Bach

6 okt.- Nog maar een maand geleden, tijdens de INMarkt, de start van het culturele, recreatieve en sportieve seizoen in Laren, stond hij plotseling voor me. Leo Janssen. Op een manier zoals alleen hij een gesprek begint, zei hij: 'Wim, jij lijkt me meer een jongen van de popmuziek. Maar kijk hier eens naar.' In zijn hand een flyer van het Weihnachtsoratorium van Bach.

'En waar baseer jij dat op?' vroeg ik zo verbaasd mogelijk.
Leo, gepokt en gemazeld in de communicatie tussen mensen, reageerde niet eens en nam mij mee in een klein college over Bach en Ton Koopman.
Het Weihnachtsoratorium en dan ook nog door grootmeester Koopman in Laren. Weer een bijzonder sterk staaltje van de Stichting Laren Klassiek.
Thuis keek ik nog eens naar de flyer en zag de naam Yetzabel Arias Fernandez staan.Sopraan. En wat voor één!
Jaren geleden kocht ik (zo ging dat toen nog) een cd met de titel 'Serenata a Filli'.Scarlatti. In mijn verzameling stond al de piano sonates van Scarlatti door Ivo Pogolrelich.Dan moest ook dit mooi zijn.Bij nog een tweede blik ontdekte ik dat het niet ging om Domenico van de mooie sonates maar om Alessandro Scarlatti.De vader.Een prachtige cd met Yetzabel Arias Fernandez als sopraan.Mag ik het Leo kwalijk nemen?
Welnee! Misschien heb ik ook wel een kop van iemand die met veel geluk nooit is toegetreden tot de beruchte club van 27.
Maar Leo, Bach is net zo nauw verbonden met mijn jeugd als de Deventer koek van Bussink, die bij ons altijd oud lag te worden om dat niemand het lekker vond en mijn grootouders het toch steeds mee bleven nemen.Onder Bach komt niemand uit.En dan ook nog uitgevoerd door Ton Koopman.Maar ik ga voor Yetzabel Arias Fernandez.

Bron: Wim JordaanGa terug

Publicatie datum: 6-10-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Van fractievoorzitter Karel Loeff

15 dec.- Per oktober heb ik het fractievoorzitterschap van onze partij mogen overnemen van Wim van der Zwaan. Een bijzondere taak, die ik naar eer en geweten zal vervullen. Vanaf deze plek wil ik Wim danken  Lees verder

[Kijk op Laren]

Kickoff' Leve Laren', het dorpsfestival rond de restauratie en plaatsing van het kunstwerk 'Het Laren van weleer'

14 dec.- Donderdagavond was de kickoff van 'Leve Laren', het dorpsfestival op 24 mei 2020 ter gelegenheid van de onthulling van de restauratie van het kunstwerk 'Het Laren van weleer', ontworpen door de Hilversumse kunstenaar Jacques de Wit en gesmeed door Cees Snoey sr.  Aanleiding is de ' vondst' van het kunstwerk door gepensioneerd tekenleraar en kunstsc  Lees verder

[Het weer in Laren]

8°Cma
7,5°Cdi
7°Cwo
7°Cdo

[Opinie]

Dilemma

28 nov.- Bij alle gesprekken over duur- zaamheid lopen we steeds meer tegen keuzes aan. Kunnen we nog wel vliegen naar onze vakantiebe- stemming? Is de auto voor dit ritje echt noodzakelijk? Mogen we nog wel kerstverlichting in de boom hangen? Moeten we niet allemaal meer vegetarisch gaan eten? Dilemma’s! Voor het verlagen van de CO2-uitstoot zijn er twee spo- ren die tegelijkertijd bewandeld moeten worden: bespa- ren op het gebruik van energie en het opwekken van groene energie.Begin volgend jaar moet er een voorstel liggen waarin de regio Gooi- en Vechtstreek aangeeft hoe h  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 97 Annemarie's kerstkaarten

14 dec.- Ruim vijftig jaar geleden had ik de droom kunstenaar te worden en het onafhankelijke leven van een bohemien te leiden. Naast mijn werk bij de radio tekende en schilderde ik, geïnspireerd op de Magical Myst  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]