hij: 'Wim, jij lijkt me meer een jongen van de popmuziek. Maar kijk hier eens naar.' In zijn hand een flyer van het Weihnachtsoratorium van Bach.

'En waar baseer jij dat op?' vroeg ik zo verbaasd mogelijk.
Leo, gepokt en gemazeld in de communicatie tussen mensen, reageerde niet eens en nam mij mee in een klein college over Bach en Ton Koopman.
Het Weihnachtsoratorium en dan ook nog door grootmeester Koopman in Laren. Weer een bijzonder sterk staaltje van de Stichting Laren Klassiek.
Thuis keek ik nog eens naar de flyer en zag de naam Yetzabel Arias Fernandez staan.Sopraan. En wat voor één!
Jaren geleden kocht ik (zo ging dat toen nog) een cd met de titel 'Serenata a Filli'.Scarlatti. In mijn verzameling stond al de piano sonates van Scarlatti door Ivo Pogolrelich.Dan moest ook dit mooi zijn.Bij nog een tweede blik ontdekte ik dat het niet ging om Domenico van de mooie sonates maar om Alessandro Scarlatti.De vader.Een prachtige cd met Yetzabel Arias Fernandez als sopraan.Mag ik het Leo kwalijk nemen?
Welnee! Misschien heb ik ook wel een kop van iemand die met veel geluk nooit is toegetreden tot de beruchte club van 27.
Maar Leo, Bach is net zo nauw verbonden met mijn jeugd als de Deventer koek van Bussink, die bij ons altijd oud lag te worden om dat niemand het lekker vond en mijn grootouders het toch steeds mee bleven nemen.Onder Bach komt niemand uit.En dan ook nog uitgevoerd door Ton Koopman.Maar ik ga voor Yetzabel Arias Fernandez.

Bron: Wim JordaanGa terug

Publicatie datum: 6-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Zelfstandigheid kan alleen maar als je je geld op orde hebt en samenwerkt met de buren

8 sept.- "Een erfgooier is nu eenmaal niet iemand die men op de tenen moet gaan staan, in casu in zijn rechten tekort moet doen. Dan verzet hij zich hevig, toont zich zolang koppig en onhandelbaar totdat hij verkregen heeft wa  Lees verder

[Kijk op Laren]

Een sterk dorp

7 sept.- De zomervakantie is voorbij, scholen zijn weer begonnen. Met een geslaagd eerste foodtruckfestival en een jubilerend traditioneel oogstfeest heeft Laren elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook het politieke jaar gaat weer begonnen. Larens Behoud zal zich ook het komende jaar inzetten v  Lees verder

[Het weer in Laren]

11°Cwo
14°Cdo
14,5°Cvr
13°Cza

[Opinie]

Timo Smit

1 sept.- Een lantaarnpaal is niet links of rechts. Hij moet er wel of niet staan. En als hij er staat moet hij branden. Op pagina 92 van het boek "Erfgooiers geportretteerd" kijkt Laarder Timo Smit met een peinzende  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 89: De Singers

16 okt.-Waarom heeft het echtpaar Anna en William Singer, hun miljoenenvermogen honderd jaar geleden nooit aangewend om kunst te kopen van nu wereldberoemde schilders als Piet Mondriaan of Bart van der Leck die in Laren vlak bij hen om de hoek woonden. Had de zoon van de Pittsburghse staalmagnaat er geen oog voor? Was het hun behoudende, nogal zoet  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]