NHGooi Zaterdag - Poezie Festival aan de Brink

3 febr.- Gerard Beentjes, organisator van het Poëzie Festival aan de Brink, vertelt wat er allemaal te doen is op verschillende locaties in Laren. Foto's: Janita Sassen, Jan-Willem BulléPROGRAMMA Poëzie aan de Brink 2019


 


 


 


WOENSDAG 23 JANUARI


Themaochtendin de bibliotheek Huizen van 10.30-12.00 uurPoëzie in het Gooi. Toegang gratis. Een grote afwisseling van gedichten komt aan bod in deze lezing, gepresenteerd door Willibrord Ruigrok. Daarbij is er constant ondersteunend beeld op het witte doek en worden de teksten geprojecteerd. Kortom, een kleurige impressie van ‘het Gooi in poëzie’. 


 


VRIJDAG 25 JANUARI 


Gedichten tekenen met Gitte Spee en Gerard Beentjes


Docenten: Gitte Spee (schrijfster en illustratrice)en Gerard Beentjes (dichter en docent creatief schrijven)


In deze workshop ga je tekenen bij een gedicht. Je kunt vrij abstract het gevoel tekenen dat het gedicht bij je oproept, of een mooie sfeertekening bij het gedicht maken. Sfeer is belangrijk, maar soms kun je ook gewoon letterlijk tekenen wat er beschreven staat. Alles kan! Dat is de kracht van poëzie. Die kracht verbeelden is de uitdaging van deze workshop in het kader van Poëzie aan de Brink 2019.


Tijd: 14.00-16.30 uur. Kosten: € 35,00 - Locatie: Brinkhuis Laren, Brink 29. 


Aanmelden:www.volksuniversiteithetgooi.nl


 


VRIJDAG 1 FEBRUARI  


Opening Poëzie aan de Brink Festival Laren 2019: Poëzie en Identiteit


De Feestelijke opening van het Poëzie aan Festival Laren zal plaats vinden om 17.00 uur in de Theaterzaal van het Brinkhuis Laren door Burgemeester Rinske Kruisinga. Zij zal haar favoriete gedicht voordagen uit de nieuwe bundel ??  Tijdens de opening wordt het nieuwe dichtbundel Kortweg gepresenteerd. Antoinetty van den Brink, Jos Schellart en Erica Wesseling dragen enkele gedichten voor uit de bundel. Erica Wesseling en Sjoerd van der Bijl sluiten in het theater af met muziek. Vervolgens vindt de feestelijke opening van de expositie in de (H)Art galerij plaats. Op deze avond is iedereen van harte welkom in het Brinkhuis. Vrij entree. Brink 29, Laren.   


Lancering derde bundel Kortweg: Elk jaar wordt de deelnemende dichters gevraagd een kort gedicht te schrijven voor de minimalistische festivalbundel. Lancering van de derde bundel doosje tussentijd.De bundel[1] kost 5 euro per exemplaar en is verkrijgbaar tijdens het festival.


 


Opening expositie (h)Art Galerij: Kunst en Poëzie


Stichting Kunst in Laren heeft aan een aantal kunstenaars uit Laren gevraagd om aan de hand van een gedicht uit de dichtbundel doosje tussentijdeen kunstwerk te koppelen of zelfs speciaal te maken voor deze expositie. Een bijzondere expositie waar twee kunstvormen elkaar treffen. 


De gedichten en illustraties die gemaakt zijn tijdens de workshops bij diverse deelnemende instellingen, worden verwerkt in een bijzondere installatie in de hal van het Brinkhuis. De expositie in de (h)Art Galerij en de installatie in de Bibliotheek/Brinkhuis Laren zijn te bezichtigen van 1 t/m 8 februari. 


 


Dichtbundels op de leestafel:  De Larense Boekhandel en de Bibliotheek Laren slaan de handen ineen en op 1 en 2 februari tonen zij hun dichtbundels in de bibliotheek, zodat iedereen deze rustig kan lezen of kan aanschaffen.


 


ZATERDAG 2 FEBRUARI


Poëzie & Jazz bij het Rosa Spier Huis


Op zaterdagochtend 2 februarivan 10.30 -12.00 uur wordt een ochtend waar met improvisatie Poëzie & Jazz samen komen. Voordrachten van Nicky Engbers, Gitte Spee, Jos van Hest en Gerard Beentjes. Muziek van het duo Martijn Derrix (bas) en Rik Dijkman (piano) Bewoners van dit kunstenaarshuis en gasten van buiten zijn welkom. Vrij entree.


 


Film


Om 15.00 uur [duur 1 uur 18 minuten] draait in het theater Brinkhuis Laren de film first cousin once removed. Een documentaire over de dichter Edwin Honig, die zijn herinneringen verloor doorAlzheimer, maar zijn gevoel voor poëzie niet. Kaarten reserveren viawww.bibliotheekhlb.nl


 


Marathon van het Korte gedicht.


Op zaterdagavond 2 februari van 18.30- 22.00 uur zullen een groot aantal dichters tijdens de ‘Marathon van het Korte Gedicht’ gedichten voordragen uit de bundel ‘Kortweg 3’. Te midden van de boeken van de bibliotheek en de expositie Kunst en Poëzie zal met aandacht geluisterd worden. Tussendoor is er genoeg ruimte om gezellig een drankje te drinken en bij te praten in de foyer van het Brinkhuis. De muzikanten van  Babak-O-Doestan zorgen voor een bijzondere muzikale invulling. 


Ook op deze avond is iedereen van harte welkom!


Bibliotheek/Brinkhuis Laren. Brink 29. Vrij entree


 


PoëzieSouperbij Vis Atelier


Bij horecagelegenheid Vis Atelier aan de Rijt 2 wordt er vanaf 22.30 uur een bijzonder Souper georganiseerd. Op de late avond wordt er in intieme sfeer door enkele bijzondere gasten gevraagd een gedicht voor te dragen. De gasten worden gefêteerdop een souper met heerlijke kleine visgerechten. Aanmelden voor 20 januari via: info@visatelier.nlKosten: €20 p.p.


 


ZONDAG 3 FEBRUARI


Koffieconcert met Poëziebij het Papageno Huis


Van 11.30-12.30 uur kunt u genieten van muziek van Jasper Iturrospe (gitaar) en Stefan Gottfried (saxofoon). Kosten € 8,- incl. 1 kopjekoffie/thee. In de theaterzaal van het Papageno Huis zijn de gedichten te lezen die geschreven zijn door enkele van haar bewoners.


Papageno Huis, Naarderstraat 77. Reserveren: email@stichtingpapageno.nl


 


Het is overal - Poëzie op muziek bij Domus Magnus Slingerbosch


Op zondag 3 februari van 11.00 tot 16.30 uur reizen dichter Minke Maat en componist/pianist Fanuel Coenraad en zangeres Sylvana Oosterhof en Violiste Jessie Kamplangs drie locaties: 11.00-12.00 uur Villa Walgaerde-Hilversum, 14.00 -15.00 uur Koetshuys Erica Hilversum en vervolgens om 15.30-16.30 bij Slingerbosch te Huizen om de bewoners te verrassen met Poëzie en Muziek.


 


DONDERDAG 7 FEBRUARI 


Kunstcafé Laren:Feestelijke afsluiting Poëzie aan de BrinkLaren


Elke eerste donderdagavond van de maand wordt het Kunstcafé georganiseerd en 7 februari staat in het teken van de Poëzie. Uitgenodigd zijn de dichters Gerard Wortel (tevens [1]muziek), Babette van Helsdingen, Willem van Spronsen en Antoinetty van den Brink om eigen gedichten voor te dragen. Het programma start om 19.30 uur in de Foyer van het Brinkhuis Laren. Brink 29. Op deze avond is iedereen welkom en vrij entree.


 


 


High Tea & Poëzie


Donderdag 31 januari: 14.45-15.45 uur: High Tea & Poëzie voor bewoners van Domus Magnus Slingerbosch in foyer van het Brinkhuis (besloten activiteit). 


 


Poëzielessenop scholen en taalcafé 


Er zijn ook scholen betrokken bij het Poëzie Festival: Gerard Beentjes en Dasja Koot verzorgen de Poëzie Workshops bij basisschool DeBinckhorst (2x groep 7), de Internationale Schakelklas van College De Brink in Laren, de Scholengemeenschap Huizermaat in Huizen en de Taalcafé’ s in Eemnes en Blaricum.  


 


De gedichten die voortkomen uit de diverse activiteiten zullen op een opvallende manier te lezen zijn bij de entree en foyer van het Brinkhuis en de bibliotheek vestiging Laren.


 


 [1]


tevens muziek

 

Ga terug

Publicatie datum: 3-2-2019

[Laren in beeld]

[Column]

Een lange, hete zomer

13 juli.- Elsevier heeft Laren op de tweede plaats gezet als fijnste plaats van Nederland om in te wonen.Het gemeentebestuur is daar met recht trots op, in het volle besef dat we dat allemaal s  Lees verder

[Kijk op Laren]

Poffeltjes eten

18 juli.- 'Hoe oud ben jij?'Het kleine jongetje keek mij, na zijn vraag, peinzend aan. Alsof hij het antwoord zelf al aan het ontdekken was.'Nou, wat denk je?' vroeg ik hem.Hij draaide zijn hoofd naar links en keek naar zijn, zoals later  Lees verder

[Het weer in Laren]

22°Cwo
20°Cdo
22,5°Cvr
28°Cza

[Opinie]

Jan Modaal zit klem

13 juli.- Volgens De Telegraaf hebben mensen met een modaal inkomen de afgelopen jaren hun vaste lasten flink zien stijgen. Ze komen steeds meer in de gevarenzone. Dan zijn er nog 3 miljoen gepensioneerden waarvan de oude  Lees verder

[Nieuws uitzendingen]

  • Bekijk video beelden van de NOS op nos.nl
  • Bekijk video beelden op RTV NH
  • Bekijk video beelden op de website van Radio 6 FM TV

[Schetsen van Laren]

Bol an 76

17 juli.- Achter in de Sint Jansbasiliek hangt een bijzondere fotokast. Je zou er bijna aan voorbijlopen tenzij je de rondleiding van de pastoor volgt. “Heer zend arbeiders in uw oogst, 500 dagen aflaat” staat er boven.  Erin a  Lees verder

[Volg Larens Behoud op]