Larense Matthaus Passion kiest opnieuw voor Engelse koortraditie

8 febr..- De Stichting Laren Klassiek is er opnieuw in geslaagd één van de beroemdste universiteitskoren van de wereld te engageren voor de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach in de Sint Jansbasiliek op Palmzondag 5 april om 14.30 uur.

 

 

Kaarten kunnen besteld worden via de Nationale Theaterkassa 0900-9203 of via www.larenklassiek.nl De toegangskaarten zijn € 65,- (eerste rang) en € 55 (tweede rang), inclusief programmaboekje en pauzedrankje.  

 

Na het beroemde King’s College Choir  is het nu de beurt aan een eveneens vermaard  koor uit Cambridge: het Clare College Choir. Het gemengde koor bestaat uit circa 25 studenten met als hoofdfunctie het zingen van de diensten in de kapel van Clare College en het volgen van een persoonlijke studie in Cambridge.

 

Daarnaast is er een intensieve koorpraktijk met concertreizen, radio-optredens en cd-opnames. Sinds de oprichting van het koor in 1971 heeft het een internationale reputatie opgebouwd als een van de leidende universitaire koorgroepen ter wereld. Onder dirigent Graham Ross (sinds 2010) is de kwaliteit van het koor tot grote hoogte gestegen. In de afgelopen jaren maakte het koor concertreizen door Europa, Amerika, Azië en Australië.

 

Zij worden begeleid door het Tarisio Consort en Wybe Kooijmans op orgel.

De solisten komen ook deze uitvoering weer uit binnen- en buitenland. 

Hubert Claessens zingt de Christuspartij, Mikael Stenbaek is de evangelist. De andere solisten zijn: Claudia Kamaris, mezzo-sopraan, Renate Arends sopraan, Michael Porter, tenor en William Gaunt bas. Verder verleent de koorschool Midden Gelderland haar medewerking.

 

 

De Matthäus Passion vertelt het verhaal van de lijdensweg van Christus, met alle emoties die nog tot op de dag van vandaag gelden, zoals verraad, woede, angst en wanhoop. Bachs Matthäus Passion is een muzikaal bouwwerk dat zijn gelijke niet kent, zowel in schoonheid als in omvang.

Voor wie het meesterwerk voor het eerst meemaakt is het een overrompelende ervaring en maakt het oratorium van Bach een onuitwisbare indruk. Of zoals de vermaarde Bach-professor en dirigent Ton Koopman het formuleert: “Bach was een fantastisch schilder en architect, de Michelangelo van de muziek. In de Matthäus Passion bereikt hij in alle opzichten zijn artistieke top.”

 

 

 
 

Ga terug

Publicatie datum: 8-2-2020

[Laren in beeld]

[Column]

'Laren let op uw saeck'

24 febr.-‘De Gooise politiek staat dit jaar voor een aantal belangrijke keuzes als het gaat om natuur, wonen, mobiliteit en werkgelegenheid. Een goede samenwerking daarbij is cruciaal’, aldus burgemeester van Hilversum Pieter Broert  Lees verder

[Kijk op Laren]

Taal

23 febr.- Waar zijn we zonder taal? Nergens.Niks een leuk gesprek, een fijn boek ofeen ingewikkelde puzzel. De computer wordt een onneembare vesting, vaar-wel Wikipedia of digitaal bankieren. Er  Lees verder

[Het weer in Laren]

6°Cvr
9°Cza
9,5°Czo
9°Cma

[Opinie]

Nog groener Crailo

23 febr,- Als je je op 1 januari hebt voorgenomen om gezonder te gaan leven, is het niet slim om op 2 januari je fiets op Marktplaats te zetten om meer in de auto te moeten stappen.Een huzarenstukje kun je het gerust noemen: De drie gemeenten die samen een prachtige buurtschap o  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 108 Johann Sebastian Bach

27 febr.-Al een paar weken zit onze meesterzanger hoog in de notenboom. Net terug uit Spanje. Luidruchtig klinkt zijn lokroep richting het mooiste meisje van het Mauvezand. Wie wil er straks in mei een gezinnetje van een merel of drie?  Ik dacht dat deze ‘BN  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]